Yunanistan'ın Ege Denizi'nde yer alan turistik adası Santorini'nin en kuzey noktası olan Oia, 1.6 milyonun üzerinde paylaşımla "dünyanın en güzel köyleri" listesinde birinci oldu.
1) Söğüt, Marmaris – Muğla. Virajı bol, yeşilin hiç tükenmediği kıvrımlı yolları takip edip ulaştığınız Söğüt Köyü, Ege ve Akdeniz'in arasında zamanın durduğu bir cennet. Yaklaşık 2000 kişilik nüfusuyla her köşesinden huzurun fışkırdığı bu sevimli yerleşim yerinin tarihi milattan önceye dayanıyor.
TÜRKİYE'NİN EN KALABALIK KÖYÜ CİZRE'DE
Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Dirsekli köyü, 6 bin 90 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köyü olarak dikkati çekti.
Ege'nin gizli hazinelerinden biri olan Bozburun, Marmaris sınırları içerisinde yer alan şirin bir tatil beldesi. 10'dan fazla antik kenti bünyesinde bulunduran küçük köy aynı zamanda Türkiye'nin en zengin köyü.
Elazığ şehir merkezine 14 kilometre uzaklıktaki Pertek Kalesini kuşbakışı gören Karataş köyü, yaşanan göç yüzünden hayalet köy haline geldi. Eski yıllarda yüzlerce insanın yaşadığı köyün nüfusu son TÜİK verilere göre 39'a indi. Köyde şimdilerde ise 7 erkek ve 2 kadından oluşan toplam 9 kişi yaşıyor.
İlgili 38 soru bulundu
Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Dirsekli köyü, 6 bin 90 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köyü olarak dikkati çekti.
İlk sırada 1.233 köy ile Sivas yer alırken, hemen ardından en çok köylerden birine sahip olan Kastamonu 1.054 köyü ile 2. geliyor. 3 sırada ise Çorum 759 köy oranına sahipken, Tokat 614 köy ile 4. sırada yer alıyor.
Belçika'nın "Türk köyü" olarak bilinen, ancak hiçbir Türk'ün yaşamadığı Faymonville'de gelenekselleşen karnaval, renkli görüntülere sahne oldu.
Türklerin en çok yaşadığı üç ülke Almanya, Fransa, Bulgaristan, İngiltere ve Hollanda'dır. Türk halkları bakımından ele alındığında en büyük nüfus Türkiye'den sonra sırayla Özbekistan, İran, Rusya, Çin ve Kazakistan'da yaşar.
10. yüzyılda Orta Asya'dan, çoklukla İran üzerinden Anadolu topraklarına yerleşen Oğuz-Türkmen başta olmak üzere pek çok boy Türk adı altında toplanmıştır. Türk adı Orta Asya'da Türk ırkına mensup ve Türkçe konuşan toplulukların Göktürkler döneminden beri ortak adıdır.
Binlerce yıl farklı coğrafyalarda hükmetmiş olan Türklerin asıl soyu nereden geliyor'un cevabı belli oldu.Türkler, dört büyük beyaz ırk gurubundan biri olan Europid gurubunun Turanid kolundandırlar.İşte Anadolu'nun dört bir yanına dağılan o boyların soy ağacının şehir şehir listesi ve özellikleri!
Ülkemizde Köyü Olmayan Tek İlçe: Bozcaada
Bozcaada, yaklaşık 42 kilometre karelik yüz ölçümüne sahiptir.
Anadolu yarımadası ile Trakya toprakları üzerine kurulan Türkiye'nin, 81 ili vardır.
İstanbul 39 ilçesi ile Türkiye'nin en fazla ilçeye sahip ilidir. 31 ilçe ile Konya en çok ilçeye sahip 2. ildir. İzmir 30 ilçe ile 3. sıradadır. Bayburt merkez dahil 3 ilçesi ile Türkiye'nin en az ilçeye sahip ilidir.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun dün açıkladığı verilere göre, 2022 yılında Türkiye nüfusu 599 bin 280 kişi artarak 85 milyon 279 bin 553 kişiye ulaştı. Nüfus artış hızı binde 7.1 olarak gerçekleşti. Son nüfus verilerine göre, depremden etkilenen 10 ilde yaşayanların sayısı 13 milyon 421 bin 699 kişiye ulaşıyor.
#1 Tokyo. Dünyanın en kalabalık şehirleri listesinin ilk sırasındaki Tokyo, pek çok bakımdan dünyanın geri kalanından ayrılıyor. 37.3 milyonluk nüfusuyla Tokyo'yu ziyaret etmeden önce şehirdeki yüksek fiyatları göz önünde bulundurarak plan yapmakta fayda var.
Çünkü Vatikan aslında İtalya'nın Roma şehrinde bulunuyor. Nüfusu ise 500 civarındadır. Bu rakam turistler hesaba katıldığında 1500'ü bulmaktadır.
Türkiye nüfusunun yüzde 18,71'inin ikamet ettiği İstanbul'u 5 milyon 747 bin 325 ile Ankara, 4 milyon 425 bin 789 ile İzmir, 3 milyon 147 bin 818 ile Bursa ve 2 milyon 619 bin 832 ile Antalya izledi. Tunceli, 83 bin 645 kişi ile en az nüfusa sahip olan il oldu.
Ayrıntılar haberimizde... Kaçak ve çarpık yapılaşmanın sembolü olan Sisdağı Yaylası, Türkiye'nin 82. ili olarak anılmaya başladı. Trabzon ve Giresun'un ortak kullandığı yüzlerce yayla evinin bulunduğu Sisdağı Yaylası, kaçak ve çirkin yapılaşmanın en kötü örneğini gözler önüne seriyor.
Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923'te kurulduğunda toplam 71 ilimiz vardı. Cumhuriyet'in kuruluşundan beri şehir ve ilçe sayılarında bazı dönemlerde artış bazı dönemlerde azalma oldu.
Bu doğrultuda Türkiye'nin farklı şehirlerinde değişik sayılarda ilçeleri bulunur. Şu an güncel 2023 bilgileri doğrultusunda toplamda 922 tane ilçe bulunmaktadır. 81 ile homojen olarak dağılmayan bu ilçeler, bazı şehirlerde daha fazla bazı şehirlerde ise daha az olarak öne çıkıyor.
Mülki İdare açısından Türkiye'de toplamda 81 il bulunmaktadır. Aynı zamanda her bir il içerisinde ilçe, köy ve kasaba yer alır. Bunların idare yönetiminin yerel olarak gerçekleştiren belediyeler bulunur.
Türk, Turok veya et-Turk (Arapça: الترك ابن يافث), Türk ve Arap mitolojilerine göre tarihen yaşamış ve şimdi de nesillerini devam ettiren tüm Türk halklarının efsanevi atası. Efsaneye göre Türk, Yafes'in oğludur. Yafes ise hem Kitâb-ı Mukaddes'te hem de Kur'an'da adı geçen Nuh'un oğludur.
Oğuz Kağan ya da Oğuz Han, Türk ve Altay mitolojisinde Oğuz Türklerinin atası. Uğuz Han, Uz Han veya Oğur (Ogur, Ugur) Han olarak da bilinir. Dedesi Kabi Han, annesi Ay Kağan, babası Kara Han'dır. Oğuz Kağan Destanı'nın baş kahramanıdır ve destanda Asya Hun İmparatorluğu'nun hükümdarı Mete Han ile özdeşleştirilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri