Bu ilaç, tetkikler ve tedavi sırasında yetişkinlerde ve çocuklarda uyutma ve uyuşturma için kullanılır. Müdahale öncesinde verilen ilaç olarak, tedavi öncesinde hastaları yatıştırmak ve yoğun bakım ünitesindeki hastaları uyutmak için kullanılır.
· • Yoğun mutluluk Halusinasyonlar Yorgunluk Baş ağrısı Baş dönmesi Huzursuzluk, heyecan Kin, şiddet, kavga, saldırı hissi Hıçkırık Ağız kuruması Hırıltı Enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, ağrı Damarlarda şişlik ve kızarıklık Kan pıhtılaşması Bunlar Dormicum'un hafif yan etkileridir.
Midazolam (Dormicum): 0.05-0.1 mg/kg iv, etkisi 2-5 dak.'da başlar, 2 saat sürer. İnfüzyon için 0.2 mg/kg bolus yapılır sonra 2 mikrogram/kg/dak. ile başlanıp, gerekirse 16 mikrogram/kg/dak.'ya kadar çıkılır.
İntravenöz enjeksiyondan sonra ilaç 2 dakika içinde etkisini gösterir. Maksimum etki 5 ila 10 dakika sonra elde edilir.
Midazolam ağızdan, damardan, kas içine enjeksiyonla, burun içine püskürtülerek veya yanaktan verilebilir. Damardan verildiğinde, tipik olarak beş dakika içinde etki etmeye başlar; bir kasa enjekte edildiğinde, etki etmeye başlaması on beş dakika sürebilir. Etkileri bir ile altı saat arasında sürer.
İlgili 22 soru bulundu
damla ile (infüzyon), kas içine enjeksiyon (intramusküler) veya rektal uygulama yolu ile uygulanır. Dormicum etkin maddesi midazolam olan bir steril ampul çözeltisidir.
Bu gibi birlikte kullanım, Dormicum'un ağır sedasyon, klinikle ilişkili solunum ve/veya kardio- vasküler depresyon gibi muhtemel klinik etkilerini artırma potansiyeline sahiptir.
Alprazolam (XANAX), lorazepam (ATİVAN), klonazepam (RİVOTRİL) bu amaçla kullanılmaktadır. Klonazepam ayrıca huzursuz bacak sendromu, periyodik kol bacak hareketleri, uyurgezerlik ve uykuda diş gıcırdatma gibi uyku bozukluklarında da etkilidir.
Çalışmamızda midazolam/narkotik sedasyonunda görülen kardiyorespi- ratuar yan etkiler gözlenmedi (1,6,7,9). Halüsinasyon, keta- minle oldukça sık görülen yan etkilerdendir.
Rektal uygulamada midazolam dozu üst sınıra yaklaştıkça ve volüm arttıkça etki başlama süresi kı- salır, yeterli sedasyon oluşur. Buna paralel olarak kalp atım hızı ve kan basıncında azalma olur.
Oturum) Benzodiazepinler (Midazolam=Dormicum) - YouTube.
mg propofole ihtiyaç duyulmaktadır. Sedasyon (sakinleştirme) için genellikle her saat vücut ağırlığına göre kg başına 0.3-4.0 mg propofol yeterlidir.
POFOL genel anestezikler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna aittir. Genel anestezikler cerrahi müdahalelerin veya diğer işlemlerin yapılabilmesi için bilinçsizlik (uyku) sağlamak için kullanılır. Ayrıca sizi sedate etmek için de (uykulu, ama tam uyumuyor olmanız için) kullanılabilirler.
İlacın ince barsakta geçirdiği süre yaklaşık 4-4,5 saattir.
CONTRAMAL'in etkin maddesi tramadol santral sinir sitemine etki eden bir ağrı kesicidir. Omurilik ve beyinde özel sinir hücreleri üzerine etkiyerek ağrıyı giderir. CONTRAMAL orta veya şiddetli ağrıların tedavisinde kullanılır.
0,6 mg/ kg vücut ağırlığı normal dozunda etki 30-40 dakika sürecektir. ESMERON size doktorunuz tarafından uygulanacaktır. ESMERON damar yoluna tek bir seferde yada sürekli infüzyon şeklinde (serum) uygulanabilir.
Bu ilaç, tetkikler ve tedavi sırasında yetişkinlerde ve çocuklarda uyutma ve uyuşturma için kullanılır. Müdahale öncesinde verilen ilaç olarak, tedavi öncesinde hastaları yatıştırmak ve yoğun bakım ünitesindeki hastaları uyutmak için kullanılır.
duğunu saptamışlardır . Bazı çalışmalarda diazepam ve midazolam uygulanan hastalarda az da olsa solunum depresyonu hatta solu- num arresti geliştiği belirtilmiştir. Bizim çalışmamızda- ki vakalarda ise bu komplikasyon gözlenmemiştir.
DORMİCUM (MİDAZOLAM): ÇOCUK, YETİŞKİN YENİDOĞAN DOZU. Sedasyon ve entübasyon için: tek doz 0.15mg/kg yapılabilir.
Beynin uykuya dalamaması, bir hastalık olarak nitelendirilmeyen ve genellikle kaygı kaynaklı olup dönem dönem kişinin stres seviyesi arttıkça kendini gösteren bir problemdir.
Yoğun bakımda kullanılan sedatifler:Antihistaminikler, anestezikler (propofol, tiyopental, etomidat, ketamin, volatil anestezikler), nöroleptikler (haloperidol, droperidol, klorpromazin), benzodiazepinler (midazolam, lorazepam, diazepam), opioidler (morfin, fentanil, alfentanil, remifentanil), alfa agonistler (klonidin ...
Sedasyon Kimlere Uygulanır? Sedasyon, tıbbi prosedürler sırasında çok yaygın olarak kullanılan uyutma tekniğidir. Uygulama sırasında verilen ilaçlara karşı alerjik reaksiyonu bulunmayan her türlü hastaya tıbbi işlem öncesinde sedasyon uygulanabilir.
Genel anestezi yapılamayan ya da sakınca olan kişilere sedasyon uygulanmıyor. Ayrıca kalp rahatsızlığı gibi belirli sağlık sorunu olanlara da önce tetkikler yapılması şartıyla uygulanabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri