Tüketilen besinlerin ağız içinde oluşturduğu asidik ortam ve dişlerde kalan besin kalıntıları, bakteri plağı oluşumuna neden olur. Bu nedenle düzenli olarak diş ipi kullanarak, dili temizleyerek ve günde en az 2 defa dişleri fırçalayarak herkesin kendi diş temizliğini yapması gerekir.
Saf karbonat kullanımı dişlerde çizik, aşınma oluşturacağı sebebiyle önerilmemektedir. Ayrıca diş taşını oluşturan plakların birikimini de azalttığı ifade ediliyor. Bu etkileri sebebiyle karbonat kullanarak diş taşı temizleme yöntemi oldukça etkili olmaktadır. Karbonat aynı zamanda çok etkili bir temizleyicidir.
Karbonat, diş macunları içerisinde de bulunan temizleyici ve beyazlatıcı etkisi olan bir maddedir. Bu nedenle evde karbonat ile diş taşı temizliği oldukça etkili bir yöntemdir. Evde karbonat ile diş taşı temizliği yaparak karbonatın antibakteriyel özelliği sayesinde diş taşlarının oluşumunu engelleyebilirsiniz.
Bir bardağa 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı tuz eklenip iyice karıştırılır. Macun kıvamına gelen karışıma diş fırçası batırılarak dişler fırçalanır. Bir hafta süreyle günde bir kez yapılan uygulama dişlerin daha beyaz görünmesini sağlayacaktır.
Karbonat, tuz ve sirkeden 1 çay kaşığı almalısınız. Ardından bunları bir kapta karıştırmalısınız. Bir miktar diş fırçasına sürdükten sonra dişlerinizi fırçalamalısınız. Haftada birkaç kez bu işlemi uygulayabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Sarı dişleri önlemek veya kurtulmak için en iyi yol dişlerinizi günde iki kez iyi bir diş macunu ile fırçalamaktır. Anında daha beyaz dişler için White Now Gold kullanmanızı öneririz.
Karbonatla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bunun dışında da alternatif yöntemlerin dışında doktorunuzun önerisiyle birlikte eczanelerden alabileceğiniz leke gideren ilaç ve diş macunlarını kullanabilirsiniz. Eğer lekeler fazlasıyla varsa ve yaptığınız işlemlere rağmen azalma olmuyorsa diş hekiminize görünün.
Her gün en az sabah ve akşam olmak üzere iki kez fırçalamak, dişlerimizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu bakım aynı zamanda dişlerimizin beyaz kalması için de gereklidir. Bunun dışında dişlerimizi korumak için yemek sonrasında süt içebiliriz.
Karbonat, dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilir ancak çürükleri, diş eti hastalıklarını ve diğer diş problemlerini önlemek için tek başına yeterli değildir. Karbonatlı diş macunu kullanmak, diş sağlığı rutininizin herhangi bir bölümünün yerine geçmemeli, tamamlayıcı olarak görülmelidir.
Ev Tipi Beyazlatma Nedir? Evde diş beyazlatma, dişlerin evde kullanılan özel beyazlatma kitleri ve jel ürünler yardımıyla beyazlatılması işlemidir. Bu yöntem, ofis tipi beyazlatma yöntemi kadar etkili olmayabilmektedir. Ancak daha uygun maliyetlidir ve evde rahatlıkla uygulanabilir.
Öncelikle diş fırçasına karbonat sürerek dişler fırçalanabilir. Böylece hem dişler beyazlar, hem de diş taşları yumuşatılır hatta yok edilir. Diğer bir diş taşı temizleme yöntemi ise sirke kullanmaktır. Ayrıca Hindistan cevizi yağı da dişlerinizdeki tartar tabakalarını temizlemeye yardımcı olabilir.
Diş taşı temizleme ücretleri ortalama olarak 875 TL'den başlamakta ve 2.000,00 TL'ye kadar çıkmaktadır.
Günde iki kez, her defasında en az iki dakika boyunca florürlü diş macunu ile dişlerinizi iyice fırçalayın. Signal diş macunu, hem florür hem de özellikle tartar oluşumunu önleyen diğer aktif içeriklere sahiptir. Yumuşak veya orta yumuşaklıkta bir diş fırçası kullanın.
Diş hekimi, diş temizliği işlemi için ultrasonik ve periodontal aletler kullanır. Büyük tartar parçaları bu aletlerin titreşimi aracılığıyla gevşetilip parçalanır. Daha sonra bunları temizlemek için hava ve su püskürtülür ve hastanın tükürmesiyle bu parçalar ağızdan uzaklaştırılır.
Dişlerinizi günde en az 2 kere olacak şekilde fırçalamak, diş ipi, arayüz fırçası, gargara gibi hijyen ürünlerini düzenli kullanmak, dişlerinizi istediğiniz forma getirecektir. Beyazlatıcı özellikli diş macunlarını, diş hekimlerinizin gözetiminde kullanabilirsiniz.
Karbonat, Tuz ve Elma Sirkesi ile Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? Bir bardak ılık suyun içine 1 çay kaşığı elma sirkesi, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat alıp karışım macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ardından bu macunu diş fırçasına alın ve dişlerinizi fırçalayın.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
-Hayır, karbonat cif gibi iri partikülleri olan bir maddedir ve bununla mine üzerini fırçaladığımız zaman sert mine yüzeyi çizilir, aşınır ve leke tutmaya daha müsait bir hale gelir. Bu nedenle karbonat, tuz gibi partikülleri olan maddelerle diş fırçalamak doğru değildir.
İSTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Diş Hekimi Dr. Öğr Üyesi Özge Gürbüz, 'Evde dişleri beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemler uygulanmamalı. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir. ' ifadelerini kullandı.
Lazer yardımıyla diş beyazlatma tedavisi için ilk olarak kullanılacak ağartıcı ilaç dişlerin üzerine sürülür. Daha sonra bu dişlerin üzerine lazer tutulur. Lazer ışığı dişlerin içine işlemez, burada amaç kullanılan ilacın lazer ışığı sayesinde aktive olmasıdır. Kısa süre içinde beklenen kimyasal reaksiyon gerçekleşir.
Kahve, siyah çay ve kırmızı şarap diş minesinde renk değişikliğine neden olabilir. Neyse ki, diş beyazlatma teknolojisi hiç olmadığı kadar iyi. Sizi gülümsetmek için ofis tipi ve reçetesiz satılan etkili tedavi seçenekleri mevcuttur.
Yarım kaşık elma sirkesini bir bardak su ile seyreltin. O elma sirkeli su ile 30 saniye ağzınızı çalkalayıp tükürün. Hemen arkasından florürsüz bir diş macunu ile dişlerinizi 3 dakika boyunca fırçalayın. Bu işlemi her gece 2 hafta boyunca yapmanız sonrasında dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz.
Bunlardan en yaygın olanı şüphesiz ki: Karbonat. Doğal bir aşındırıcı olan karbonat, lekeleri mekanik olarak çıkarabilir. Dişlerinizi beyazlatmak için karbonat denemek istiyorsanız, eşit miktarda su ve karbonatı karıştırarak bir macun yapın. Diş fırçanızı 1 dakika boyunca dişlerinize sürtün, ardından tükürün.
Bilindiği üzere sigara diş yüzeylerinde koyu bir tabaka oluşturur. Bu tabaka diş fırçalayarak uzaklaştırılamayan bir tabakadır. Sigara nedeniyle oluşmuş diş lekeleri ancak diş hekimi tarafından çıkarılabilir. Diş minelerinizi zedelemeden yapılacak temizleme sayesinde sigara lekelerinden kurtulmanız mümkün olacaktır.
Dişlerdeki lekelenmeyi en aza indirmek için çay içtikten sonra ağzınızı arada sırada çalkalayın. Çay lekelerini temizlemek için beyazlaştırıcı bir diş macunu veya karbonat ve suyla yapacağınız bir macunla dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri