Belediye Hukuk Bürosu, Türk Medeni Kanununa göre değerlendirmede bulunmuş ve olumsuz/kararsız görüş bildirdiği için Çalışma Ruhsatımız verilmemiştir. İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte 18 yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
Türkiye genelinde herhangi bir ilde ya da ilçede iş yeri açabilmek için iş yeri ruhsatı mevcut bölgenin belediyelerinden gerçekleştirilir. İş yeri açmak istediğiniz bölgenin ilgili belediye kurumuna giderek iş yeri ruhsatı başvurusunu gerçekleştirebilirsiniz.
İş yeri açma konusu ile ilgilenen yetkili devlet kurumları belediye başkanlığı, vergi dairesi, esnaf odası ya da ticaret odası oluyor. Bahse konu kurumlara müracaat sırasında istenen vergi açılışı için evraklar, açılacak işyerinin tabi olacağı vergi dilimine göre de değişiklik gösteriyor.
Vergi Dairesi'nden alınan vergi levhası ve diğer belgelerle birlikte belediyeye başvurulur. Belediye, işyeri açma ve çalışma ruhsatı başvurusunu alır ve belgeleri inceler. Gerekli tüm belgeler sunulmuşsa ve herhangi bir sorun bulunmazsa, belediye işyeri açma ve çalışma ruhsatını verir.
İlgili 33 soru bulundu
İlkokul ve Ortaokul Mezunları İşyeri Açma Belgesi Alabilir Mi? İlkokul ve ortaokul mezunları iş yeri açabilmek için bazı şartları sağlamak zorundadır. Her şeyden önce ustalık belgesi almaları gerekir. Ancak bunun öncesinde kalfalık belgesinin alınmış olması gerekmektedir.
İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte 18 yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Çalışmakta olan iş yerimize ruhsat alabilmemiz mümkün müdür?
Lisans seviyesinde mesleki ve teknik eğitim görenler ile meslek lisesi mezunu olup mesleği ile ilgili meslek dalında ön lisans eğitimi alanlara doğrudan "İşyeri Açma belgesi" verilir. "Ustalık Belgesi" sahipleri veya bunları işyerlerinde çalıştıranlar bağımsız işyeri açabilirler.
Eğer mührü sökerek işyerinizi çalıştırmaya devam ederseniz 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalmanız söz konusudur. İşyeri açma ruhsatı almamanın cezası 2022 yılında 9600 TL + KDV olarak hesaplanır.
Başvurunun öngörülen kriterlere uygun olarak doldurulduğunun tespiti halinde, başkaca bir işleme gerek kalmaksızın işyeri açma ve çalışma ruhsatı beş gün içinde düzenlenerek ilgiliye verilir.
Bu Kanun kapsamına alınan il ve mesleklerde; belediyeler ve işyeri açma izni vermeye yetkili diğer kurum ve kuruluşlar işyeri açacaklardan, meslek odaları ise işyeri sahibi olarak üye kaydı yaptıracaklardan, ustalık belgesi istemek zorundadır.
İşyeri açma ve çalışma ruhsatının verilmesine karar verildiği takdirde aynı gün içinde ruhsat düzenlenir. İŞYERİ AÇMA İZİN HARCI: m2 fiyatı 1 TL + 64,80 TL DAMGA VERGİSİ :Mesleki Faaliyete Göre Ücret Tarifesi.
Bir başka konu ise giyim mağazası açmanın ne kadar maliyetli olduğudur. Merak etmeyin ki burada da korkmadan girişiminize adım adım devam edebilirsiniz. Çünkü, giyim mağazası açmak düşündüğünüz kadar maliyetli değildir. Ortalama 50.000₺ ile 100.000₺ arasında bir sermaye ile başlangıç yapabilirsiniz.
İş Kurmak İsteyenlere KOSGEB Kredileri
Yeni iş yeri ve şirket açmak isteyenler için iki farklı kategoride hibe verilir. Geleneksel Girişimcilik Destek Programı 65 bin TL, İleri Girişimcilik Destek Programı 270 bin TL geri ödemesiz destek sağlar.
Belediye İşyeri Açma Ruhsatı Vermezse Ne Yapılmalıdır? Belediye, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte geçen hususların tamamlanmasına ve hükümlere uygun olmasına karşın ruhsat vermezse bu işleme karşı süresinde idare mahkemesinde dava açılır.
Sigortalılıkta teklik esası gereğince sigortalılığın devam ettiği sürece bağ-kura girmezsin. Esnaf veya tacirlik yapabilirsin.
RUHSAT TÜRÜ SÜRESİ HARÇ ÜCRETİ Silah Bulundurma Ruhsatı 5 Yıl 7.390.30 TL. Silah Taşıma Ruhsatı 5 Yıl 23.093.00 TL. Yivli Av Tüfeği Bulundurma Ruhsatı 5 Yıl 7.390.30 TL.
Mezkûr mevzuat hükümleri gereği 2019 yılında da ruhsatsız iş yeri çalıştırdığı tespit edilen kişilere idari para cezası uygulaması gerekmektedir.” şeklinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan faaliyet gösteren işyerlerine idari para cezası uygulanması gerektiği belirtilmiştir.
Eğer aracınızda ruhsat yoksa size trafik cezası yazılması çok yüksek ihtimaldir. Bu durumla karşılaştığınızda kısa süre içerisinde cezanızı ödemeniz gerekmektedir. Ceza ödeme işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfası üzerinden yapılabildiği gibi farklı kanallar aracılığı ile de ödenebilir.
Lisans seviyesinde mesleki ve teknik eğitim görenler ile meslek lisesi mezunu olup mesleği ile ilgili meslek dalında ön lisans eğitimi alanlara doğrudan "İşyeri Açma belgesi" verilir. "Ustalık Belgesi" sahipleri veya bunları işyerlerinde çalıştıranlar bağımsız işyeri açabilirler.
Ortaöğretimde eğitim-öğretim süresinin 4 yıla çıkarılması kapsamında bu yıl meslek ve teknik eğitim okullarına başlayanlara, mezun olacakları 2008-2009 eğitim-öğretim yılının sonundan itibaren işyeri açma belgeleri diplomalarıyla birlikte verilecek.
Bu kurumlardan yani mezun olan yani meslek lisesi diploması olan kişilerin mezuniyet yılları 1986 ve öncesi ise direkt olarak ustalık belgesi alabilmeleri mümkündür ama daha sonraki yıllarda mezun olan yani meslek lisesi diploması olan kişiler direkt olarak ustalık belgesi alamazlar.
Ortaokul ya da ilkokul mezunlarının işyeri açabilmesi için gereken bazı şartlar vardır. İlk olarak ilkokul ya da ortaokul mezunlarının ustalık belgesi almadan önce Kalfalık Belgesi (Kalfalık Belgesi Nedir konulu yazımız için lütfen linke tıklayınız)almış olması gerekmektedir.
Güzellik salonlarında, kuaförlerde çalışabiliyorlar. İş imkanı hazır şekilde onları bekliyor. Buradan mezun olan öğrencimiz, meslek lisesi diplomasının yanı sıra iş yeri açma belgesine sahip oluyor. Öğrenciler, yetkinliğine göre saç bakımı ya da ciltle ilgili alanlarda rahatlıkla çalışabiliyor.
İşyeri eğitimi dersi en fazla 12 AKTS, 4 seçmeli derse karşılık gelmektedir. İşyeri eğitimi almak isteyen öğrenciler (Zorunlu değil isteğe bağlıdır.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri