Çıkış ayar basıncı imalatçı tarafından 21 mbar'a ayarlanmış regülatörün giriş basıncı 35 mbar'a ayarlanır.
Lpg regülatörü basınç değerinin ise 1 ile 1,2 basr arasında olması gerekir. Bu değerlerin altında ya da üstünde olması durumunda ise araç sahipleri çeşitli problemler yaşayabilmektedir.
Bölge regülatöründen 4 bar olarak gelen doğal gaz son kullanıcıya servis kutuları ile ulaştırılır. Kullanıcının ihtiyacına göre doğal gaz basıncı burada 21 mbar ve 300 mbar seviyelerine düşürülerek tesisata verilir.
DOĞALGAZ REGÜLATÖRLERİ
Regülatörler, endüstriyel ve domestik kullanımlar için üreilen, yüksek hassasiyetli cihazlardır. Regülatörler Doğalgaz, LPG, LNG, CNG, Hava ve diğer korozif olmayan gazların basıncını düşürerek yakma brülörlerinin, kombilerin, radyantların, fırınların vb. cihazların güvenle çalışmasını sağlar.
Basınç regülatörleri, gelen su basıncını algılar ve gerektiğinde basıncı düşürmek için valfi ayarlar. Valf, belirli bir basınç seviyesinde açılıp kapanarak suyun akışını kontrol eder. Bu sayede, evinize ya da iş yerinize gelen su basıncı istenilen seviyede tutulur ve aşırı yüksek basınç kaynaklı problemler önlenir.
İlgili 33 soru bulundu
Regülatörün görevi; orta şebekeden gelen gaz basıncını ,giriş basıncındaki dalgalanmalardan ve akış debisindeki değişkenliklerden bağımsız olarak, sabit bir çıkış basıncına düşürmektedir.
Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG'li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.
Gaz regülatörleri, temel olarak bir giriş ve bir çıkış portu, bir ayar vidası ve bir yay mekanizması ile çalışır. Giriş portu yüksek basınçlı gazı alır, çıkış portu ise düzenlenmiş, daha düşük basınçlı gazı verir. Ayar vidası ve yay mekanizması, çıkış basıncını kontrol eder.
Çok yönlü yüksek basınçları dengelemek, düşürmek ve sabitlemek için kullanılan gaz regülatörüdür.
Kombinin verimli şekilde çalışması, ısınma ve ısıtma işlemini en iyi şekilde gerçekleştirmesi için kombi bar (su) seviyesinin 1.5 olması gerekmektedir. Seviye olarak 1'in altında ya da 2'nin üstündeki bar seviyeleri kombinin ömrünün kısalmasına neden olacaktır.
Servis kutularının giriş tarafındaki hat PE olup taşıdığı basınç 1- 4 bar' dır. Servis kutularının çıkış tarafındaki basınç ise 21 mbarg veya 300 mbarg olmak üzere iki ayrı değerde olabilecek şekilde tesis edilmektedir.
Tesisatta su basıncı yükseldiğinde peteklerden ya da tesisattan ortama su sızıntısı olabilir. Ayrıca kombinin altından su sızması da basıncın yüksek olduğu anlamına gelir. Kombinin fazla suyunu tahliye ettikten sonra kombiyi çalıştırmak istediğinizde kombiniz çalışmayabilir.
LPG sistemi -10°C ile +120°C sıcaklık aralığında çalışmalıdır.
Regülatörün belirlenmiş bir değişim süresi yoktur.
- Apartmanlar ya da ofis ve villa gibi yerlerin dış kapı kısmındaki su saatlerinde kullanılır. - Birçok değişik tesisat üzerinden basınç kontrol amaçlı değerlendirilir. - Mekanik açıdan üretim gerçekleştiren farklı fabrikalarda kullanılır.
Kombinizi elektrik dalgalanmalarına karşı regülatör ile koruyamazsınız. Regülatör; -90V,+50 V aralığında sürekli düşük veya sürekli yüksek voltaj alıyorsanız kullanmanız gereken bir üründür. Kombinizi ve tüm evinizi, Trimbox kullanarak koruyabilirsiniz.
Bir basınç regülatörünün ana işlevi, regülatöre giriş yapan akışkan basıncının istenilen değere ayarlanmasını ve bu ayarda sabit tutulmasını sağlamaktır.
Kombi regülatörü çalışma sistemi voltaj dalgalanmasına yöneliktir. Bu kapsamda bağlı bulunduğu cihaza gelecek olan düzensiz şebeke voltajının içinde bulunan röleler ve ayrıca mikro işlemcili elektronik kartla standart akım düzeyine indirgeme yapmaktadır. Böylece gerilime bağlı olan arızalanmaların da önüne geçilir.
LPG Beyninin Arızalanması Durumunda Ortaya Çıkan Sorunlar
Bu durumda aracın çalışmasını zorlaştırır. Ayrıca aracın rölanti devrinde iniş-çıkışlar gözlenir ve aracın rölantide stabil kalması zorlaşarak stop etmeler gözlemlenebilir. Regülatör olan araçlarda LPG beyninin donması söz konusu olabilmektedir.
Diyaframın yırtıldığında vakum girişinden araç stop halinde iken manifoldta gaz kaçırmasına yol açmaktadır.
Regülatör, alçak gerilim sistemlerinde -90V, +50V aralığında enerjinin az veya çok gelmesi durumlarına karşı halk dilinde yükselteç olarak bilinen tek sarımlı trafoların genel adıdır.
Basınç düşürücü vanalar, sistemdeki basıncı dengelemek amacıyla bina girişlerine veya her bir daire girişine ayrı ayrı takılmak suretiyle kullanılan vanalardır. Basınç düşürücü vana basıncı daireler için 3 ila 4 bar arasında bir değer olması yeterlidir.
Yeni nesil değiştirilebilir kartuşlu su basınç düşürücü (regülatörü), yüksek basınçlı şebeke sularının basıncını düşürerek tesisatlarda ve tesisatlara bağlı cihazlarda oluşabilecek tahribatların önlenmesi için üretilmiştir.
Daireye giren suyun basıncının 2-4 bar aralığında olması beklenir. 2 bar basıncın altındaki su, çamaşır, bulaşık makinası gibi cihazların çalışması için yeterli olmayacak, 4 barın üzerindeki basınç ise su tesisatına bağlı cihazların zarar görmesine yol açacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri