Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dolandiriciyi nereye şikayet edebilirim?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dolandiriciyi nereye şikayet edebilirim?

Karakol veya savcılığa giderek şikayetçi olmalısınız. Suç nedeniyle uğramış olduğunuz maddi ve manevi zararlarınızı hukuk mahkemelerinde açacağınız tazminat davası ile failden talep etmelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Dolandırıcıya gönderilen para nasıl geri alınır?

İnternet dolandırıcılığı mağdurları derhal ödeme yapılan banka ile iletişime geçmeli ve söz konusu işleme bloke talebinde bulunmalıdır. Ardından suçun işlendiği yerde bulunan savcılık ya da kolluk makamlarını durumdan haberdar etmeli ve şikayette bulunmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Dolandırıldım ne yapmam gerek?

“(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir. (2) Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikâyet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Dolandırıldığımı nasıl ispat ederim?

Dolandırıldığımı Nasıl İspat Edebilirim? Hukuka uygun her türlü ispat aracından yararlanılabilir. İspat, hukuk tekniği ve hukuki bilgi gerektiren bir husus olup, alanında uzman ve deneyimli bir ceza avukatı marifetiyle yerine getirilmesi en doğru yaklaşımdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Dolandırıcılardan para geri alınabilir mi?

Öncelikle belirtmek gerekir ki dolandırıcının ceza alması sizin parayı geri alacağınız anlamına gelmez. Paranızı geri almak için ceza davasının yanında hukuk davası açılmalıdır. Bu şekilde dolandırılan kişiler paralarını geri alabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Suç Duyurusu Nasıl Yapılır? Nasıl Şikayetçi Olunur? Şikayet Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yurtdışı dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?

Dolandırıcılıkla ilgili nasıl şikâyette bulunabilirim? Şikâyet dilekçenizi UNHCR Türkiye e-posta adresine ([email protected]) e-posta olarak gönderebilirsiniz. Şikâyetinizi şikâyet kutusuna bırakabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: help.unhcr.org

Savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra ne olur?

Suç duyurusunda bulunduktan sonra, savcılık suçun işlenip işlenmediğini araştırır. Eğer suç işlendiği tespit edilirse, savcılık soruşturma başlatır ve süreç devam eder. Unutmayın, herkesin hukuki hakları vardır ve suç duyurusunda bulunma, bu hakların kullanılmasının önemli bir parçasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: savascihukuk.com.tr

Dolandırıldım hangi mahkeme bakar?

Dolandırıcılık suçu için görevli mahkeme Asliye Ceza Mahkemesidir. Suçun nitelikli olması hali ile kanundaki düzenleme gereğince görevli mahkeme Ağır Ceza Mahkemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orucavukatlik.com

Dolandırıcılıktan açılan dava ne kadar sürer?

Dolandırıcılık suçu ile ilgili ceza davaları ortalama olarak 300-390 gün arası sürer. Ancak uygulamada bu sürelerden daha uzun süren davalar vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: celebihukukburosu.com

IBAN ile gönderilen para geri alınır mı?

Hafta içi veya hafta sonu fark etmeksizin havale ile para transferi yapılan hiçbir işlem iptal edilememektedir. Havale yapıldığı anda gönderilen para karşı tarafın hesabına hemen geçmektedir. Bu yüzden havale işlemlerinde işlemi geri alma veya iptal etme gibi bir durum yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Başkasının hesabına yatırılan para nasıl geri alınır?

İlk olarak, işlem gerçekleştirilen bankaya durum bildirilmelidir. Ardından, yanlış hesabın sahibiyle iletişime geçilerek iş birliği yapılmalıdır. Eğer yanlış hesap farklı bir bankada etkilendiyse, iki banka arasında EFT geri alma süreci başlatılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: encazip.com

Birisine gönderilen para nasıl geri alınır?

Öncelikle iade için borç paranın gönderildiği kişiye yazılı bildirim yapılmalıdır. Bildirime rağmen iade yapılmazsa ilamsız icra takibi yoluna başvurulmalıdır. İlamsız icra takibine yasal süresi içerisinde itiraz edilmesi halinde ise itirazın iptali davası açılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ykavukatlik.com

Dolandiriciliktan 3 yil ceza alan ne kadar yatar?

Bu kişi 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve 5.000 güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Bu nitelikli halden dolayı sanık hakkında hükmedilecek hapis cezasının alt sınırı 4 yıldan, adli para cezasının miktarı ise suçtan elde edilen menfaatin 2 katından az olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Dolandırıcılıktan 4 yıl 2 ay ceza alan ne kadar yatar?

4 yıl 2 ay hapis cezası 1520 gün yapmaktadır. Bu ceza infaz edilirken 1/2 indirim oranı uygulanır. (1520/2=760 gün) Hükümlü 3 yıl denetimli serbestlikten 3 yıl faydalanır ise cezaevinde 2-3 gün kaldıktan sonra tahliye edilir. Ancak denetimli serbestlikten 1 yıl faydalanır ise 1 yıl 1 ay cezaevinde kalmak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Dolandırıcılıkta uzlaşma nasıl olur?

Dolandırıcılık suçunun nitelikli hali uzlaşmaya tabi değildir. Bu nedenle savcılık ya da mahkeme tarafından konusu nitelikli dolandırıcılık suçu olan dosyalarda uzlaşma bürosuna gönderilmeyecektir. Bunun yanında taraflar haricen uzlaşmış olsalar dahi yargılama aşamasına herhangi bir etkisi olmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ferhatbulut.av.tr

Dolandırıcılar Cimer e şikâyet edilir mi?

İşlendiğini düşündüğünüz bir suçla ilgili (örneğin dolandırıcılık) ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Cimer ihbarı bir suç ihbarı değildir. Suç içeriyor olabilir ancak daha çok idari yönü olan ihbarlardır CİMER tarafından ele alınanlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

Dolandırıcıyı ifşa etmek suç mu?

Kendisiyle yapılan haberleşmelerin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın hukuka aykırı olarak alenen ifşa eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasgulerhukuk.com

Şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir. Karakola gitmek yerine doğrudan cumhuriyet savcılığına giderek de şikayetçi olmanız mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galahukuk.com

Suç duyurusu kaç gün içinde yapılmalı?

Suç Duyurusu Ne Kadar Sürede Yapılmalıdır? Şikayete bağlı suçlarda suçun işlenme ve failin kimliğinin öğrenilmesinden itibaren altı ay içinde şikayette bulunulması gerekmektedir. Bu süre içinde şikayet yapılmazsa, re'sen soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avrbm.com

Savcılığa suç duyurusunda bulunmak kaç TL?

Suç duyurusunda bulunmak, başlı başına herhangi bir ücrete tabii değildir. Dolayısıyla kolluğa veya doğrudan savcılığa yapılan başvurulardan dolayı vatandaştan herhangi bir ücret alınmamaktadır. Ancak bu işlemlerin yapılması, bir avukat aracılığıyla sağlanıyorsa, avukatlık ücreti söz konusu olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

İnternet üzerinden dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?

Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egm.gov.tr

Internet dolandırıcılığı hangi kuruma şikayet edilir?

BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Dolandırıcılar ev adresi ile ne yapabilir?

Ev adresiniz, telefon numaranız ve işyeriniz gibi bilgilerin sosyal medya aracılığıyla aşırı paylaşılması ciddi sonuçlara neden olabilir. Paylaştığınız bilgiler ilk bakışta zararsız görünse de siber suçlular, bir saldırının keşif aşamasında sizinle ilgili olabildiğince çok şey toplamaya çalışır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Dolandırıcılığın Yatarı var mı?

Sanığa dolandırıcılıktan verilen ceza 3 yıl 1 ay 1 gün hapis cezası ise; yatarı 1 yıl 6 ay 18 gün hapis cezasıdır. Sonuç ceza 1 yıldan fazla olduğundan 5275 Sayılı Kanunun 105/A maddesi gereğince Sanık denetimli serbestlikten doğrudan yararlanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Hesaba gönderilen para için dava açılır mı?

Kural olarak havale bir ödeme aracı olup, havale belgesinde paranın borç olarak gönderildiğinin belirtilmesi gereklidir. Aksi halde gönderilen havalenin bir borcun ödenmesi amacıyla gönderildiği karine olarak kabul edilmelidir. Borç ödeme belgesi olan havale nedeni ile alacaklı olduğunu davacı ispat etmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT