Ocağı aldığınız yere veya yetkili servise bağlatacaksınız. Belirli standartları var, onlar bilirler ve ona göre bağlantı yaparlar.
doğalgaz ocak flexini yetkili ustalar yapar, doğalgaz sızdırmazlık testlerini yapıp gerekli kontrolleri sağladıktan sonra gazı kullanıma açar. yetkili ustaların kontrol etmesi çok önemlidir. Doğalgaz Ocak flexi montajı yetkili ustalar tarafından yapılması gerekmektedir.
Bildiğiniz üzere doğal gaz yakan fırın, ocak ve soba bağlantılarında kullanılacak esnek metal hortumlar ülkemizde de artık TS-EN 14800 standardında olmak zorunda. Bu standart, hortumda kullanılacak çeliğin kalitesinden, kaplama malzemesinin yanmazlığına kadar uzanan birçok güvenlik unsurunu içeriyor.
doğalgaz projesinde ocak değil, ocak için ayrılan yer belirtilmiştir. kişisel düşüncem gazın açılması için ocağın var veya yok olmasının bir önemi yoktur.
Gaz borusunu veya emniyetli gaz hortumu hattını vida dişli (24'lük anahtar ile) ve yeni conta ile bağlantı parçasına takınız ve iyice sıkınız. Bağlantı yapıldıktan sonra Sızdırmazlık kontrolü yapılmalıdır.
İlgili 32 soru bulundu
Genel olarak yetkili kurumlar doğal gaz ocak hortumlarının her beş yılda bir veya aşınma ve yıpranma belirtileri gösteriyorsa daha önce değiştirilmesini tavsiye eder.
Ocağı aldığınız yere veya yetkili servise bağlatacaksınız. Belirli standartları var, onlar bilirler ve ona göre bağlantı yaparlar.
Doğalgaz Ocak Hortumu Yanar mı? Doğalgaz ocak hortumları, yanmazlar. Ancak, hortumların içinde bulunan doğalgaz, yanma koşullarına maruz kaldığında yanabilir.
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
Bu doğrultuda ise hortum fiyatları değişkenlik göstermektedir. Örneğin, doğalgaz ocak bağlantı flex hortumu kalite düzeyinin fiyatlara yansıyacağı söylenebilir. Doğal gaz hortumları, 3 metre azami uzunlukta üretilen elemanlardır.
Doğal gaz tesisatlarında sadece TS 6047, ISO 3183, TS EN 10208-1, API 5L kapsamında yer alan çelik borular kullanıma uygundur.
Farklı bölgelerdeki yerel gaz dağıtım şirketlerine göre değişiklik göstermekle birlikte, mevcut doğalgaz ana boru hattından bina servis kutusuna kadar olan doğalgaz boru imalatı ve bağlantısını gaz dağıtım şirketi yapar ancak bağlantı bedeli adı altında bu imalatları sizden daha doğrusu mütaahhit veya kat maliklerinden ...
Ürünün servis ömrü 50 yıldır.
Doğalgaz iç tesisatta kullanılması gereken boruların kesinlikle çelik borular olması gerekir. Bu boruların TS 6047, ISO 3183, TS EN 10208-1, API 5L kriterleri içerisinde yer alması gerekir. Özellikle ülkemize TS EN 751- standartlarına uygun olmalıdır.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
Doğalgaz proje fiyatları 2023 yılında temmuz ayı sonrası için 2000 TL + KDV olarak belirlenmiştir.
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
Yerel gaz şirketinden alacağınız doğalgaz aboneliğinin ardından, yetkili bir kombi satış bayisine giderek kombi seçiminizi yapabilir ve kombi projesi için keşif istemelisiniz. Yetkili bayi projelendirme için keşfe geldikten sonra, kombi değiştirme sürecinde alacağınız hizmetler hakkında bir sözleşme imzalamalısınız.
Doğalgazınız açık değil ise ocağınızın gerekli testlerinin yapılması mümkün değildir. Yetkili servisin doğalgazınız açıldıktan sonra tekrar gelip ocağınızın montajını tamamlaması servis ücreti almasını gerektirir.
Ekiplerimiz gaz açımına geldiğinde doğalgaz ile ilgili kullanacağınız bütün cihazların kullanıma hazır halde bulunması gerekmektedir. Ayrıca; Ocağın bulunduğu yerde iki adet menfez (havalandırma) bulunmalıdır. Kombi dışarıda ise; kombi dolabı olmalıdır.
Üretim Aralığı: Dış Çap : 21,3 mm (1/2”) ~ 339,7 mm (13 3/8”) Et Kalınlığı : 2,00 mm ~12,70 mm Boru Boyu : Siyah ve galvanizli su borularında standart boru boyu 6 metre olup, özel siparişlerde ebatlara göre değişmekle birlikte siyah borular için; 5,00 ~ 18,30 metre aralığında üretim yapılabilmektedir.
–Doğalgaz borusu boyama için genellikle su bazlı yağlı boyalar tercih edilmektedir. Su bazlı boyalar olası bir yangın durumunda da geç yandığı için doğalgaz borularının boyanması için de oldukça doğru bir seçim olacaktır.
Doğalgaz boruları; evlerimize, işyerlerimize, fabrikalarımıza, hastanelerimize vb. doğalgaz iletimi amacıyla özel olarak üretilmiş çelik borulardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri