SYSTANE, gözyaşının eksikliğine veya gözyaşının yapıca bozukluğuna bağlı ortaya çıkan göz yüzeyinin nemlenmesinin bozulduğu veya göz küresinin normal yerleşiminin değişerek (eksoftalmi, lagoftalmi) dış etkilere daha fazla maruz kaldığı durumlarda suni gözyaşı olarak kullanılan göz damlasıdır.
Kontakt lensleri takmadan ve kontakt lensleri çıkardıktan sonra göze damlatarak, kontakt lenslerin yol açtığı göz kuruluğunun tedavisinde kullanılabilir. • Başınızı arkaya yatırın.
– Bir damla kutusunun açıldıktan sonra ortalama ömrü 15-30 gündür. Aynı damlayı bir aydan daha uzun süre kullanım sakıncalı olabilir. – Tek kullanımlık göz yaşı damlalarını açıldıktan sonra kapağını tekrar geçirme şekliyle kapatarak bir gün boyunca kullanmanızda temiz kullanım şartıyla bir sakınca yoktur.
Suni gözyaşı damlası, gözün en ön kısmını özellikle dış etkenlere ve mikroorganizmalara karşı koruyan tabakanın düzgün çalışmaması sonucunda gözün ıslak kalmasını için geliştirilmiş bir göz kuruluğu tedavisidir. Gözyaşı damlası kullanımında göz kuruluğu sorununun önüne geçilebilir.
SYSTANE Lubrikant 4 mg/ml + 3 mg/ml Steril Göz Damlası Göze damlatılarak uygulanır. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
SYSTANE ile ilişkili herhangi bir yan etki bildirilmemiştir. Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız, doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.
Siklosporin damla, göz kuruluğunun altta yatan nedenlerinden göz yüzeyindeki iltihabı (inflamasyonu) tedavi ederek gözyaşını arttıran uzun süreli ve etkili bir tedavidir. Hastanın tedaviye cevabı yaklaşık 3 haftada ortaya çıkar. Bu ilacın etkili olabilmesi için en az 6 ay süreyle kullanılması gereklidir.
Damla damlatıldıktan sonra gözünüzü açık tutun
Göz damlasının usulüne uygun damlatılmaması, bazen tedavinin etkili olmamasına neden olabilir. Etkili tedavi için, damlanın gözün içine tam olarak girmesi ve damladan sonra bir süre gözün açık tutulması gerekir.
Doktor tarafından başka şekilde önerilmedikçe, etkilenen göze gerektikçe veya günde 4 kez 1 ya da 2 damla uygulanır. Her tip kontakt lens ile birlikte kullanılabilir. Açıldıktan sonra 25°C'nin altında saklanmak koşuluyla 4 hafta içerisinde kullanılmalıdır.
Bu ilaçlar uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edilir.
Suni gözyaşını ihtiyacınız oldukça kullanabilirsiniz. Suni gözyaşı damlası reçetesiz olarak alınabilir.
GÖZ DAMLALARI HAKKINDA BİR KAÇ ÖNEMLİ NOKTA
Şişe (aksi belirtilmedikçe) serin ve karanlık yerde saklanmalıdır. Şişenin ucu göze, parmağa veya her hangi bir yüzeye değmemelidir.
Suni gözyaşı damlası, genellikle günde iki kere (sabah ve akşam) kullanılır; ancak kuruluğun şiddetine, gözde enfeksiyon olup olmamasına bağlı olarak, kullanım sıklığı değişir. Enfeksiyonun söz konusu olmadığı orta ve üzeri kuruluklarda tedavi için tek başına suni gözyaşı damlalarının kullanılması yeterli olabilir.
Prezervan İçermeyen Yeni Suni Göz Yaşı Damlası
Eğer birden fazla damla kullanıyorsanız iki damla arasında en az 5 dakika bırakınız. Bu süre damlatılan ilk damlanın emilmesi için yeterli süre tanıyacaktır.
Birden fazla damla konulduğunda israfın dışında refleks gözyaşı uyarısıyla göz sulanmakta damlaların konsantrasyonları azalmakta (dilisyon) dolayısıyla etkinlikleri de azalmaktadır. Bu nedenle her defasında göze bir damladan fazla konulmaması gerekir.
Yaygın bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisi mümkündür ve bu amaçla reçeteli antibiyotikli göz damlaları veya merhemler kullanılır ve kompres uygulaması yapılır. Çoğu yaygın viral göz enfeksiyonu kendiliğinden geçer. Ağır viral göz enfeksiyonlarında ise antiviral göz damlası verilebilir.
Sjögren sendromu dışında şeker hastalığı, romatoid artrit ve sistemik lupus eritematozus gibi diğer otoimmün hastalıklar da göz kuruluğuna neden olabilir. Vücutta alerjik yanıtın oluşmasına neden olan maddeler alerjen olarak isimlendirilir.
Göz yüzeyindeki ağrı, batma, kızarıklık, kuruluk hissi, şikâyetleri yoğun şekilde yaşanır. Bunlara ilaveten görme düzeyi azalır, uzun vadede göz yüzeyinde yaralar, damarlanmalar, kalıcı lekeler oluşur. Görme düzeyi çok azalabilir. Göz kuruluğu tedavi edilmediği takdirde körlük riski bile vardır.
Gözlerde kaşıntı, batma, yanma, kızarıklık, bulanık görme, ışığa duyarlılık gibi belirtiler gösteren göz kuruluğu; yaşam kalitesini ve göz sağlığını bozuyor.
Bitkilerin doktoru İbrahim Saraçoğlu, göz kuruluğunu iyileştirmek için haşlanmış karnabaharın suyunu içmenizi tavsiye ediyor. Ayrıca dereotu ve turp tüketiminin de göz pınarlarının sağlığını desteklediğini ifade eder. Zeytinyağı: Göz kuruluğuna zeytinyağı ilaç gibi gelecektir.
Göz kuruluğu, gözyaşlarının gözler için gerekli nemlendirmeyi sağlayamadığında ortaya çıkan yaygın bir durumdur. Gözyaşları birçok nedenden dolayı gözleri nemlendirmede yetersiz kalabilir. Yetersiz gözyaşları göz kuruluğuna sebep olabilirken, göz yaşının kalitesiz olması da yine kuruluğa sebep olur.
Yeşil Çay Özü:
Yeşil çay içindeki bazı bileşenler göz kuruluğuna iyi gelen etkiler sergilemektedir. Yeşil çayı demleyerek bir bez veya pamuk eşliğinde, ılık bir şekilde günde bir iki kez göz kapaklarınıza uygulanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri