Ookla Speedtest'e göre Türkiye mobil internet hızında 141 ülke arasında 66'ıncı, sabit internet hızında ise 178 ülke arasında 106'ıncı sırada yer alıyor. Mobilde Katar, sabit internet hızında ise Singapur birinci.
112.
Speedtest'in Türkiye'ye ilişkin verilerine baktığımızda, mobil internet hız sıralamasında 66. sırada, sabit internet hız sıralamasında ise 110. sırada olduğumuzu görüyoruz. Mobil internet indirme hızı ortalamamız 32,06 Mbps, sabit internet indirme hızı ortalamamız 33,32 Mbps seviyesinde.
2023 yılının ilk çeyreği itibariyle Türkiye'deki en yüksek internet hızı ortalamaları açıklandı. Speedtest tarafından yapılan ölçümlere göre, mobil internet hizmetleri konusunda Turkcell en yüksek hızı sağlarken, sabit internet hizmetlerinde ise TurkNet başı çekiyor.
Bu tablolara göre dünyanın en hızlı kablolu internetine Tayland sahipken (saniyede 308 MBPS), en yavaş internet Türkmenistan'da tespit edilmiş (saniyede 3 MBPS). Bu tablolara göre de dünyanın en yavaş kablolu internetini kullanan 5. ülke Moritanya.
Türkiye'deki ilk internet bağlantısı ise ODTÜ ile ABD arasında 12 Nisan 1993'te gerçekleştirildi. Bugünkü internetin ilk öncüsü olarak 1960'ların sonunda ABD Savunma Bakanlığı'nın geliştirdiği “Advanced Research Projects Agency Network” (ARPANET: İleri Araştırma Projeleri Ajansı Ağı) kabul ediliyor.
İlgili 16 soru bulundu
1-Türkmenistan
Ülkeyi yöneten hükümet tarafından sık sık keyfi internet kesintisi yaşanan, fiyatların da son derece pahalı olduğu bu ülke dünyanın en yavaş internetini kullanıyor. Türkmenistan 4.19 Mbps puanıyla en yavaş internet kullanan ülke oldu.
Ookla Speedtest'e göre Türkiye mobil internet hızında 141 ülke arasında 66'ıncı, sabit internet hızında ise 178 ülke arasında 106'ıncı sırada yer alıyor. Mobilde Katar, sabit internet hızında ise Singapur birinci.
Nasa birimleri arasında 10 Gbps İnternet hızı kullanıyor.
Raporda internet erişimi 0 olarak belirtilen Kuzey Kore sonuncu. En fakir ülkeler arasında bulunan Eritre, Somali, Burundi, Timor, Gine gibi ülkelerde nüfusun sadece yüzde 1 ile 2'sinin internete erişimi var.
Türkiye'deki şehirlerin internet hız sonuçlarına baktığımızda ise en hızlı internete sahip ilk 5 şehir: İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa. Speedtest'e göre Türkiye'nin lideri ise açık ara fark ile TurkNet.
Adresinizdeki internet altyapısının hangi teknolojiyi desteklediğini öğrenmek için altyapı sorgulaması yapmanız gerekir. Biz de TurkNet olarak adresi yerleşik operatörün (Türk Telekom) fiber altyapısında bulunan müşterilerimize, Özgür İletişim Fiber ile 100 Mbps'e kadar download 4 mbps'e kadar da upload sunuyoruz.
Bunun ilk nedeni, Türkiye'deki internet kullanıcılarının çok fazla farklı bağlantı noktası geçiyor olması. İkinci neden ise Türkiye'nin coğrafi konumunun kötü oluşu. Üçüncü neden ise 80 milyon nüfuslu ülkenin internetinin tek bir internet servis sağlayıcısının (ISP) elinde bulunması.
Speedtest, Türkiye'de en hızlı mobil internet ve sabit internet sağlayıcılarının hangileri olduğunu açıkladı. 2022'nin ikinci çeyreği için yayımlanan rapora göre TurkNet sabit internetin, Turkcell ise mobil internetin lideri oldu.
En hızlı 5G ağına sahip ülkeler arasında BAE'yi Güney Kore (501,56 Mbps), Katar (465,62 Mbps), Brezilya (447,30 Mbps) ve Singapur (388,55 Mbps) takip ediyor. Singapur, en hızlı sabit genişbant ağlardan bahsedildiğindegenellikle üst sıralarda yer alıyor.
Dünyanın en gelişmiş şehirleriyle birlikte 1.000 Mbps hız Türkiye'de de var! TurkNet 1.000 Mbps'ye kadar hızlı interneti GigaFiber ile sağlıyor. Altyapınızda 1.000 Mbps hız durumunu öğrenmek için hemen, internet hız sorgulama yapabilirsiniz.
Her gün 10 milyondan fazla kullanıcının internet hızını test etmek için ziyaret ettiği Speedtest tarafından yayımlanan Şubat 2023 internet hızı verileri ise Türkiye'nin genişbant internette 32,65 megabit internet hızıyla dünya sıralamasında 107. sırada yer aldığını gösterdi.
İnternetin bir sahibi yok. Çalışma prensibi ise milyonlarca bilgisayarların birbirine bağlanarak bir ağ oluşturması. Bu yer altına döşenen fiber optik kablolarla sağlanır. Günümüz teknolojisinde kablosuz olarak yapılsa da, illa ki kablo gereklidir.
Dünyada toplam 208 ülke bulunmaktadır. Asya kıtasında 47, Avrupa kıtasında ise 44 ülke vardır. En fazla ülkenin (54) bulunduğu kıta Afrika kıtasıdır. Avustralya'da sadece 4 ülke yer alır.
Japonyalı araştırmacılar, saniyede 1,02 Petabit (1.020.000.000 Mbps) internet hızına ulaşarak yeni bir rekor kırdılar. Bu hız, aynı anda 10 milyon tane 8K video izlemeyle eşdeğer. DUVAR - Japonya'daki araştırmacılar, 1,02 petabit (1.020.000.000 Mbps) veri aktarım hızına ulaşarak dünya rekoru kırdı.
Türkiye ortalamasından yaklaşık 11 milyon kat daha hızlı olan yeni rekor, saniyede 5 bin GTA V oyunu indirebilecek kadar güçlü. Yeni rekor haberinde en dikkat çeken nokta, hız rekorunu sağlayan altyapının, aynı zamanda günümüz altyapısıyla da uyumlu olması.
Halihazırda dünyada en hızlı internet saniyede ortalama 197,3 megabayt'la Singapur'da. Avustralya'daki ortalama internet hızı ise 43,4 megabayt. Yani son testte ulaşılan hızın milyonda biri.
Monako: Yapılan son ölçümlere göre dünyanın en hızlı sabit ağını kullanan ülke Monako oldu. Bir şehir devleti olan Monako'da sabit internet hız testleri sonucunda ortalama 320.08 Mbps indirme ve 203.20 Mbps yükleme hızları tespit edildi. Singapur: Listenin ikinci sırasında Singapur yer alıyor.
Çünkü interneti kim kontrol ediyor sorusunun yanıtı, açık bir biçimde ABD olarak veriliyor. Her ne kadar internet hiyerarşik olmayan, yatay ve merkezsiz bir sistem olarak kabul edilse de, dünya internet trafiği ABD merkezli. Dünya internet trafiğinin ABD merkezli olmasının birbirine bağlı üç temel nedeni var.
Türkiye'de 2022 yılında tam 65.2 milyar GB internet kullanıldı! Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamada Türkiye'de 2022 yılında 319 milyar dakikadan fazla telefonda konuşulduğu belirtildi. Ayrıca 2022 yılının tamamında 65 milyar 256 milyon Gigabayt internet kullanıldığını söyledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri