Yanlış veya hatalı yapılan dolgu işlemlerini eritmek için kullanılan enzime hyalüronidoz adı verilir. Özel bir enzim olan hyalüronik asit, dolguları sindirerek yok etmeye yarar. Hyalüronik asit içerikli dolguların bu yöntemle parçalanarak eritilmesi mümkündür.
Hyalüronik asit kökenli dolguları eritmek için hyalüronidaz enzimi kullanılır. Bu enzim hyalüronik asidi parçalarına ayırmaktadır ve bu parçalar vücut tarafından kolayca elemine edilmektedir. Hyalüronidaz enzimi de insan vücudunda bulunan bir enzimdir. Dolguyu eritmek dışında bir yan etkisi yok gibidir.
Eğer dolgu kalıcı bir dolguysa maalesef bu dolguları eritmek mümkün değil. Bunlardan kurtulmanın tek yolu cerrahi müdahaledir. Bu da kesi izleri anlamına geliyor.
Yüze yapılan dolgu eritilir mi sorunun cevabı ise, evet eritilebilir. Yüze yapılan dolgu uygulamalarında kullanılan dolgular hyalüronik asit içeren dolgular olup vücutta kalıcı olarak bulunmadıkları için hyaluronidaz enzim uygulaması sayesinde eritilebilmektedirler.
Dolgu eritici enjeksiyonu hangi bölgeye enjekte ederseniz oradaki dolgu erir. Tabii bu işlemi dikkatli yapmak gerekiyor. Eğer bu bölgedeki dolgunun tümü eritilirse ve hemen yanı başındaki komşu bölgede dolgu varsa doğal olmayan bir görünüm ortaya çıkabilir.
İlgili 27 soru bulundu
Dolgu yapılan alana enjekte edildikten sonra cildimizin altındaki yapıya bütünleşmiş olur ve bir takım kimyasal reaksiyonlar başlar. Bu dolgunun metabolize edilme fazıdır ki, dolgu yapıldığı an itibariyle bu faz başlar. Dolgunun kalitesine göre ve yapısına göre 9 ay ile 3 yıl arasında değişir.
Dudak dolgusu işleminden sonra dudaklarda geçici süreliğine şişlik ve ödem oluşması normaldir. İşlemin yapılmasının ardından sonraki gün dudaktaki şişlikler hafiflemeye başlar. 1 hafta sonunda da dolgu maddesi dudaklarda daha eşit şekilde dağılmış bir görünüme kavuşur.
Hyaluronik asit hyaluronidaz denilen bir enzim ile karşılaştığında erir ve vücuttan hızla atılır. Problemin seviyesine, dolguda ki hyaluronik asit miktarına ve partikül büyüklüğüne göre etki seviyesi değişir. Damarsal baskı veya tıkanıklık şüphesinde daha yüksek dozlarda ve ilk 4 saat içinde uygulanması gerekir.
Dolgu maddeleri güneşe maruz kalma veya başka ısılarla daha hızlı emilmez.
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Dolgular genellikle yenilen sert yiyecekler nedeni ile düşmektedir. Ayrıca diş sıkma gibi durumlar dişte yer alan dolguların düşmesine sebebiyet verebilir. Diş dolgusu yaptıran bir kişi gerekilen ağız ve diş bakımını yerine getirmezse diş dolgusu kısa sürede düşebilir.
Kalıcılığı 1-1,5 senedir. Yüz dolgu maddesinin uygulamasından sonra, yüzde 2-7 gün arasında süren ödem oluşabilir. Bu durum dolgu maddelerinin su tutma özelliklerinden kaynaklanır. Yüz dolgu uygulamasının yapıldığı gün fazla mimik yapılmamasına dikkat edilmelidir.
Hyalüronidaz Nedir? Yanlış veya hatalı yapılan dolgu işlemlerini eritmek için kullanılan enzime hyalüronidoz adı verilir. Özel bir enzim olan hyalüronik asit, dolguları sindirerek yok etmeye yarar. Hyalüronik asit içerikli dolguların bu yöntemle parçalanarak eritilmesi mümkündür.
Dudaklarda; dudak dolgusu işleminden sonra, ödem ve morluk görülmesi normaldir. Genelde bir hafta-on gün sonra dudaklar normal haline döner. Tabii ödem bu süre içinde de giderek hafifleyecektir. Günde birkaç defa soğuk kompres yapmak ödemin daha çabuk inmesini sağlayabilir.
Eğer kalıcı dolgu yapıldıysa, dolguda erimeyen kimyasal içerikli maddeler kullanıldığından yapılan işlemin maalesef geri dönüşü çok zor olmaktadır. Uygulamada, Hyalüronik asit bazlı dolgu kullanıldıysa zamanla bu madde eriyerek vücuttan atılır.
Düşen dolguya evde müdahale edebilir miyim? Diş hekimi kontrolünde, dolgu malzemesi uygulamalarında ağızdaki bütün bakteriyel mikroorganizma için tükürükten arındırarak steril bir biçimde işlem yapılır. Bu yüzden dolgu düşmesi durumlarında yapılması gereken en doğru işlem diş hekimine başvurmaktır.
Ortalama ömürleri 6-24 ay arasında değişir. Ancak sigara, aşırı sıcak ortamda bulunmak, güneş maruziyeti gibi çevresel faktörler de dolgunun ömrünü kısaltır.
Genelde insanımız 2 ya da 3 bardak günlük su içtiğinden bu da maalesef dolgu süresini negatif yönde etkiler. Kronik hastalıklar özelinde, özellikle tiroid gibi hastalıklar da dolgu süresini kısaltabilir durumlardır.
Doğru şekilde uygulanmış olan bir estetik dolgu düşmez. Dolgu malzemesinin dişe mükemmel bir şekilde tutunmasını sağlayacak işlemler yapıldığından dolgunun düşmesi de mümkün olmaz.
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
Yanak dolgusu gibi hyaluronik asit ile yapılan uygulamalarda 6 ay ile 8 ay arasında kalıcılık süresi değişir. Diğer yüz estetiği uygulamalarında olduğu gibi yanak dolgusu, geçici olan estetik uygulamalar arasındadır. Dolgunun kullanım süresi ortalama 6 - 8 ay olarak belirtilir.
Yanak dolgusu nasıl eritilir? Bazen yapılan dolgu işlemi sonrasında hasta yeni görüntüsüne alışamaz ve dolgunun eritilmesini ister. Bu gibi durumlarda yine doktor kontrolünde hastaya hyaluronidaz isimli bir madde enjekte edilir ve dolgu güvenle eritilir.
DOLGUNUN ETKİNLİĞİNİ NELER BOZAR? Bazı kişiler dolgu ve botoks maddesi etkinliğini, vücut yapısı ve yaşam tarzı nedeniyle daha kısa sürede kaybeder. Bunun nedeni ise kişilerin metabolizma farklarıdır. Yine çok fazla spor yapan kişilerde, dolgu veya botoks etkinliğini diğer kişilere göre daha hızlı geçebilir.
Yüze dolgu kaç günde oturur? Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
Yüzde herhangi bir genişleme durumu oluşmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri