Hindistan cevizi yağı da terleme görülen alanlara doğrudan uygulanabilir. Çay ağacı yağı ince bir tabaka şeklinde terleyen alanlara uygulanabilir. Üzüm'de aşırı terleme problemini sakinleştirmeye yardımcı olur. Vücut ısısını dengeler ve doğal antioksidanlar içerir.
Her terleme artışı hiperhidroz değildir. Aşırı terlemeye karşı doğal yöntemleri tercih edenler başta elma sirkesi olmak üzere papatya, ısırgan otu ve ada çayını kullanabilir” açıklamasını yaptı.
Duş aldıktan sonra vücuttaki gözenekler açılır ve bu gözenekler sayesinde ter vücuttan atılabilir. Bu nedenle sık sık duş almaya özen gösterin. Duştan sonra mutlaka koltuk altı deodorantı kullanarak terlemeye karşı önlem alabilir ve koltuk altlarının kuru kalmasını sağlayabilirsiniz.
Ilık suda ıslatılmış çay poşetlerini 15 dk boyunca koltuk altınızda bekletebilirsiniz. Domates suyu aşırı terlemeyi önleyen özel bir asit içermektedir. Ezilmiş buzlu domates suyundan her gün bir bardak içmek aşırı terlemenin önüne geçer. Temiz koltukaltını limonla 15 dk boyunca ovmak aşırı terlemenin önüne geçer.
İlgili 15 soru bulundu
Hindistan Cevizi Yağı
Bu asit yağın yoğun bir kokuya sahip olmasını sağlayarak kötü kokuları yok eder. Antibakteriyel özelliğe sahip olan bu yağı duştan sonra terleyen bölgelere sürebilirsiniz. Her gün uygulamanız probleminizin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Koltuk altı terlemesine guatr, kansızlık gibi iç hastalıklarının eşlik ettiği pek görülmez. Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
Giysilerin koltuk altı bölümlerine kolay bir şekilde sabitlenerek tutturulan pedler, terin elbiselere ulaşmasını engelleyerek konforlu kullanım alanı oluşturur.
Malzemeler: 1 su bardağı içme suyu, 1 yemek kaşığı karbonat, kokusunu sevdiğiniz bir esans yağdan 5 damla. Karbonatı ılık içme suyunda iyice eriyene kadar karıştırın, esans yağı ekleyin, sprey deodorantınız hazır. Her kullanımdan önce çalkalamayı unutmayın.
Elma sirkesini duş aldığınız suya ekleyerek koltuk altınıza uygulayarak koltuk altı kararmasını engelleyebilirsiniz. Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder.
- Lavanta - Itır deokrem terlemeyi önler mi? Vücuttan toksin atılımı için gerekli olan terlemeyi önlemeden, kötü kokuların oluşumunu engeller ve nemliliğini hafifletir. - Günde kaç defa kullanmam gerekir? Günde 1 defa uygulamak yeterli olacaktır.
Aloe Vera. Aloe vera ayrıca aşırı terlemeyi kontrol altına alır. Bitkinin yaprakları içinde bulunan jeli koltuk altınıza uygulayın, geceleri uygularsanız daha fazla etki eder.
Driclor aşırı terlemeyi önlemeye yardımcı olmak için karşı özel olarak geliştirilmiş etkili bir roll on antiperspiranttır. Driclor aşırı terleme (hiperhidroz) görülen ve normal koşullarda dahi aşırı terleyen insanlar için kullanılabilir.
Orta Doğu ve Akdeniz'e özgü aromatik bir bitki olan adaçayı; Avrupa'da geleneksel tıpta sindirim sistemi rahatsızlıkları, öksürük ve bronşit, fazla terleme, yaşa bağlı kognitif hastalıklar, boğaz ağrısı ve deri iltihaplanmasında kullanılmaktadır.
Birçok temizlik alanında son derece etkili olan karbonat ile ter kokusundan da kurtulmanız mümkündür. İki koltuk altınıza yetecek kadar karbonat ve limonu bir kap içerisinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız karışımı koltuk altlarınıza sürüp 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın.
Sirke, koltuk altının pH dengesini düzenleyerek bakteri oluşumunu engeller. Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.
Düzenli olarak, koltuk altı bölgenizi, elma sirkesi ile silebilirsiniz. Ayrıca koltuk altlarının şap veya limon suyu kullanarak akşamları ovalayarak, sabahları da durulayarak terlemeden kurtulabilirsiniz. Sabah ve akşamları düzenli birer şekilde birer bardak yeşil çay içmek terlemeyi azaltır.
Doğal ve bitkisel yöntemlerle terleme önlenir mi? Doğal ve bitkisel yöntemlerle aşırı terlemeyi önlemek mümkün değildir. Bununla beraber olumlu etki edip ter kokusunu azaltmada katkı sağlayabilirler. Örneğin; aloe vera jeli ile kabartma tozu, limon suyuyla tuz karışımları gibi.
Koltuk altı terleme pedleri, sağlıklı bir cilt için de faydalıdır ve kullanıcıların ciltlerini temiz ve kuru tutarak enfeksiyon riskini azaltır. Günlük yaşamda karşılaşılan terleme sorunu, özellikle sıcak yaz aylarında oldukça yaygındır. Terleme, vücudumuzun ısısını dengelemek için doğal bir reaksiyondur.
Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür. Genel bir yıkama yapılamayacaksa ter kokusu sinen alanlara özel uygulama yapılabilir. Bu şekilde genel bir zarar verilmemiş de olur.
Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.
Yoğun terlemeyi ve ter kokusunu önler
Duştan çıktıktan sonra koltuk altına uygulanan pudra hem ter yoğunluğunu azaltıp kuru tutacaktır, hem de ter kokusunu engelleyecektir.
Tıbbi durumlar: Tiroit bezlerinin hızlı çalışması, diyabet, karaciğer ve böbrek hastalıkları nadir olarak da genetik durumlarda vücudun kokusu değişim gösterebilir. Bazı sağlık problemlerinde vücut farklı bir koku yayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri