Kızılötesi kameralar, görünür bilgileri yakalamak için kamera merceğine yerleştirilmiş kızılötesi LED aydınlatma kullanır. Çevresel koşullardan bağımsız olarak, kızılötesi ışık, merceğin yakaladığı nesneden gelen ısıyı ölçer. Bu nedenle, bu tür kameralar tamamen karanlık bir alana kurulabilir.
Akustik sensörler, istenmeyen drone'ları tespit etmenin daha iyi bir yolu olabilir, çünkü belirli drone tiplerinin ses imzalarını tanıyacak şekilde programlanabilirler. RF tarayıcılar, elektromanyetik spektrumu kontrol ederek drone'ları yakalayabilir; drone şanzımanlarını tanırlar.
Uzaktan bir kumandayla kontrol edilen bu cihaz, üzerine yerleştirilen kameralar sayesinde farklı açılardan görüntüler yakalamaya yardımcı olur. Bu bakımdan drone, sinema ve fotoğrafçılık alanında sıklıkla kullanılan araçlardan biri hâline gelmiştir.
Gece Görüş Kamerası Nedir? Düşük ışıklı kameralar olarak da bilinen gece görüş kameraları, gün ışığından farklı olarak kızılötesi tayfı kullanan kamera sistemleridir. Bu sistemler, görünür ışık ya da kızılötesi ışınlar kamera sensörüne çarptığı andan itibaren görüntü üretmeye başlar.
Genellikle dört adet pervanesi bulunan drone'larda bir çift pervane saat yönünde dönerken diğer iki çiftse bu yönün tersine dönüş gerçekleştiriyor. Böylece yere uygulanan itim kuvveti, cihazın havalanmasını sağlıyor. Tabi tüm bu yönlendirmeleri yerden bir kontrolör yapıyor.
İlgili 23 soru bulundu
Drone görüntü aktarımı yaparken internet kullanmaz ve internet olmadan da görüntü aktarımı yapabilirsiniz. Cep telefonunuzda kullandığınız 4.5G mobil operatör yani kullandığınız hattın (turkcell, türk telekom, vodafone bimcell vs) çekim gücüdür telefonunuzun değil.
Drone'ların Havada Kalma Süreleri
Drone havada kalma süreleri, deneysel olarak çok yükseklere çıkarılsa da aslında piyasada sürekli olarak kullanılan drone'lar 1 saate kadar havada kalabiliyor. Bunun dışında Autel Dragonfish gibi uçağa benzeyen yapısıyla ön plana çıkan İHA'lar 2 saat havada kalabiliyor.
Termal görüntüleme kameraları zifiri karanlıkta görür ve herhangi bir ışığa ihtiyaç duymadan net ve canlı görüntüler üretir. Bu, kızılötesi kameralar sayısız gece görüşü uygulaması için mükemmel araçlar haline gelir.
Gece görüşlü güvenlik kameraları, kızılötesi IR ledli ürünlerdir. 0 – 15 metre IR mesafeye sahip olan bu kameralar, karanlıkta bile etkin çekim yapabilmektedir.
Gece görüşü, düşük ışık koşullarında görme yeteneğidir. Gündüz görüşü ile gece görüşü arasında birkaç temel fark vardır: Dışarısı karanlık olduğunda gözbebekleri büyür ve göz daha fazla ışık alır. Gözdeki farklı, daha hassas bir hücre türü olan çubuk (rod) hücreleri, gece görüşü için ışığı toplarlar.
Gelişmiş Gimbal teknolojisi ile kameralar sarsıntısız ve kaliteli çekimler yapar. Profesyonel Drone'ların uçuş mesafesi ne kadar? Profesyonel Drone'lar Maksimum 7 KM Minimum 3 KM uçuş mesafesine sahiptir.
İzin alınmadan gece uçuş yapmak yasaktır. Uçuşunuzu en az 2 km görüşe açık havalarda yapmalısınız. Sisli, yağmurlu, fırtınalı vb. havalarda uçuş yapmak yasaktır. Drone'unuz yatayda 500 metreyi geçmeyecek şekilde görüş alanınız içerisinde olmalıdır.
Hava trafiğinin aksamaması ya da olabilecek kazaların önlenmesi amacıyla bazı bölgelerde drone uçurmak yasaklanmıştır. Bu alanlar arasında emniyet veya askeriyeye ait bölgeler, kamuya ait kurumlar ya da buna benzer güvenlik açısından tehdit oluşturabilecek alanlar bulunmaktadır.
Radarlar, kendi elektroman- yetik dalgalarını yolladığı için etkin olarak sınıflandırılır. Bu sistemler radar imzası sayesinde drone'ları ve alçak- tan uçan kuşlar gibi diğer küçük cisimleri ayırt edebilen algoritmalara sahiptir.
Piyasada yaygın şekilde kullanılan dronelar 2 km yüksekliğe kadar çıkabilecek yetenektedir. Ancak drone için yasal uçuş yüksekliği 120 m veya 400 feet AGL (Yer Seviyesinden Yükseklik) dir. Bu nedenle kayıt sisteminde tanımlanan uçuşa serbest sahalarda 400 feet altında uçulması gerektiği unutulmamalıdır.
Ticari dronlar, GPS birimleri ve pusulalar kullanır. Ancak bu cihazların sağladığı doğruluk, hava koşullarına, araziye, cihazın kalitesine veya diğer koşullara bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. En iyi koşullar altında bile, GPS drone sistemleri metre cinsinden konumlandırma doğruluğu sağlar.
Bu bir kızılötesi IP güvenlik kamerası ise, güvenlik kamerası açıkken karanlıkta güvenlik kamerasının objektifi etrafında küçük kırmızı ışıklar görebilirsiniz. Bu aynı zamanda bir güvenlik kamerasının gece görüş özelliğine sahip olup olmadığını öğrenmenin pratik yoludur.
Gece Modu, karanlıkta bile canlı, son derece optimize edilmiş fotoğraflar çekmenizi sağlayan bir akıllı telefon özelliğidir.
Aslına bakarsanız, telefon kameraları izleniyor mu sorusunun cevabı hayırdır: Normal koşullar altında, telefon kameraları kimse tarafından izlenmez. Hangi işletim sistemini kullanırsanız kullanın, akıllı telefon üreticileri hem yazılımsal hem de donanımsal önlemlerle kameranın izlenmesini engeller.
Araçlarda iki çeşit gece görüş asistanı bulunur. Bunlar aktif ve pasif olarak ikiye ayrılır. Aktif gece görüş asistanı, kızılötesi ışınlar kullanır. Işığın olmadığı bölgedeki varlıkların tespiti, bu kızılötesi ışınlar tarafından öğrenilir.
'Gördüğü' ışık belirli bir eşik düzeyinin altına düşerse, web kamerası kapanabilir -- ve siyah bir görüntü gösterir. Işık düzeyi aydınlatılırsa web kamerası yeniden açılır -- ama daha yüksek bir eşik düzeyine ulaşılması gereklidir, bu eşik düzeyi kameranın önceden kullanıldığı aydınlatma düzeyinin üzerinde olabilir.
Suç oranlarının kontrol altına alınması için 1 yıla kadar kayıt saklayabilen kameralar bulunmaktadır. Ancak 30 gün saklama süresine sahip güvenlik kameralarının olduğunu da söyleyebiliriz.
Keyifli bir şekilde uçuş yapmak için dikkat etmeniz gereken çevre koşullarından bahsedelim. Yağmur, on derece altındaki sıcaklıklar, kar yağışı gibi durumlarda uçuş yapmayınız çünkü bu tür durumlarda dronunuz ıslanabilir ve motorlarına zarar verebilirsiniz.
Bu versiyon 1 kilogramdan daha hafif (800 gram) ve pervanelerini dakikada 46,000 kez çevirebiliyor. Guiness Rekorlar Kitabı için testlerde saatte 290 kilometre hıza çıkmayı başarsa da ortalama hızı 262 kilometre olarak belirlenmiş.
Ticari insansız hava araçları çoğunlukla 15 ile 45 km/s arasındaki rüzgar hızlarında uçabilir. Bu nedenle, daha büyük pervanelere sahip daha büyük ve daha dayanıklı modeller daha dayanıklıdır ve 40-45 km/s rüzgarlarda bile iyi uçabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri