Polyester Giysilerin Avantajı Ayrıca kullanımdan dolayı iz yapmaz. (Pantolonlar, pijamalarda diz izi yapmaz.) Kolayca kurur. Polyester kumaş sağlam, hafif, ütü gerektirmeyen bir kumaştır.
Kumaşın dışı pamuk içi polyesterdir. İçi polyester olduğundan diz izi yapmaz. Kumaşlar arasinda renkte ton farki vardir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
İlgili 24 soru bulundu
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Krep kumaşı, üzerinizde hiç yokmuş hissi oluşturduğundan dökümlü ve hafif yapısıyla özellikle yaz mevsimlerinde tercih edilmektedir. Krep kumaş; karma bir yapıya sahiptir. Karma bir yapıya sahip olmasının sebebi yün, viskoz ve ipek kumaşlarının karışımıyla elde edilmesidir.
Doğal kumaş türleri içinde en sağlıklı olan kumaş türünün pamuklu kumaş olduğu düşünülür. Bu nedenle bebek giysilerinde bile tercih edilir. Dört mevsim kumaşı olarak adlandırılmasına neden olacak şekilde ortam ısısına uyum sağlama yeteneği vardır. Gabardin, kadife, poplin ilk akla gelen türleridir.
Bu havalarda sıcak ve rahat olabilmek için kullanılır. 3 iplik kumaş olarak adlandırılmasının nedeni ise genel olarak 3 farklı iplikten üretilmesiyle nedeniyledir. Bu kumaş türü üretilirken zemin ipliği, astar ipliği ve bağlantı ipliği olmak üzere 3 farklı iplik kullanılır.
Dalgıç kumaşların dokuma ayarlarının sıkı olmasından dolayı su geçirmez bir yapıya sahip olmaları kumaşın dayanıklılığını daha da artmaktadır. Dayanıklı yapıya sahip olmaları ceket, tayt, pantolon, sweatshirt ya da özel gün elbiseleri gibi pek çok ürünün yapımında rahatlıkla kullanılır.
Kalitesiz kumaş nasıl anlaşılır? Elde sıkıştırdıktan sonra doğal kırışıklık dışında kağıt gibi keskin çizgiler şeklinde hızlı buruşan, esnedikten sonra eski şeklini almayan veya yüzeyinde renk farklılıkları olan kumaş kalitesiz kumaştır.
Ayrobin kumaş, özellikle elbise yapımında kullanılan bir tür kumaştır. Pamuklu ve polyester ipliklerin bir karışımıdır ve bu sayede hem dayanıklı hem de yumuşaktır. Bu kumaş, özellikle yaz aylarında giyilen elbiseler için idealdir, çünkü rahat bir dokuya sahiptir ve nefes alabilen bir yapıya sahiptir.
Yüksek kaliteli kumaşlar, düzgün dokunmuş, sıkı ve ince bir dokuya sahiptir. Ayrıca, kumaşın dokuma yöntemi, dayanıklılık, esneklik ve hava geçirgenliği gibi özelliklerini de etkiler. Renk ve desen: Kaliteli bir kumaşın renkleri canlı olmalı ve ayrıca düzgün bir şekilde boyanmalıdır. Desenler net ve keskin olmalıdır.
Şardonsuz Üç İplik Kumaş: İç kısmında tüylendirme işlemi yapılmadan düz olarak üretilen kumaş çeşididir. Kalın ve sıcak tutma özelliklerinden ötürü kış aylarında tercih edilmektedir. Kadın, erkek, çocuk spor modası için uygun kumaş çeşididir.
Viskon kumaşlarının içeriğinde viskon maddesi yer almaktadır. Viskon ham maddesi ise kayın ağaçlarından elde edilmektedir. Yapı aşamasında sıvı halde bulunan viskonun şekillendirilmesi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde selüloz oranının oldukça yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.
Üç iplik kumaşlar, kalın olma özellikleri ile ön plana çıkan, iki iplik kumaşlara oranla daha kalındır. Three ply fleece yani üç iplik kumaşlar, iki iplik kumaşlardan farklı olarak astar ve zemin ipliğinin yanı sıra ekstra üçüncü bir ipliğin eklenmesi ile elde edilir.
2 farklı ipliğin kullanıldığı bu kumaş türü de kalın ve sıcak tutan yapısıyla dikkat çekmektedir. 2 iplik kumaşların da şardonlama işlemi uygulanan çeşitleri bulunmaktadır. Bu kumaş türlerinden farklı olarak ribana kumaş türlerinde de şardonlama işlemi yapılabilmektedir.
Şardonlu Üç İplik Penye Kumaş: Şardonlu Üç İplik Penye Kumaş'ın iç kısmı şardonlanmış yani tüylendirme işlemi yapılarak pamuklu ve yumuşaksı bir yüzey oluşturulmuştur. Bu tarz penyeler puf yani oldukça kalın sıcak tutma özelliği olan özellikle kış aylarının vazgeçilmez unisex spor modasına uygun kumaş çeşididir.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Kumaş çeşitleri içinde ipek kumaşlar, dünyanın en pahalı kumaşları arasındadır. Bu lüks kumaş ipekböceğinin kozasındaki liflerin dokunmasıyla elde edilir. Sıkı veya kalın çok çeşitli dokunabilir.
Moda ve giyim sektöründe yaygın olarak tercih edilen ve doğal kumaşlar arasında bulunan viskon kaliteli ürün sınıfı içerisinde bulunur. Yapıları itibariyle viskon kumaşlar oldukça konforlu bir kullanım sunar. Bu da pijama, yazlık ürünler, iç çamaşırı ve diğer tekstil alanlarında sıklıkla tercih edilmelerini sağlar.
Müslin kumaşın özelliklerini taşıyan gofre kumaş %100 pamuklu bir kumaştır ve hava geçirgenlik özelliği vardır. Hafif, ince ve taşıması kolay bir kumaştır. Gofre müslin kumaşlar da diğer müslin kumaşlar gibi pratik kumaşlar kategorisine girer çünkü temizlenmesi ve sonrasında kuruması kolaydır.
Mira kumaş özellikleri likralı yapısı ve iç göstermez özelliği öne çıkmaktadır. Sentetik liflerden üretilmesi nedeniyle hava geçirgenliği az olan kumaş türleri arasında gösterilir. Tok duruşu ve sade görünümüyle de dikkatleri çeken bir kumaş türüdür. Mira kumaş nasıl sorusuna da sade ve şık olarak cevap verilebilir.
Buna bağlı olarak da giyim ürünlerinin kemer ve bel kısımlarında sıklıkla kullanılır. Peki, kaşkorse kumaş nasıldır sorusu nasıl yanıtlanabilir? Enine uzayan çizgi görünüme sahip bir kumaş türüdür. 3 iğneyle örülen kaşkorse kumaşlar kalın yapısı ve sıcak tutma özelliğiyle kışlık kıyafetlerde sıklıkla kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri