Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dolandırılan kişi nereye başvurmalı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dolandırılan kişi nereye başvurmalı?

Bu nedenle dolandırıldığını düşünen kişilerin en yakın Cumhuriyet Savcılığına veya Kaymakamlığa giderek şikâyette bulunması ve adli süreci başlatması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Dolandırıcılar hangi kuruma şikayet edilir?

Bu tip sitelerden kesinlikle alışveriş yapmayın. Alacağınız ürünün piyasa değeriyle karşılaştırmasını kesinlikle yapın. Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egm.gov.tr

Dolandırılan kişi nereye şikayet edebilirim?

Bu nedenle profesyonel hukuki destek alınması son derece önemlidir. Dolandırıldım ne yapmalıyım sorusunun en net cevabı en yakın savcılığa veya karakola giderek şikayetçi olmaktır. Dolandırıcılık suçu mağduru, fiil ve faili öğrendiği tarihten itibaren 6 ay içinde suç duyurusunda bulunmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Dolandırılan kişi parasını geri alabilir mi?

Dolandırılan mağdurun 6 ay içerisinde suç duyurusunda bulunması gerekir. Ayrıca kişi dolandırıldığı parayı geri almak için alacağın tahsili işlemlerini başlatmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Dolandırıcılar Cimer e şikayet edilir mi?

- CİMER"den doğrudan bir makamın (belediye, vergi dairesi vb.) hukuken yapması gereken işin yapılmasını istemek hatalıdır. İşlendiğini düşündüğünüz bir suçla ilgili (örneğin dolandırıcılık) ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Cimer ihbarı bir suç ihbarı değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

Dolandırıldım Ne Yapmalıyım? Paramı Nasıl Alırım? Nereye Şikayet Edebilirim?

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

CİMER e şikayet edince kaç günde sonuçlanır?

Dilekçe hakkı ve bilgi edinme hakkı kapsamında CİMER'e yapılan başvurular belirli yasal değerlendirme süreçlerine bağlı olarak işleme alınmakta ve başvurunun türüne bağlı olarak 30 gün veya 15 iş gü- nü içerisinde cevaplandırılmak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cimer.gov.tr

CİMER e şikayet ettikten sonra ne olur?

CİMER'e yapılan başvurular hızla başvuruya yanıt verecek ilgili kurum ve kuruluşa ulaştırılacak. Başvuru konusu, bir kamu kurum ve kuruluşu, personeli veya yöneticisi hakkında şikayet niteliğindeyse başvuru, bir üst amire gönderilecek. Şikayet bu amir tarafından işleme alınarak başvuru sahibine yanıt verilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Dolandırılan biri ne yapmalı?

Dolandırıcılık mağduru olan, dolandırılan kişiler Cumhuriyet savcılığına suç duyurusuna bulunarak soruşturma başlatılmasını sağlayabilirler. Soruşturma sonunda yeterli şüphe elde edilirse Cumhuriyet savcısı tarafından kamu davası açılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Dolandırıcılar Ibana ne yapar?

IBAN Dolandırıcılığı, genellikle ticarette alım satım yapan şirketlerde, korsanın maillerde araya girmesi ve hazırladığı maili sanki diğer taraftan gelmiş gibi göstermesi ile oluyor. Bu sırada IBAN NO'sunu kendisininki ile değiştiriyor ve sanki ticari ilişkinin karşı tarafı göndermiş gibi gösteriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahi.av.tr

Internet dolandırıcılığı cezası nedir?

Bu durumda verilen ceza 1-5 yıl aralığında hapis ve 5000 gün adli para cezası olur. Dolandırıcılık suçu nitelikli olarak işlendiği takdirde de verilecek cezada artışa gidilmektedir. Suçu nitelikli hale getiren birtakım unsurların tespit edilmesi durumunda verilen ceza artar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Karakolda şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir. Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galahukuk.com

Dolandırıcılıktan açılan dava ne kadar sürer?

Dolandırıcılık suçu ile ilgili ceza davaları ortalama olarak 300-390 gün arası sürer. Ancak uygulamada bu sürelerden daha uzun süren davalar vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: celebihukukburosu.com

Savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra ne olur?

Suç duyurusu ile soruşturma aşamasının ilk adımı atılır. Bu aşamadan sonra savcı suç duyurusu dilekçesini inceler gerek görürse soruşturma başlatır ve yine gerek görürse bir iddianame düzenler. İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesiyle de ceza davası açılmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulahukuk.com

Dolandiriciligin cezasi ne?

Madde. Madde 157- (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Para iadesi yapmayan firma nereye şikayet edilir?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Kimlik bilgileri ile dolandırıcılar ne yapabilir?

Örneğin kimlik bilgilerinizi ele geçiren bir kişi, sizin adınıza bankalarda ve kimlik onayı gerektiren internet sitelerinde işlemler yapabilir, sizin adınıza telefon hattı veya banka hesabı açabilir, kefil olabilir hatta şirket kurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: guvenliweb.org.tr

IBAN no ile dolandırma olur mu?

IBAN ile yapılan işlemleri hedef alan internet korsanları şirketleri oldukça basit bir yöntemle dolandırmaktalar. Korsanlar şirketlerin uluslararası şirketlerle gerçekleştirdikleri e-posta yazışmalarının içine sızmakta ve IBAN/SWIFT numaralarını kendi numaraları ile değiştirmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilginhukukburosu.com

IBAN ile hangi bilgilere ulaşılabilir?

Genel olarak IBAN; ülke kodu, banka/şube kodu, rezerv numarası ve hesap numarasından oluşan bir kombinasyondur. IBAN numaralarının başında, hesabın bulunduğu ülkenin kodu yer alır. Türkiye'nin kodu TR olduğu için ülkedeki tüm numaralar bu kısaltma ile başlar. Ülke kodundan sonraki 5 rakam, IBAN şube kodunu ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hangikredi.com

Dolandırıcılar hangi bilgileri ister?

Sizden Ne İsterler? Dolandırıcılar bu yöntemle kart bilgilerinizi, kimlik bilgilerinizi, internet/mobil bankacılık kullanıcı adı ve şifrenizi talep ederek finansal bilgilerinize ve hesaplarınıza ulaşabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Internet dolandırıcılığı yargıtay kararları banka sorumluluğu nedir?

Yargıtay, hesap sahibinin kusuru ya da dolandırıcıyla iş birliği ispatlanmadığı hâllerde, tüm zarardan bankanın sorumlu tutulacağına karar verdi ve “Banka, hesap sahibinin parasını korumakla yükümlü” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Dolandırıcılar telefon numarası ile ne yapar?

Telefon dolandırıcılığı

Numaralar alan kodları ile başlayabileceği gibi, ülke kodları ya da 0850 ile de başlayabilmektedir. Kendisini polis, savcı ya da asker şeklinde tanıtan dolandırıcılar genellikle "suça karıştınız", "terör örgütüne yardımda bulundunuz" gibi ithamlarda bulunarak para talep etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdurbilgi.adalet.gov.tr

Telefon dolandırıcılığı cezası ne kadar?

Bilgisayar, cep telefonu, internet vb. araçların kullanılması suretiyle haksız menfaat sağlanması TCK m. 158/1-f hükmünde öngörülen nitelikli dolandırıcılık suçunu teşkil eder. Telefonla dolandırıcılık yapan kişi 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Şikâyet asılsız çıkarsa ne olur?

Suç uydurma suçunun cezası 3 yıla kadar hapis cezasıdır. Adli para cezası 1 yıl veya altında olan hapis cezaları adına verilmekte olup hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesi halidir. Suç uydurma nedeniyle 1 yıl veya altında ceza verilmesi halinde adli para cezası verilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

CİMER ceza verir mi?

BİMER veya CİMER'e Başvuran Memura Disiplin Cezası Verilemeyeceğine Dair Danıştay Kararı Bilgi edinme başvurularında devlet memuru olup olmama ayrımı yapılmadan herkesi kapsayan bir başvuru usulü düzenlendiğinden üst makamlara başvuran memura makam atladığı gerekçesiyle ceza verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: burhanaksoy.av.tr

CİMER 30 günde cevap vermezse ne olur?

1) Başvurunuzun konusu istek veya şikâyet niteliğindeyse ve başvurunuza 30 gün içerisinde herhangi bir cevap verilmediyse CİMER üzerinden cevap alamadığınıza dair bir başvuru oluşturabilirsiniz. 2) Yasal sürenin sona ermesi itibarıyla 60 gün içerisinde idari dava açabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iletisim.gov.tr
Önceki makale
NaCl Katisi elektriği iletir mi?
Sonraki makale
Mutasyon hastalığı nedir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT