Evrakların tamamlanması, evliliğin ilk adımını oluşturur. Nikah tarihi almak isteyen çiftler, evrakların alındığı günden itibaren 6 ay içinde nikah tarihi alabilme hakkına sahiptir. Çünkü evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. Bu nedenle 6 ay içinde nikah tarihi almak şarttır ve evlenmek gerekir.
Alınacak sağlık raporu 6 (altı) ay geçerli olduğundan, İstenilen nikah tarihini de kapsayacak şekilde, nikah öncesi son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır.
Nikah tarihinde herhangi bir nedenle iptal veya tarih değişikliği söz konusu ise 3 gün önceden evlendirme memurluğumuza dilekçe ile müracaat edilecektir.
Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan çiftlerin düğünlerine 6 ay kala, nikah başvurularını yapmalarını öneriyoruz. Eğer nikahın düğününde kıyılsın istiyorsan, daha öncesinde başvuru yapman çok doğru değil. Çünkü başvuruda kullanacağın belgelerin geçerlilik süresi 6 ay.
Bu işlem Noterler tarafından da yapılmaktadır. 9. Evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. 10. Nikah süresi belirlenirken en fazla 4 ay sonrasına, en erken ise 1 hafta içerisinde gerçekleştirilmek üzere nikah günü verilmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Resmî kurumlardan randevu alınarak, belgelerin nikah gününe kadar halledilmesi gerekir. Alınan belgeler bir müddetten sonra geçerli değildir. Bu nedenle dikkat edilmesi ve Nikah için gerekli belgeler kaç gün geçerli hakkında 6 ay olduğu bilinmelidir.
Nikah başvurusu yaptıktan sonra, mümkün olan en yakın güne nikah tarihi almak için ayrıca bir ödeme yapman gerekmiyor. Bu yüzden yıldırım nikahı için de ödenecek para diye herhangi bir araştırma yapmana gerek yoktur. Başvuruda bulunduğun belediyenin nikah başvurusu için belirlediği ücreti ödemeniz yeterlidir.
Dün ağdası ve epilasyon gibi işlemlerin düğünden 3-4 gün önce yapılmasını öneririz. Böylece bu süre içinde cilt yatışıyor ve kızarıklık gibi cilt problemleri gideriliyor. Ancak aşırı hassas bir cilde sahip kişilerin düğün ağdasını düğünden bir hafta önce yaptırması tavsiye ederiz.
Müracaat edildikten sonra en erken saat varsa 1 gün sonraya gün verilmektedir. EVLİLİK BAŞVURU EVRAKLARI DÜZENLENDİĞİ TARİHTEN İTİBAREN 6 AY (180 GÜN) SÜRE İLE GEÇERLİ OLDUĞUNDAN İSTENİLEN NİKAH GÜNÜ BU TARİH ARALIĞINI GEÇMEYECEKTİR.
Nikah günü ile düğün günü aynı oluyor. Düğün günü açılış nikah masasında nikah memurunun nikahı kıyması ile başlıyor sonra düğüne başlanılıyor. Dolayısı ile ters bir görüntü olmuyor. Genelde bu şekilde yapılır.
Net nikah işlemleri ücretini başvuru yapacağın belediyenin web sitesinden ya da telefonla öğrenebilirsin. Örneğin; İstanbul'da 2023 nikah işlem ücreti; Hafta içi: Nikah salonu ücreti ortalama 600-800 TL. Hafta sonu: Cumartesi ve pazar ile tatil günleri gerçekleşen nikahlar için ise 800-1.000 TL civarında.
Nikah için Gereken Evraklar Nelerdir? E devlet üzerinden her ne kadar nikah tarihi sorgulanabilse de nikah için gün almak mümkün değildir. Bunun için bağlı bulunan belediyenin evlendirme dairelerine bizzat başvuru yapmak gerekir. Aynı zamanda, başvuru için gereken çok sayıda evrak vardır.
** Nikah tarih ve saati, başvuru sonrasında Nikah Memuru tarafından çiftlerin istediği tarih de göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. ** İzin belgesi almak isteyen kişiler; yukarıdaki evrakları tamamladığında resmi ikamet adresinin bağlı bulunduğu belediyenin evlendirme memurluğuna başvuru yapmalıdırlar.
Almış olduğunuz nikah tarihini iptal ettirmek veya ertelemek isteyen vatandaşlarımız nikah günü aldığı belediyeye bunun için başvuruda bulunmalıdırlar. Genel itibariyle nikah tarihinden 1 hafta önce başvurunuzu iptal ettirebilir veya erteyebilirsiniz. Aksi durumda nikah ücreti sizden yine de talep edilir.
Önce kadına, sonra erkeğe üçer defa "bu kadını/erkeği kabul ettin mi" diye sorar. Şahitlerin huzurunda bu nikahı gerçekleştirir. Nikahtan sonra nikah duasını okuyarak töreni sonlandırır.
Bakanlığımız evlenme işlemlerinde çiftlerden birinin ikametinin bulunduğu il ve ilçedeki evlendirme memurluğuna müracaat etme zorunluluğunu kaldırdı. Yeni düzenleme ile artık yerleşim yeri ve adres şartı aranmaksızın başvurular herhangi bir evlendirme memurluğuna yapılabilecek.
Nikâh için sağlık raporu raporun alındığı sağlık merkezinin yoğunluğuna göre farklı süreçlerde alınabilir. Fakat bu süreç genel olarak 24 saat içerisinde alınabilir.
Düğünlerin oturma düzeni, maske, mesafe ve temizlik kuralları ile nikah merasimi şeklinde en fazla bir saat süre içerisinde gerçekleştirilmesi, Ayrıca 30.07.2020 tarih ve 12682 sayılı Genelgemiz çerçevesinde toplu taziye yapılmamasına ilişkin hükümlerin eksiksiz uygulanması, sürdürülecektir.
Ergenlik öncesi yapılan lazer epilasyon uygulamalarının başarılı sonuçlar elde edilmemektedir. Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir.
HAFTA İÇİ MESAİ DIŞI RESMİ NİKAH ÜCRETİ 150,00 TL. 170,00 TL. HAFTA SONU RESMİ DAİRE NİKAH ÜCRETİ 250,00 TL. 270,00 TL. DIŞ NİKAH ÜCRETİ 400,00 TL. 420,00 TL.
Yıldırım Nikahı Ücreti Nedir? Nikah başvurusu yaptığın tarihten sonraki mümkün olan en yakın güne nikah tarihi almak için ayrıca bir ödeme yapman da gerekmiyor. Bu yüzden yıldırım nikahı fiyatı kaç para diye araştırmana gerek yok.
Evlenme başvurusu tek kişi olarak yapılabilir mi? Evlenme başvuruları mutlaka çift olarak yapılmalıdır. Eş adaylarından birinin gelememesi halinde konuya özel düzenlenmiş noter vekaletnamesi ile başvuru kabul edilebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri