Önce Dropbox'ın sitesine gidin ve bir üyelik oluşturun. Ardından sol üst tarafta bulunan “Upload” seçeneğine tıklayın ve yüklemek istediğiniz dosyayı ya da klasörü seçin. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra paylaşmak istediğiniz dosyanın sağ tarafında bulunan “Copy Link” seçeneğine tıklayın.
Bir dosyayı veya klasörü indirme:
Tarayıcıyı bir dosyayı indirmek için tetikletmek üzere dropbox linkimizin sonundaki “dl” parametresini 1 yapıyoruz. Linkimizin sonundaki “dl” parametresinin değerini 1 yaparsak dosya veya dizin download edilecektir.
Ücretsizdir: Dropbox'ın en önemli avantajı ücretsiz olması. 2 GB'a kadar ücretsiz depolama alanı ile kişisel dosyalarınızı yükleyebilir, günlük işlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Dosyalarınıza akıllı telefonunuzdan erişmek istiyorsanız, Dropbox mobil uygulamasını da indirebilir ve ardından bilgisayarınızda Dropbox için kullandığınız hesapla oturum açabilirsiniz. Dropbox, PC'nizden yüklediğiniz tüm dosyaları, mobil uygulamada da görüntüleyebilmenizi sağlar.
İlgili 23 soru bulundu
Dropbox. Ücretsiz hesap 2GB'lık bir depolama alanıyla birlikte gelir. Belgeler için bu alan çok büyük ancak herhangi bir medya – fotoğraf, müzik veya video – depolamak istiyorsanız bu alan çok hızlı bir şekilde dolacakır.
Özellikle bulut sunucu yazılımları arasında yer aldığından ve Dropbox firması kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için bir sürü şifreleme önlemleri oluşturduğundan dolayı Dropbox'un güvenli bir yazılım olduğunu söylemek mümkündür.
Önce Dropbox'ın sitesine gidin ve bir üyelik oluşturun. Ardından sol üst tarafta bulunan “Upload” seçeneğine tıklayın ve yüklemek istediğiniz dosyayı ya da klasörü seçin. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra paylaşmak istediğiniz dosyanın sağ tarafında bulunan “Copy Link” seçeneğine tıklayın.
Sadece ücretlendirmeyi göz önünde bulunduran bir kişi için Drive yegane seçenek olurken, daha fazla alan ve kullanım kolaylığı, gizlilik gibi faktörlere de önem verenler için (özellikle de işletme hesaplarının göz önünde bulunduracakları faktörler bunlar), Dropbox tercih edilir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.
Uzantılar, bilgisayarınıza hangi uygulamanın oluşturulduğunu bildirir veya dosyayı ve dosyası için kullanılan simgeyi açabilir. Örneğin, docx uzantısı bilgisayarınıza dosyayı Microsoft Word'ün açabileceğini ve dosyayı Dosya Gezgini'nde görüntülediğinizde bir Word simgesi görüntülemesini bildirir.
Bulut depolama şirketine örnekler: OneDrive. Google Drive. Dropbox.
Drive yükleme sınırları
Bireysel kullanıcılar, Drive'ım ile tüm ortak drive'lar arasında günde en fazla 750 GB veri yükleyebilir. 750 GB sınırına ulaşan veya 750 GB'tan büyük dosya yükleyen kullanıcıların o gün başka dosya yüklemesine izin verilmez.
Dropbox, dosyalarınızı depolamanız ve cihazlar arası senkronizasyon sağlayabilmeniz için basit bir çözüm sunar. Diğer bulut servislerinde olduğu gibi Dropbox'un sunduğu masaüstü uygulaması ile de dosyalarınızı bilgisayarınızdan buluta kolaylıkla yedekleyebilirsiniz.
Bir dosyaya sağ tıklayın (veya uzun basın) ve ardından Daha fazla seçenek göster > Şuna erişim ver > Belirli kişilere seçeneğini belirleyin. Dosyayı paylaşmak için ağdaki bir kullanıcıyı seçin veya tüm ağ kullanıcılarının dosyaya erişmesine izin vermek için Herkes'i seçin.
Bulut depolama hizmetlerinin de her zaman güvenli olmadığı biliniyor, ancak bu durum giderek iyileşiyor ve gelişmiş şifreleme standartları sayesinde dosyalarınız güvenli biçimde saklanıyor. Avrupa'daki sunucular, dosyalarınızı sadece sizin okuyabileceğiniz biçimde şifreliyor.
Dropbox nedir sorusuna verilecek en kısa ve temel cevap budur. Dropbox, 2GB'a ve üzeri ücretsiz depolama alanı sunan, bulut tabanlı bir yazılım. Tabi ücretli olarak depolama kapasitesini arttırabiliyorsunuz. Dropbox epey yaygın kullanılan ve her türlü platformdan oldukça kolay şekilde ulaşabileceğiniz bir platform.
OneDrive'daki kişisel dosya ve verilerinize Microsoft dahil hiç kimse erişemez veya kullanamaz. OneDrive, üst düzey güvenlik seçenekleri ile kullanıcı verilerini sürekli korumakta ve her zaman kurtarılabilir durumda tutmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri