duru - Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe turuġ “duruk, dingin, sakin, bulanık olmayan” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe tur- fiilinden Eski Türkçe +I(g) ekiyle türetilmiştir.
Kız bebekler için anne ve baba adaylarının tercih ettiği isimlerden bir tanesi Duru ismidir. Bu güzel ismin anlamı "temiz, pak, aydınlık, bulanık olmayan" şeklinde karşımıza çıkar. Ayrıca Duru isminin kökeni de Türkçedir. Tercih edilmesinin nedenleri arasında Türkçe kökenli olması da yer almaktadır.
Duru isminin en çok merak edilen özelliklerinden birisi ise, Kur'an-ı Kerim'de geçip geçmediğidir. Duru ismi, Kur'an-ı Kerim'de geçen isimler arasında yer almıyor. Fakat farklı anlamları ile büyük bir beğeni toplayan bu isim, Türkçe kökenli bir isimdir.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Duru ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Adı sanı temiz kimse.
yalnız - Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe yalıŋuz veya yalŋus “yalnız, tek başına” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe aynı anlama gelen yalıŋ sözcüğünden türetilmiştir.
İlgili 35 soru bulundu
Başka bir ifadeyle, yıldız, yıldırım, ışık, alev, yalın ve yalım ke limeleri «parlamak, aydınlatmak, ışık saçmak» gibi temel anlamı olan bir *ya- kökünden türemiştir.
uyku - Nişanyan Sözlük. Türkiye Türkçesi uyu- fiilinden Türkiye Türkçesi +gU ekiyle türetilmiştir.
Türkiye'de bulguru tekrar sofralara kazandırmayı ve Dünya'da bulguru mutfaklara sokmayı hedefleyen tek firma olan Duru Bulgur Gıda San. ve Tic. A.Ş. merkezi Karaman'da olan Türkiye'nin lider gıda firmalarındandır.
Duru Kelimesinin Güncel TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir? Arınmış, Karışık Olmayan (Dil, Üslup Vb.)
Duru ismi kız bebekler için tek başına ya da ikinci bir isimle konulmaktadır. Özellikle de son yıllarda Duru isminin kullanımı oldukça artmıştır.
İsim Anlamı:
Üstün güçleri olan, işlerini ağır yapan, karar vermede zorlanmalar yaşayan, neşeli, bolluk enerjisi olan bir kişilik enerjisi verir.
mecaz Arınmış, karışık olmayan (dil, üslup vb.)
Aden ismi son dönemlerde kız çocukları 👩 için çok tercih edilen isimlerden biridir. Arapça kökenli bir isimdir.
Mihra isminin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Mihra ismi iyiliksever, muhabbeti iyi, nazik ve hoşgörülü anlamlarında kullanılan bir isimdir. Bir diğer anlamı ise tutulan manasına gelmektedir. Farsça kökenli olan Mihra isminin bir diğer anlamı da böğürtlen olarak bilinmektedir.
Liya isminin anlamı, sabırlı, sabrın en iyisi, sabrın en güzeli ve en sabırlı olarak ifade edilmektedir. Liya İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Arapça kökenli Liya ismi, Kuran'ı Kerim'de geçmemektedir. Anlamının güzelliği ve kulağa hoş gelmesi nedeni ile tercih edilen kız bebek isimleri arasında yerini almaktadır.
Elif (ا), Arap alfabesinin birinci harfi. İbranice muadili alef harfidir. Ebced hesabındaki değeri 1'dir. Kamerî harflerdendir.
bulanık olmayan, duru, açık, saf.
Duru olma hâli, berraklık, saflık, sâfiyet. 2. (İfâdede) Sâdelik, açıklık.
Neva, Fransızca ve Arapça kökenli bir isimdir. Neva, ahenk, ses, seda anlamlarına gelen bir isimdir. Aynı zamanda Türk Sanat Müziğinde bir makamın ismi de Neva'dır.
Duru Gıda'nın mamulleri ayrıca HELAL ve KOSHER belgelerine sahiptir.
Evyap'a ait sabun, duş jeli, kolonya ve şampuan markası olan Duru'nun ilk ürünü 1967 yılında piyasaya sürüldü.
Duru sabunlar %100 bitkisel içeriğe sahiptir. Güçlü formulüyle cildinizi hem kirden arındırır hem de cilt dostu gliserinle korur. Tam 90 yıllık geçmişiyle Türkiye'de ve Dünya'da en çok tercih edilen sabun markalarından biridir. Bu ürün vegan sertifikalıdır.
Eski Türkçe ek- “(tohum) serpmek” fiilinden evrilmiştir. ol tarıġ ekdi [[tohum ekti.
kahvaltı hakkında Türkçe Vikipedi'de ansiklopedik bilgi bulabilirsiniz. Türk kültüründe kahvaltıdan sonra kahve içme geleneği var olduğundan, kahveden önce yenen anlamına gelen kahve altı sözünden oluşmuş bir sözcüktür.
Eski Türkçe koñ “koyun” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Moğolca aynı anlama gelen qonin sözcüğü ile eş kökenlidir. Eski Türkçe ñ /ny/ sesi geç Eski Türkçe /y/, Türkiye Türkçesi /yn/ biçimini almıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri