Genel anlamda ise insan vücudunda en çok acıyan bölgeler kaburga, boyun, yüz, bilek, el ve ayaklar olarak sayılabilir. Eğer hassas bir yapınız veya endişeleriniz varsa ilk dövme için bu bölgelerden uzak durabilirsiniz. Kol, omuz, bacak ve göğüs ve sırtın bazı kısımları gibi kaslı ve etli bölgeler daha az acımaktadır.
Dövme seansınız sırasında kısa molalar verin
Özellikle birkaç saat sürecek büyük bir dövme yaptırıyorsanız acıya dayanabildiğiniz kadar dayanmak yerine belirli aralıklarla kendinizi toparlamak için kısa molalar verin. Hatta bu aralarda su içmek ve tatlı bir şeyler atıştırmak dayanıklılığınızı arttırabilir.
Dövmenin daha az acıttığı bölgelerdeki acı hissi ufak bir böcek ısırığı ya da kalem ucunu hafifçe batırmaya benzetilebilir. Dövme yaptırdığınız bölge ve dövme yapılacak desen de dövme acısı konusunda oldukça etkilidir.
Ayaklarına, el ve ayak bileklerine de dövmeler yaptırmış. Bu dövmeler içinde en çok canını yakan ayağının üstüne ve bileklerine yaptırdıkları olmuş. BBC'nin “Bana bir ders ver” isimli podcast yayınına konuşan Wilsher, “Acı bedenimizin kendisini koruması için kullandığı bir yol. Duyularımız acıyı tetkik ediyor” diyor.
Acı miktarı, iğnenin deriye temas ettiği süreyle orantılıdır. Yağ, kas ve sinir dokularının miktarı vücudun her yerinde aynı değildir. Bu dokular, dövme yaptırırken hissedilen acıyı yoğun bir biçimde etkiler. Yağ ve kas oranının düşük olduğu bölgeler dövmede en çok ağrıyan yerlerdir.
İlgili 19 soru bulundu
DÖVMENİN İYİLEŞME AŞAMALARI
İlk aşama 1. gün ve 6. gün arasıdır. Yeni dövmeniz, ilk birkaç saat bandajlanır ve açık yara olarak farz edilir. Vücudunuz, kızarıklık, şişme, sızlama ve hafif iltihaplanma gibi tepkiler verebilir. Bu aşamada döküntü ve kaşınma olabilir, endişe etmenize gerek yok.
Genel anlamda ise insan vücudunda en çok acıyan bölgeler kaburga, boyun, yüz, bilek, el ve ayaklar olarak sayılabilir. Eğer hassas bir yapınız veya endişeleriniz varsa ilk dövme için bu bölgelerden uzak durabilirsiniz. Kol, omuz, bacak ve göğüs ve sırtın bazı kısımları gibi kaslı ve etli bölgeler daha az acımaktadır.
PAEM, PÖH ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri, POMEM, PMYO öğrencileri için dövme eşkal belirleyici olmasından dolayı, yazlık üniforma giyildiği zaman vücudun açık alanlarında yer alması durumunda mesleğin icrası için engel nedeni olarak sayılmaktadır.
Özellikle Diyanet'in açıklamasına göre; cildin üstünde bir tabaka oluşturmayan dövmeler gusle ve abdeste mani olmamaktadır. Yalnız deri üstüne yapılan ve suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler güsle ve abdeste engel olacağı için namaza da engel olacaktır.
Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.
Vücudun diğer bölgelerine dövme yapılırken ise deri üzerine krem sürerek uyuşturma işlemi yapılmaması daha doğru olur. Dövme yapılacak bölgeye uyuşturucu, soğutucu krem sürmek deriyi sertleştirecek, işlemin yapılmasını zorlaştıracak ve dövmenizin kalitesini ciddi anlamda düşürecektir.
İki Hafta Boyunca Havuza, Denize Girmeyin
Deniz ve havuz yeni dövmenizin tahriş olmasına ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Bu nedenle yeni bir dövme yaptırdıktan sonra genellikle dört hafta beklenmesi önerilir.
Ömrü genel olarak 1-5 yıl arasındadır. Ancak bu süre, kişinin cilt yapısına, yaşına ve yaşadığı çevreye göre değişir. Deri altına enjekte edilen renkli pigmentler, cilt yenilendikçe azalır, solar ve sonunda tükenir.
Bu yasalarımızda 18 yaş olarak belirlenmiştir. Daha alt yaşlar için dövmeyi yaptıracak kişinin velisinin yazılı izni gerekmektedir. Ama yine de 16 yaşın altında vücutsal gelişimi tamamlanmamış birine dövme yapmak sakıncalıdır.
Yeni geliştirilen acısız dövme tekniği, cam çip üzerinde yer alan mikrokanal içindeki sıvıyı hızla ısıtan bir lazere sahip. Bu sıvı, kaynama noktasının üzerinde ısıtılarak, bir buhar kabarcığı oluşmasına ve büyümesine neden olarak sıvıyı saniyede 100 metreye (360 km / sa) varan hızlarda dışarı itiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapma, pirsing takma, bıyık ve sakal bırakma da yasaklandı.
Yasa Ne Diyor. Sağlık çalışanlarının ve memurların dövme ve pirsing yaptırma durumlarına ilişkin ülkemizde herhangi bir yasa ya da yönetmelik bulunmamaktadır.
Polisin şiddet kullanması yetkisi yoktur.
Dört mevsim boyunca bu işlemi yaptırabilmeniz mümkün. Eğer dövmeyi yaz aylarında yaptırmayı planlıyorsanız denize girme ve güneşe çıkma süresine dikkat etmeniz yeterli.
Öncelikle dövmenin yapılacağı alan veya alanların 3 gün boyunca su ile temas etmeyeceği bilinmelidir. Bu sebeple dövme yaptırmaya gitmeden önce muhakkak duşunuzu, banyonuzu yapmanızı tavsiye ederiz.
İğne derinin en fazla 1mm altına girecek şekilde ayarlanır, daha derinde cilde hasar verir ve acı yaratır. İlk önce desenin dış hat çizgileri çizilir! Çizim esnasında bölgenin; vazelin desteği ile sürekli yumuşak kalması sağlanır.
Dövme yaptırmanın süresi 15 dk. ile 200 dk. arasında değişebilir.
Küçük dövmeler veya minimal tasarımlı dövmelerin tamamlanması yaklaşık olarak 20-30 dakika sürer. Bazı dövmeler boyutuna bağlı olarak bundan daha uzun veya daha kısa sürebilir. Büyük tasarımlar veya kol dövmesi haricinde, tüm seans boyunca uzanmanız veya hareketsizce oturmanız gerekecek.
Dövme yaptırmadan önceki 24 saat boyunca bol su iç ve susuz kalmaktan kaçının. Kanamayı azaltmak için dövme yaptırmadan önceki 24 saat içinde kanı sulandıran ürünlerden uzak durmalısınız. Bu nedenle dövme yaptırmadan önce alkol kullanmamalısınız. Dövmenin boyutuna bağlı olarak dövmecide saatlerce kalabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri