İptal işlemi sonrasında motor yağına mazot karışmaz. Araç arıza ışığının yanması sona erer. Yakıt tasarrufu sağlanır ve yüksek yakıt tüketiminin önüne geçilir. Tıkanıklığın yol açtığı sorunlardan kurtulmak söz konusu olur.
Aracınızın rejenerasyon anında ürettiği normalin üzerindeki ısı, motorun çeşitli bölümlerine uzun süre maruz kalırsa hasar verir. Hasar gören parçalar DPF'nin iptal edilmesinin ardından aracın dizel partikül filtresinden yayılan ısılara maruz kalmayacağı için ömürleri uzamış olur.
Dizel partikül filtre'sini veya sensörlerinizi iptal ederek motorunuza ciddi hasarlar verirsiniz. DPF üzerinde çalışan sensörler , hava yakıt karışımını ayarlayan parçalardır. Motor Kontrol Unitesi (ECU) 'nun, fabrikasyon parametre değerlerini öğrenmesi gerekir.
DPF İptali kesinlikle araçlarınıza zarar vermez.
Dizel partikül filtresi iptal edildiğinde aracın yağ ve yakıt tüketiminde azalma, performansında da tersi yönde artış olacak aracın çekişi artacaktır. Bunları da sürücü aracı kullandığında performansından aracın standart yakıt tüketimindeki oranlarına göre tüketimin daha az olmasından anlayacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Bu işlem tamamen güvenli bir işlemdir, aracın beynine ya da motor aksamına herhangi bir zarar vermez.
Düzenlenen dosya ise tekrar araca yüklenir. Bu işlemin ardından partikülü iptal edilen aracın eksoz kısmındaki partikül filtre iptal edilir. Bu işlem hem araca zarar vermez, motor ömrünü uzatır, hem de arıza lambası, çekiş problemi gibi kusurlar ortadan kalkar.
Fakat DPF iptalinin sonucunda aşağıda belirttiğimiz bazı sorunlar ortaya çıkabilir. * Aracın arıza lambası tekrar yanabilir. * Egzoz muayenesinden geçmeyebilir, doğaya ve çevreye zarar verebilir. * Siyah veya Beyaz duman atmaya başlayabilir.
Dpf (dizel partikül filtresi) iptali yaptırmak isteyen kullananların akıllarındaki en büyük soru işareti ise, iptal sonrası muayenede bir sorun yaşayıp yaşamayacakları oluyor. Katalizör ile ayrı birim olan sistemlerde dizel partikül filtresinin iptali muayenede hiç bir sıkıntı çıkarmaz.
Tüvtürk egr'nin iptalini değil emisyon ölçümü testlerinden çıkan sonuçları dikkate almaktadır. Bu nedenle bu durum araç muayenesinde bir soruna yol açmaz ancak yüksek emisyon değerleri aracın muayeneden geçememesine neden olur.
Partikül filtresi rejenerasyon dezavantajlarından en belirgini, yakıt tüketiminin aşırı derecede arttırmasıdır. Rejenerasyon işlemi otomatik olarak gerçekleşir. Partikül filtreleriyle ilgili sorunlar: · Motor gerekli çalışma sıcaklığında olmadığında, yanma optimal değildir ve kurum partiküllerinin emisyonu artar.
EGR iptalinin motora zararı yoktur; EGR iptalinin yazılımsal yöntemlerle yapılması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Yazılımsal iptal işleminde araç beyninde tanımlı olan EGR tamamen silinir. Bu yöntemle araç EGR fonksiyonunu tanımaz ve sorunsuz şekilde aracınızı kullanabilirsiniz.
Egzoz devridaim işlemi EGR valfi iptali sonrası sağlanamaz. Bu nedenle araç içerisinde yakıt miktarı artar ve çiğ yakıt da buna bağlı olarak artış gösterir. Çiğ yakıt zaman içerisinde egzozdan siyah duman halinde çıkarak, aracı ve çevreyi tehlikeye atar.
EGR iptali avantajları:
Aracın çekiş gücü yükselir. Motorun aldığı temiz hava miktarı artış gösterir.
Dizel Partikül Filtresi Tıkandığında, aracınızda basınç ve ısı dengesi bozulur. Başlıca zarar gören parçalar, turbo egr valfi, enjektörler ve sırasıyla motor aksamı zarar görür. Start Stop problemlerine varana kadar nüfus eder.
4 Filtreyi açtırıp kırdırarak boşaltma ve komple iptal ettirme, ardından da yazılımcıda dpf yi kapattırma seçeneğiniz var. Bunun için de 700 ile 1500 tl arasında değişen fiyatlar mevcut.
Siz mekanik olarak katalizör tarafını da boşaltırsanız araç muhtemelen muayeneden geçemeyecektir. Bu nedenle mekanik içşilik sırasında sadece partikül filtre tarafının boşaltılmasını istemeniz gerekmektedir. Sadece partikül filtrenin boşaltılması muayenede sıkıntı çıkarmamaktadır.
Çünkü kısa mesafelerde partikül filtresi hemen dolacak ve rejenerasyon işlemine başlayacaktır. Bu işlem sırasında motorda fazla yakıt yakılacak ve motorun ısınarak çalışmasına neden olacaktır. Bu durumdan kaçınmak veya motorun sağlığını korumak için dizel partikül filtresi iptali zorunlu hale gelir.
DPF "Dizel Partikül Filtresi" çıkan egzoz gazlarındaki zararlı kurum partiküllerini yüksek ısı ile minimuma indirmek için kullanılır. EGR Valfi ise dışarı atılacak egzoz gazlarının bir kısmının tekrar motora girmesini sağlar böylece yanma odasındaki yanma reaksiyon hızı azalır ve yanma sıcaklığı düşer.
Partikül filtresi tıkandığında aracınız çekişten düşer, ara ara beyaz duman atar, yokuşlarda güç üretemez, arıza lambası yakar, kimi araçlarda turboyu kapatır ve koruma moduna alır, VAG grubu araçlarda kıvrımlı tel işaretini yakar korumaya alır, PSA grubu araçlarda araç 3000 devri geçemez.
TUNAP partikül filtre temizleme ücreti 500 ile 1.000 TL arasında, araç ve servis hizmetine göre değişiklik göstermektedir. Çoğu durumda 3.000 TL ve daha fazla bir miktarı tasarruf edebilirsiniz. TUNAP partikül filtre temizleme sıcaklık sensörü sökülerek uygulanır.
Partikül Filtresi Arıza Belirtileri Nelerdir? *Dizel partikül filtresi tıkandığında dolduğunda, gösterge panelinde motor arıza lambası veya egzoz arıza lambası (partikül filtresi arıza lambası) yanar. *Partikül filtresi dolu tıkanmışsa, aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, egzoz kokusu duyulabilir.
Normal sürüş şartlarında 250 bin kilometrelik kullanım ömrüne sahip dizel partikül filtresi ya da kısa adıyla DPF, otomobilin üretimi sırasında egzoz sistemi içerisine yerleştiriliyor.
Dizel araç sahiplerinin sık sık aklını kurcalayan “Partikül filtresi yakıtı etkiler mi?” sorusuna verilebilecek tek bir yanıt bulunuyor: Rejenerasyon işlemi sırasında yakıt sarfiyatında anlık %5 civarında artış oluyor.
Partikül filtresi neden dolar ? Aşırı miktarda yağ, partikül, kalitesiz yakıt nedeni ile DPF'nin tam dolması sonucu rejenerasyon işlemini işe yaramaz hale getirir. (Rejenerasyon : dizel partikül filtresinin içinde bulunan kurumun düzenli olarak yakılması işlemidir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri