Sürekli farklı renk ve ışık ayarlamaları ile her sahneyi en çarpıcı şekliyle izlemenizi sağlayan Dolby Vision; 12 bit'lik renk tanımlaması ve 10000 nit seviyesinde parlaklık sunması sayesinde, size TV seyrinden daha fazlasını yaşatıyor.
Dolby Vision, HDR'nin bir türüdür, ancak daha gelişmiş özelliklere sahiptir. HDR, daha yüksek bir parlaklık aralığı sunarak, beyazların daha parlak ve siyahların daha koyu görünmesini sağlar. Dolby Vision ise, ek olarak renklerin daha canlı ve gerçekçi görünmesini sağlayarak daha yüksek bir renk hacmi sunar.
Dolby Vision, 12 bit renk ve 10.000 nit parlaklık sınırı kullanır.
2020 başlarında tanıtılan Dolby Vision IQ teknolojisi meta verilerini kullanarak ışık sensörünün optimize etmeye ve görüntü ayarlarını gerçek zamanlı olarak değiştirmeye yarıyor. Henüz tanıtılan Dolby Vision IQ with Precision Detail ise etkileyici derinlikte parlak ve karanlık alanlar oluşturuyor.
Dolby Atmos özellikli ev sinema sistemi veya sinemanın tam anlamıyla çalışması için yükseklik kanalı bunun için de birkaç tepe hoparlörü gerekiyor. Dolby Vision ise, ev sinemalarına, sinemalara vb. yüksek dinamik aralıklı (hdr) video sunuyor.
İlgili 27 soru bulundu
Daha Canlı Renkler ve Derinlik
Dolby Vision, geniş bir renk gamı kullanarak canlı ve gerçekçi renkler sunar. Bu teknoloji, daha fazla renk tonunu destekler ve daha doğal bir görüntü sağlar. Ayrıca, Dolby Vision, daha fazla ayrıntı ve derinlik sunarak görsel olarak etkileyici bir deneyim sağlar.
4K Dolby Vision: Görüntüyü dinamik olarak vermek için Dolby Vision HDR'yi destekleyen 4K TV'lerde sahneye göre kullanılır. Standart HDR'ye göre çok daha hassas bir renk, kontrast ve parlaklık aralığı sağlar. 4K HDR10+: Görüntüyü dinamik olarak vermek için HDR10+'ı destekleyen 4K TV'lerde sahneye göre kullanılır.
Dolby Vision ekranlar daha dinamik, daha parlak ve daha canlı bir görüntü sunuyor. Dolby Vision özelliğini karşılayan TV'ler teknik olarak HDR10 kalitesinden daha üstündür. Ancak, tüm Dolby Vision TV'ler her cihazda eşit çalışmayabiliyor.
Standart içeriklerde 8 bit olan renk derinliği HDR10 teknolojisi ile 10 bite çıkmaktadır. Bu sayede çok daha geniş renk dağılımı alabilmekteyiz. Ayrıca tepe parlaklığı 4.000 Nits e kadar sağlayabilmektedir. Bu sayede karanlık noktalar daha derin siyaha sahip olurken parlak cisimlerin daha net görebilmemizi sağlar.
HDR10 standartı, görüntüleri iyileştirmek üzerine geliştirilmiş veriyi statik olarak gönderir. HDR10+ ise TV'nin kare kare parlaklık ve renk seviyesini ayarlayan dinamik veriler gönderir. HDR10 içerikleri Netflix'te, HDR10+ içerikleri ise Amazon Prime Video gibi yerlerde görebiliyoruz.
İki statik ve üç dinamik olmak üzere ayrılan HDR sınıflandırması içinde yer alan Dolby Vision dinamik formatı, görüntü kalitesi anlamında en yüksek deneyimi sunuyor. Sinema kalitesini televizyon ekranına sığdıran Dolby Vision formatı sayesinde, genel resim kalitesinde gözle görülür bir nitelik artışı oluyor.
HDR daha geniş bir renk skalası kullandığından bu renk aralığını ciddi düzeyde artırır ve sonuçta geleneksel SDR içeriğiyle karşılaştırıldığında daha canlı renkler elde edilir. HDR videodaki renkler daha belirgindir çünkü bir rengin geleneksel SDR görüntülerinde gösterilemeyecek kadar çok tonunu gösterir.
Ekranınızın Dolby Vision'ı destekleyip desteklemediğini kontrol etme. Ekranınızın Dolby Vision'ı destekleyip desteklemediğini görmek için Xbox düğmesine basarak kılavuzu açın, ardından Ayarlar > Genel > TV ve görüntü seçenekleri > 4K TV ayrıntıları'na gidin.
UHD çözünürlük (4K olarak da adlandırılır), piksel sayısını ifade eder (daha fazla piksel, daha yüksek çözünürlük demektir). HDR ise TV'nizin koyu ve açık renk tonlarını daha geniş bir yelpazede ifade etmesini sağlayan bir teknolojidir. UHD (4K) ve HDR birlikte çalışarak daha kesin ve gerçekçi bir görüntü oluşturur.
Dolby Vision: Dolby Laboratories tarafından geliştirilen yüksek dinamik aralık (HDR) sistemidir. HDR: HDR10 olarak da adlandırılan farklı bir yüksek dinamik aralık sistemidir. Netflix televizyonların çoğunda her zaman bir çözünürlük etiketi görüntüler.
DisplayHDR 400, HDR monitörler için giriş seviyesidir. 400, görüntünün ulaşabileceği en yüksek ışıklılığı ifade eder ve cd/m2(metre kare başına kandela) ile gösterilip, aynı zamanda nit oranı olarak da bilinir. Sıradan bir monitör yalnızca 350 nite kadar çıkabilir.
Sinematik görüntü.
Dolby Atmos, derinlik ve yön ayrıntıları için her sesi çevrenize yayarken Dolby Vision; üst düzey renk, kontrast ve ayrıntılar sunar.
Dolby Labs tarafından geliştirilen ve sinema kalitesini televizyon ekranına sığdıran Dolby Vision formatı, 12 bit renk desteği ve 10 000 nit'e kadar parlaklık desteği sunar. Sürekli farklı renk ve ışık ayarlamalarıyla izlediğiniz her bir sahneyi daha kaliteli bir görüntü deneyimi için optimize eder.
HDR10 Nedir ? HDR 10 'un temel hedefi insan gözünün gördüğüne en yakın görüntüyü ekrana yansıtmaktır. “High Dynamic Range” teknolojisi kısaca HDR olarak ifade edilir. Sahnelerin dinamik aralığını iyileştiren ve en parlak beyazlar ile en koyu siyahlar arasındaki kontrast seviyelerini yükselten bir sistemdir.
Digital Theatre Systems'ın kısaltması olan ve dijital sinema sistemleri anlamına gelen DTS, sinema salonlarındaki profesyonel ses deneyimini evinize taşınıyor. 48 Hertz'lik ses hızına kadar destekleyen yüksek tanımlamalı ses kodeki DTS, birçok surround ses kanalını gerçekçi şekilde duymanıza imkan tanıyor.
HDR10+ Adaptive, Filmmaker Modunu desteklerken aydınlık oda ortamına uyum sağlıyor ve böylece kullanıcılar evlerindeki herhangi bir ortamda HDR10+ kalitesindeki filmler ve televizyon programlarıyla gerçek bir sinema deneyiminin keyfini sürebiliyor.
HDR; monitör, kamera ve televizyon gibi cihazlarda karşımıza çıkıyor. HDR teknolojisi, görseli karşıtlık oranında iyileştirmeyi sağlar. Bu sistem, renk tonlarını direkt olarak etkilemez. Fakat parlak ve koyu alanları doğrudan değiştirip aralarındaki ayrımı keskinleştirir.
4K nedir? UHD nedir? Basitçe ifade etmek gerekirse UHD, Ultra Yüksek Çözünürlük anlamına gelir ve 4K Çözünürlük bir UHD çözünürlük türüdür. Farklı markalar aynı şeyi ifade etmek için Ultra HD, 4K TV, Ultra Yüksek Çözünürlüklü TV ve 4K UHD TV gibi çeşitli ifadeler kullanır.
2017'de Samsung ve Amazon, HDR10+ adını verdikleri yeni bir yüksek dinamik aralıklı görüntü işleme teknolojisini duyurdu. Bir süredir ayak seslerini duyduğumuz HDR10+ teknolojisi, standart HDR10'a nazaran kare bazında daha gelişmiş iyileştirmeler ve geliştirme seçenekleri sunuyor.
High Dynamic Range (HDR) teknolojisi, ekranlarda daha gerçekçi ve canlı renkler elde etmek için tasarlanmış bir özelliktir. Standart ekranlarda, renkler sınırlı bir şekilde gösterilir ve aynı anda gösterilebilecek renklerin sayısı sınırlıdır. Bu nedenle, bazı renkler daha az canlı ve gerçekçi görünebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri