Şeyh Lütfullah Cami, İran'a bulunan Isfrhan şehrinde bulunmaktadır. Kapasitesi ise 500 bin civarındadır. Bu cami 1615 yılında Şah Abbas tarafından inşa edilmiştir.
Camilerin büyük olması, daha fazla insanın ibadet edebilmesine vesile olmaktadır. Peki dünyanın en büyük 10 camisi hangileridir? Mescid-i Haram dünyanın en kutsal ve en büyük camisidir.
Türkiye'nin en büyük camisi Çamlıca Camii 63 bin cemaat kapasitesi ile dünyanın en büyük 13. camisidir.
Sultan Ahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında Sultan I. Ahmet tarafından İstanbul`daki tarihi yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa`ya yaptırılmıştır.
Roma Camii (İtalyanca: Moschea di Roma), İtalya ve Avrupa'nın en büyük camisi. 30.000 m2 alan kaplar ve 12.000 kişi alır.
İlgili 28 soru bulundu
Mescid-i Haram yeryüzünde bilinen en eski mesciddir. Hz. Peygamber İslamiyet'i tebliğ için zaman zaman Mescid-i Haram'ı kullanmış, yapılan baskılara rağmen Hacer'ül Esved ile Rüknülyemânî arasında namaz kılmıştır. Kâbe'nin doğu köşesine cennetten yeryüzüne inen Hacer-ül Esved bulunur ve gümüş bir çerçeveyle çevrilidir.
Dünyanın en büyük camisi Mescid-i Haram olarak bilinmektedir. Mescid-i Haram'ın kişi kapaitesi ise 850.000 civarındadır. Bu sayı bir ibadet alanı için oldukça fazladır. Buda Mescid-i Haram'ın ne kadar görkemli olduğunun kanıtıdır.
Özgün mimarisiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da dikkatini çeken Abdülhamithan Camisi, 46 metre yüksekliğindeki kubbesi, 81 metre yüksekliğindeki 4 minaresi ve 46 bin metrekare kapalı alanıyla Adanadaki Sabancı ve Ankaradaki Kocatepe camilerinden sonra Türkiyenin üçüncü büyük camisi olma özelliğini taşıyor.
Mescid-i Haram, Mekke
Kabe'nin de bulunduğu Mescid-i Haram aynı zamanda dünyanın en büyük camisidir. Mescid-i Haram'da aynı anda 4 milyon kişi ibadet edebiliyor.
Hz. Muhammed eziyet ve işkenceye maruz kalan Müslümanları korumak için Mekke'den Medine'ye hicret etmeye karar vermiştir. Hicret sırasında 2 hafta boyunca Kuba adlı bir vahada konaklayan peygamber efendimiz ve sahabesi, İslam tarihindeki ilk cami olan Kuba Mescidini bu vahada inşa etmiştir.
Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bulunan 4 metrekarelik, çift minareli mescit dikkat çekiyor.
Mimarisi ve görkemiyle İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki siluetinde yerini alarak şehrin sembollerinden olan Büyük Çamlıca Camii, 3 Mayıs 2019'dan bugüne 12 milyon ziyaretçiyi ağırladı.
Duisburg Merkez Camisi, Duisburg Marxloh Camii, Almanya'da en fazla Müslümanın yaşadığı eyalet olan Kuzey Ren Vestfalya'nın Duisburg şehrinde 2008 yılında hizmete giren büyük camidir. Almanya'nın en büyük, Avrupa'nın ikinci büyük camisidir.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verilerine göre Türkiye'de toplam 89 bin 817 cami bulunuyor. İstanbul 3 bin 555, Konya 3 bin 255 ve Ankara 3 bin 199 ile en çok camii olan ilk üç ilimiz olarak belirlendi.
Beş vakit namazın camilerde kılınmasını teşvik eden Peygamberimiz (S.A.V.), 'Cemaatle kılınan namazın, tek başına kılınan namazdan yirmi yedi derece daha faziletli' olduğunu bildirmiştir” dedi. Gaziantep'in en büyük, Türkiye'nin ise ikinci büyük camisi Şahinbey Belediyesi'nce Akkent Mahallesi'ne inşa ediliyor.
Abdülhamid Han Camii
Osmanlı Devleti 34. Padişahı Sultan II. Abdülhamid Han'a ithafen inşa edilmiş olan yapı; konumu, ibadet mekanı genişliği, anıtsal özellikleri ve mimarisi ile ülkemizin 4. büyük camileri arasında yer almaktadır.
1. Endonezya. Endonezya cami sayısı da Suudi Arabistan'daki camiler gibi merak edilir. Dünyada en fazla Müslüman nüfusa sahip ülke olan Endonezya'da 818.634 cami vardır.
Atatürk Camii, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunur. Atatürk Camii, Kızıltepe, Mardin. Atatürk Camii, Mihalıççık, Eskişehir. Atatürk Camii, Soğanlık, Kartal, İstanbul.
Âlimlerimiz, Ankebut suresinin 45. âyetini delil getirerek, (En büyük ibadet namazdır) buyurmuşlardır. Allah'ın kullarına iyilik etmenin de büyük ibadet olduğu bildirilmiştir.
Türkiye'nin 4. büyük, Kahramanmaraş'ın ise en büyük camisidir. Kapasitesi 10 bindir. Yapı, Onikişubat İlçesi, Abdulhamit Han Mahallesi, Mercimek Tepe Caddesi'nde yer alır. Abdülhamid Han Camii, büyüklük açışından Çamlıca Camii, Kocatepe Camii, Sabancı Merkez Camii'nden sonra dördüncü sıradadır.
Huayşıng camisinin 627 senesinde inşa edildiği ve dünyadaki en eski camilerden biri olduğu kaydediliyor. Caminin minaresi dışındaki tüm alanları tamamen Çin mimarisinde ve Çin tapınaklarını andırıyor.
Ebu'l Menûçihr Camii, Büyük Selçuklu İmparatorluğu'na siyasî olarak bağlı Şeddadi emirlerinden Ebû Şücâ' Menûçihr tarafından inşa ettirdiği söylenen ve Türkiye sınırları içerisindeki ilk Türk camisi olduğu iddia edilen yapıdır. İçinde bulunduğu Ani antik kentiyle birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır.
Kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Ani Ören Yeri'nde bulunan Anadolu'daki ilk Türk camisi Ebu'l Manuçehr Cami, 1064 yılında Selçuklu Sultanı Alparslan'ın Ani kentini fethetmesinden sonra 'Ani Beyi' olarak atadığı Menuçehr tarafından 1072'de dikdörtgen planlı ve 2 katlı olarak yaptırıldı.
Hacı Özbek Camii ya da diğer adıyla Çarşı Mescidi, İznik'te bulunan camidir. Kitabesi olan en eski Osmanlı eseridir. Hacı Özbek bin Muhammed tarafından 1333-1334 yılları arasında inşa edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri