KPSS DHBT oturumlarına katılacak olan adaylardan ortaöğretim (lise) düzeyinde mezun olan İmam Hatip ve dengi liselerden mezun adayların Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din görevlisi olarak atanmaları için hesaplanacak olan puan türleri KPSS P122 puan türüdür.
Lisans Mezunları: KPSSP-124 puan türü hesaplanacak ve atamalarda kullanılacaktır. Bu puan türleri, DHBT sınavına katılmak ve din hizmetleri alanında görev almak isteyen adaylar için belirlenmiştir. KPSS puanlarının, DHBT sınavı için atanma ve yerleştirme süreçlerinde kritik bir rol oynayacağını unutmamanız önemlidir.
İlahiyat (SÖZ) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
-Yükseköğretim Kurumlarının Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu veya Spor Bilimleri Fakültesi lisans bölümlerinden mezun olmak. -En az İkinci Kademe Vücut Geliştirme ve Fitness Antrenörlüğü Belgesine sahip olmak. -2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
DHBT-2 ise adayların öğrenim düzeyine göre farklılık göstermektedir. DHBT sınav puanı, bir sonraki DHBT yapılana kadar geçerlidir. DHBT'ye katılacak adayların kendi öğrenim düzeyindeki KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılması da zorunludur.
İlgili 26 soru bulundu
Paylaş: Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen DHBT (Diyanet Hizmetleri Başarılılık Testi) baraj puanı 50 olarak açıklandı. Diyanetin direkt alımları için bu puanın üzerinde olan adayların başvuru yapabileceği belirtildi.
Baraj puanı, DHBT sınavında adayların geçmesi gereken minimum puandır ve bu puan 50 olarak belirlenmiştir.
BUNA GÖRE KPSS DEN DİYELİM 70 ALDIN. DHBT1 DEN 80 ALDIN ( YANİ 20 SORUDAN 16 DOĞRU) DHBT2 DEN 70 ALDIN ( YANİ 20 SORUDAN 14 DOĞRU) BU PUANLARA GÖRE YENİ VERİLECEK VE DİYANETTE.
Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), ÖSYM tarafından her iki yılda bir düzenli olarak yapılan bir sınavdır. Sınav, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği konu başlıklarından oluşur ve sınavda başarılı olanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli kadrolarında görev almak için uygun hale gelirler.
b) (Değişik:RG-8/2/2014-28907)(1) Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak, c) KPSS'den Başkanlıkça belirlenen puanı almış olmak, şartları aranır.
Genel yetenek ve genel kültür ağırlıklı olan, bütün lisans mezunlarının tercih ettiği puan türüdür. Bunun dışında şu anda P3 puan türüyle mühendis, memur, teknikler, hemşire, teknisyen ve psikolog gibi mesleklere giriş yapabiliyorsunuz.
KPSS P3 Puanı B grubu kadrolara atama için kullanılmaktadır. Lisans mezunlarının kamu kurumlarına ÖSYM tarafından yapılan atamalarında kullanılır. ÖSYM tarafından yapılan atamalarda mülakat yoktur. KPSS P10 ve P121 ise MEB tarafından yapılan öğretmen atamalarında kullanılmaktadır.
KPSS P121 puan türü 16 daldaki öğretmenlik için hesaplanan puan türüdür. Bu puan; Genel Kültür-Genel Yetenek+Eğitim Bilimleri+ÖABT bileşenlerinden oluşmaktadır. KPSS P10 NE DEMEK? Kılavuzda belirtilen 16 branş haricindeki öğretmenlikler için tercihlerde kullanılan puan türüdür.
DHBT sınavına girmek için KPSS'den 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir. DHBT İÇİN KPSS ŞART MI? Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyenler ilk olarak KPSS ve DHBT Sınavlarına girmek zorundadırlar.
Mezunların DİB'in bünyesindeki bu kamu görevlerine gelebilmeleri için KPSS ve DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) sınavlarına girerek yeterli puanları almaları gerekmektedir. İlahiyat mezunları Kariyer.net sitesi aracılığıyla açık pozisyonları değerlendirebilir.
KPSS DHBT BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK? KPSS DHBT başvuru takvimi ÖSYM tarafından açıklandı. Buna göre; Sınava başvurular, 07 – 17 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar, KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT'ye katılmak zorundadır.
Kuran kursu hocası olmak için 4 yıl imam hatip lisesinde eğitim alınmalıdır. İmam hatip lisesinden mezun olmayan kişiler ise 2 ya da 4 yıl boyunca İlahiyat alanında eğitim aldıktan sonra Kuran kursu öğreticisi olabilir.
Kurs Öğretmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 16.800 TL civarındadır.
2. 2022 yılı KPSS'den lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmak ama başvuruda 3 katı hangi puanda kalırsa o baraj sayılır.
ÖSYM'nin 2023 takvimi incelendiğinde, DHBT sınavına yer verilmediği görülüyor. Bu durum, sınavın bu yıl gerçekleştirilmeyeceğine işaret ediyor.
Memurluk hayali kuran her bireyin geçmesi gereken en önemli sınavlardan birisi olan KPSS sınavının bir alanı da Diyanet İşleri Başkanlığı Personeli olmak için gerekli olan DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) Sınavında başarı elde eden kişiler Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almaya hak kazanır.
Adaylar, DHBT puanları ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli kadrolarına başvurabilirler. DHBT Sınav Puanının Geçerlilik Süresi Kaç Yıl? DHBT puanlarının geçerlilik süresi, sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren iki yıldır.
Sınav sözlü olarak Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Van illerindeki sınav merkezlerinde yapılacaktır.
Personel alım ilanı yayınlandıktan sonra adaylar; belirtilen süreler içerisinde https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi adresi üzerinden e-başvuru programı aracılığı ile mülakat başvurularını yapacaklar.
Şart, KPSS ve DHBT'ye girmektir. Bu sınavdan en az 60 puan almak gerekir. Kuran kursu öğreticisi olmak için 3. şart, sözlü sınavdan en az 70 puan almaktır. 4-6 yaş grubuna yönelik Kuran kursu öğreticisi olmak isteyen kişiler tüm bu şartları taşıyarak ayrıca en az 380 saatlik çocuk gelişimi sertifikası almaları gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri