Göz ve dudak kalemi: Sıcakta kalıp, erimediği sürece çok uzun yıllar kullanabilirsin. Ancak yumuşak dudak kalemleri biraz daha hassas olduğundan daha düşük ısıda saklaman gerekebilir! allıkların ömrü daha kısa olduğundan, en fazla 1-2 yıl içinde tüketmen gerekir. Maskara:Ömrünün çok uzun olduğu söylenemez.
2. Kalemler: Göz ve dudak kalemleri kuruduklarında hiçbir işe yaramıyor gibi durabilirler.
Açılmadığı sürece en az 2 yıl, açıldıktan sonra ise 1.5 yıl. Besleyici ve yağlı rujların ömürleri diğerlerine göre daha fazla. İçeriğine göre ömrü değişen rujlardan, silikon içerem mat renkli rujların kullanım süresi 9 ay. Unutmayın: Rujlarınızı buzdolabında muhafaza ederseniz, dayanıklılık süresini uzatmış olursunuz.
Güzelleşmek uğruna her gün birçok makyaj malzemesi kullanan kadınların en temel makyaj malzemeleri olan fondöten, maskara, dudak parlatıcısı ve sıvı makyaj malzemeleridir. Bu malzemelerin kullanım süreleri genellikle, açıldıkları tarihten itibaren 6 ile 12 ay arasıdır.
Rujların bozulup bozulmadığı da kapatıcılar gibi koku ve dokusuna bakılarak anlaşılabilir. Kuru ve değişmiş bir görünüme sahipse muhtemelen ömrü tükenmiştir. Rujlar genelde 2 yıl kadar dayanabilir.
İlgili 38 soru bulundu
Aynı şekilde eyeliner, likit far, göz kalemi gibi krem ve likit formdaki göz ürünlerinin de kullanım süresinin 6 ay olduğunu unutmamalısın.
Kaliteli bir fondötenin ömrü, ambalajı açılmamışsa 1-1,5 yıl, eğer ambalajı açılmışsa 5-6 aydır. Pudra şeklindeki fondötenler, sıvı olanlara göre daha dayanıklıdırlar. Açıldıktan sonra bir yıl süreyle kullanılabilirler.
Eğer kapağını hiç açmadıysanız iki yıl içinde tüketmelisiniz. Açılıp kullanıldıysa en fazla altı ay içinde artık kullanıma müsait olmayacak kadar bozulmuştur.
3 - Oje ve Ruj
Hepimizin vazgeçilmezi olan rujlar ise 12-18 ay aralığında dayanabiliyor.
Tarihi geçmiş yada uygun koşullarda saklanmayan ürünleri kullanan kişilerin ciltleri enfeksiyon kapabilir, kızarıklıklar ya da diğer cilt bağlantılı rahatsızlıklar görülebilir. Bu ürünlerin kullanımı ayrıca rahatsızlık verici kırmızı lekelere de neden olabilir.
Süresi dolmuş rujlar, ağız içinde ve çevresinde kaşıntıya neden olabilecek tahriş edici ve bakterilere sahip olabilir. Ruj, kompleks bir yapıya sahip olan ve kolaylıkla kuruluk, kaşıntı ve ağrı gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilen lanolin içerir. Süresi dolmuş rujda bulunan lanolin güçlü bir maddeye sahiptir.
Isaac Pessah'ın araştırmasına göre, bir kadın hayatı boyunca ortalama 0,5 - 1,5 kilogram ruj yutuyor. Rujların kalıcı olabilmeleri için yutmamanız gereken birçok kimyasal ve ağır metaller kullanılıyor.
“Ortalama bir kadın, ömrü boyunca 6 kilo ruj tüketecek.”
Ancak şunu belirtmekte fayda var; burada kullanılan pound, ABD'nin geleneksel ölçüm sistemlerinde kullanılan bir kütle birimi. 6 pound yaklaşık olarak 2.72 kilograma denk geliyor.
Bir ürünün SKT'sini nerede bulabilirim? Son kullanım tarihi, ambalajın üzerinde ve ürünün teknik veri sayfasında açıkça görünmelidir, üretim tarihine göre aylar veya yıllar cinsinden ifade edilir.
Dudak Kalemi Ruj Olarak Kullanılır mı? Evet, dudak kalemlerini ruj olarak tüm dudağına uygulayabilirsin. Kolay yayılabilen dudak kalemleri tüm dudağı renklendirmek için uygundur.
Plastik kalem formundadır ve kalemtıraş ile açılabilir özelliktedir. Gün içinde ihtiyaç halinde tazelenebilir, makyaj temizleme mendili ya da solüsyonuyla kolayca çıkar. Güneşte bırakılmamalıdır.
Oysa uzmanlar, tarihi geçen kozmetik malzemelerin ürettiği toksinlerin çok ciddi hastalıklara yol açabileceğini söylüyor. Tarihi geçmiş bir göz kalemi ya da fondötenin ciddi enfeksiyonlara sebep olduğu da bir gerçek.
Fondöten; yaklaşık olarak 6-10 ay arasında kullanılması gereken ürünler arasında yer almaktadır. Tarihi geçmiş bir fondöteni kullanmak ciltte kuruluklara, kızarıklıklara, gözenek tıkanmalarına ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
Ruj, en kolay bozulan makyaj malzemeleri arasında yer alır. Rujlarınızı çok soğuk ya da çok sıcak olmayan, mümkün olduğunca ılık bir ortamda muhafaza etmelisiniz. Fondöten, allık, pudra, far gibi malzemeler ise doğrudan güneş almayan kuru ve serin ortamlarda saklanmalıdır.
5- Kozmetik ürünün bozulduğu nasıl anlaşılır, kullanımı ve saklanmasında nelere dikkat etmeliyiz? Kozmetik ürünü oluşturan karışımın kuruma, ikiye ayrılması, rengi, kokusu, görünüşü, akışkanlığında meydana gelen fiziksel değişimler ile üründe meydana gelen küflenme bozulmayı işaret eden unsurlardır.
Bunun yerine maskara fırçasını tüpün içinde döndürerek çıkarın. Ayrıca maskaranın tüketim ömrünün 3 ay olduğunu unutmayın.
Kozmetik ürünlerin kullanım süreleri enfeksiyona açık olan göz ve dudaklar için maksimum 6 ay ile sınırlıdır. Örneğin; ruj, maskara, göz ve dudak kalemi gibi makyaj malzemeleri bakteri üremesine karşı sık sık yenisi ile değiştirilmelidir.
Ürün koruma bandını açmazsan kurumaz tabii. Bir de çok soğuk veya sıcak ortamda kalırsa kuruyabiliyor kapalıyken de başıma geldi. Oda sıcaklığında, normal koşullarda bir yerde tut.. evet canım aynen öyle ambalajı açılmayan kozmetik ürünleri bir yıl sonra dahi kullanılabilir.
Nemlendirici krem
Açılmadığı sürece yaklaşık üç yıl dayanır. Açılan ve uzun zaman kullanılmayan malzemelerin üst yüzeyinde yağ tabakası oluşabilir ve kötü kokmaya başlar.
Makyaj bazını güneş kremi sürdükten hemen sonra ve fondöten sürmeden önce uygulayın. Böylelikle sürdüğünüz cilt bakım ürünleri cildinizden akma yapmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri