İthal ettiği başlıca ürünler motorlu taşıtlar, elektrik ve elektronik ürünler, mücevherat, parfüm ve kozmetik ile gıdadır. En büyük tedarikçileri Çin, Hindistan ve ABD'dir.
2011 verilerine göre Dubai'nin Gayri Safi Yurt içi Hasılası 83.4 milyar Amerikan Dolarıdır. Dubai ekonomisi petrol sanayisi tabanında kurulmuş olsa da petrol ve doğal gazdan elde edilen gelir toplam gelirinin %7'sinden daha azını oluşturmaktadır.
Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) verilerine göre, ülkenin en fazla ithalat yaptığı sektör olan değerli taşlar ve metaller, aynı zamanda Türkiye'nin BAE'ne 2019 yılında yaptığı 3,5 milyon dolarlık ihracatın %45'ini oluşturan en önemli sektördür.
Önceleri sadece ufak bir balıkçı kenti olan şehir bugün tam bir turizm ve alışveriş cenneti olmuş. Bunu sağlayan ise yaklaşık 25 yıl önce bu topraklardan petrol çıkması. O kadar zengin bir kent ki, bugün Dubai topraklarında yaşayan vatandaşlardan vergi alınmıyor.
İlgili 43 soru bulundu
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE); Abu Dabi, Dubai, Sharjah, Fujairah, Umm Al Quwain ve Ajman Emirliklerinden oluşan 6 Emirliğin bir araya gelmesiyle 1971 yılında kurulmuştur. Bilahare Ras Al Khaimah da 10 Şubat 1972'de federasyona katılmıştır.
Burj Khalifa'nın tepesinden, çöl manzaraları ve şehrin göz alıcı manzaraları ile muhteşem bir panorama sunulur. Dubai aynı zamanda lüks alışveriş merkezleriyle ünlüdür. Burjuman, Dubai Mall ve Mall of the Emirates gibi alışveriş merkezleri, ziyaretçilere dünya markalarının lüks ürünlerini bulma fırsatı sunar.
Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomik ve Ticari İlişkileri / T.C. Dışişleri Bakanlığı Başlıca ihracat kalemleri: Ham petrol, hidrokarbon ürünleri, altın, mücevherat, plastikler, elektrik ve elektronik ürünler, makinalar ve motorlu taşıtlar.
Katar. Katar'ın nüfusu yalnızca 2.7 milyon ancak petrol, doğalgaz ve petrokimya rezervleri o kadar büyük ki, ultra modern mimarileri, lüks alışveriş merkezleri ve mutfağıyla 20 yıldır dünyanın en zengin ülkeleri listesinin başında kalmayı başarıyor.
İthalatta Çin ilk sırayı aldı. Ocak ayında Çin'den yapılan ithalat 2 milyar 200 milyon dolar olurken, bu ülkeyi sırasıyla; 1 milyar 829 milyon dolar ile Rusya, 1 milyar 511 milyon dolar ile Almanya, 809 milyon dolar ile Irak, 729 milyon dolar ile ABD izledi.
Ülkedeki en yaygın din ise %77'lik oranıyla İslam'dır. Azınlık dinleri olarak da %12 ile Hristiyanlık, %4 ile Hinduluk ve diğer dinler takip ederler.
Haber Merkezi – Dünyanın en zengin ailelerinin sıralamasında listenin zirvesinde Birleşik Arap Emirliği (BAE) Kraliyet Ailesi yer aldı. Nahyan Ailesi 305 milyar dolarlık servetiyle rakiplerine açık ara fark attı.
Dubai, genel olarak modern yapısıyla akla gelen şehirlerden biridir. Bağımsız olduktan sonra ülke topraklarında bulunan petrol sayesinde kalkınmasını sağlayan şehir, turizm, ticaret ve alışveriş şehri haline gelmiştir. Ayrıca Dubai kıyılarında toplanan inci önemli kalkınma kaynaklarından biri olmuştur.
Altın takılar Dubai'de ağırlığına göre satılır ve her kuyumcu tasarımın inceliğine göre bir işçilik ücreti ekler. BAE kısa süre önce altın alımına %5 katma değer vergisi getirdi, ancak Dubai'den altın almak hâlâ diğer ülkelere kıyasla çok daha ucuz.
En zengin göçmenlerden bazılarına ev sahipliği yapan Emirates Hills, yatırımcıların ve alıcıların en çok yaşamak istediği yerdir. Güzel yeşil golf sahaları arasında yer alan mermer kaplı evler, bu mahallenin öne çıkan sembollerinden. Dolayısıyla lüks istiyorsanız bu bölgeyi mutlaka görmelisiniz.
2-Lüksemburg- 142.490 dolar
Avrupa Birliği üyeleri arasındaki en küçük ülkelerden biri olan Lüksemburg, gayrisafi milli hasılaya göre dünyanın en zengin 2. ülkesi konumunda. Ülkede kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla 142.490 dolar.
IMF Dünya Ekonomik Görünümü veri setine göre, 2021 yılında 817,5 milyar dolar gayri safi yurt içi hasılası ile 19'uncu büyük ekonomi olan Türkiye, 2022 yılında da 905,5 milyar dolarlık GSYH ile yine aynı sırada yer aldı.
IMF, dünya ülkelerini kişi başına düşen GSYİH'e göre listedi. "En zengin 25 ülke" listesinin başında Lüksemburg yer alıyor. Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yayımladığı listeye göre, 2023'te ortalama kişi başına düşen GSYİH 13 bin 920 dolar oldu. Bu rakam 2022'de 13 bin 400 dolar, 2020'de 11 bin 160 dolardı.
Dubai'nin nüfusu yaklaşık 3 milyon. Ve bu nüfusun sadece %15'i yerel halktan oluşuyor.
Dubai'de vergi sistemi serbest bölgede ve anakarada uygulanmak üzere ikiye ayrılır. Kurumlar vergisi, serbest bölgede minimumken anakarada ise %9 olarak uygulanmaktadır. VAT olarak bilinen KDV oranı ise, emirlik içi satışlarda hem serbest bölgede hem anakarada %5 olarak uygulanmaktadır.
Dubai'ye çalışmaya gidebilmek için öncelikle çalışma izin belgenizin olması gerekmektedir. Dubai'de çalışmak isteyenler kesinlikle çalışma izinlerini ve çalışma vizelerini almaları gerekmektedir aksi takdirde istenmeyen durumlarla karşılaşılır, ülkeden sınır dışı edilir veya para cezası uygulanır.
Dubai parfümleri, narin ve etkin kokulara sahip ithal edilen parfümlerdir. Dubai, parfüm endüstrisi için önemli bir merkezdir. Burada dünyanın dört bir yanından gelen parfüm üreticileri ve toptancıları faaliyet göstermektedir. Dubai parfümleri, performanslı esans oranları ile de dikkat çekmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile vatandaşlık bağı bulunmayan ve yurda giriş tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan yolcuların, beraberlerinde bir takvim yılı içerisinde kendilerine ait olan en fazla 5 kilogram ağırlığındaki standart işlenmemiş altını yurda getirmeleri serbest olacak.
Şehrin karmaşasından ve merkezi noktalarından uzakta bulunan Dubai Outlet Mall, harika indirimler yakalamak için en uygun fiyatlı alışveriş noktasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri