Bir fısfısın içine 4 tatlı kaşığı limon tuzu koyun ve ardından yaklaşık bir su bardağı su ekleyin. Limon tuzu eriyene kadar da fısfısı çalkalayın. Limon tuzu ve su karışımını sıktıktan sonra temiz bir bez ya da sünger yardımıyla cama iyice yayın. Ardından camları su ile durulayın ve kuru bir bezle silin.
Sirke, çamaşır suyu, karbonat, limon suyu gibi ürünler mikropları öldürür ve temiz bir görünüm verir. Sabun lekelerinin yanı sıra kireçli lekeleri temizlemek için de beyaz sirke kullanabilirsiniz. Bir bezi seyreltilmemiş beyaz sirke ile ıslatmanız ve birkaç dakika bırakmanız yeterlidir.
Soda duşa kabin temizliğinde kullanılmaktadır. Soda ile duşa kabin camları silindiğinde camlar pırıl pırıl olacaktır. Sirke en doğal ve muhteşem bir temizleyicidir. Camlarda bulunan kirleri ve aynı zamanda su lekelerini yok eder.
Çamaşır deterjanı cam temizlemek için çok etkilidir. Bunun için sıcak suyun içerisine çamaşır deterjanı ekleyin ve erimesini sağlayın. Daha sonra duşa kabin camını silin ve 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra su ile durulayın.
Beyaz sirke ve karbonat karışımı etkili bir temizleyici olabilir. Karışımı cama sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından su ile ovarak durulayın. Sirke ile temizlediğiniz duşakabininiz parlak ve tertemiz görünecektir.
İlgili 31 soru bulundu
Küçük bir kap içerisine bir fincan karbonat koyun ve üzerine bu karbonatı hamursu kıvama getirecek kadar sirke ekleyin. Elde ettiğiniz karışım tamamen homojen bir hal aldıktan sonra temizlemek istediğiniz bölgeye bir sünger yardımıyla sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından güzelce yıkayıp kurulayın.
Bulaşık deterjanı ve sirke! Bir püskürtücü şişenin içine 1 ölçek bulaşık deterjanı ve 4 ölçek sirke ekleyip, çalkalayın. Oluşan karışımı duşakabinin yüzeyine sıkın ve bir kaç saat bekleyin. Bir kaç saat sonra hala karışıma ihtiyaç duyan bir görüntü varsa işlemi tekrarlayıp, yine bekleyin ve ardından durulayın.
Sirke ile Duş Kabini Temizliği
Bir fısfısın içine sirke koyarak (dilerseniz su ve sirkeyi karıştırabilirsiniz de) duş kabini camlarına, yukarıdan aşağıya olacak şekilde sıkabilirsiniz. Ardından bir mikrofiber bezle ya da gazete kağıdıyla camları silebilirsiniz.
Sirke solüsyonunu cama püskürt ve 2-3 dakika beklettikten sonra hav bırakmayan, kuru bir bezle ya da kâğıt havluyla sil. Kireçli su lekelerini su bardaklarından ve diğer küçük bardaklardan çıkarmak için, lavaboyu yarı yarıya sirke ve suyla doldur ve bardakları solüsyonda birkaç saat beklettikten sonra iyice durula.
Duşakabin içindeki kireç ve su lekelerini çıkarmak için, kabindeki sıvıyı temizledikten sonra, 1 bardak çamaşır suyu ile bir tatlı kaşığı toz deterjan karıştırmalısınız. Bu karışmda bir bez ya da sünger batarak, duşakabinin içine gelerek lekeli alanlar temizlenebilir.
Beyaz sirke içerisine ekleyeceğiniz karbonatla bir karışım hazırlayabilirsiniz. Sprey başlığı olan boş bir şişeye bu karışımı doldurarak duşakabinin üzerine püskürtün. Ardından 15-20 dakika lekelere nüfuz etmesini bekleyin ve bir bulaşık süngeri ile ovalayın.
BULAŞIK MAKİNESİ PARLATICISI
Bulaşık makinesi parlatıcısı, inatçı kirlerin yumuşamasına yardımcı oluyor. Duşakabin temizliğinde ilk önce sıcak su ve bulaşık makinesi parlatıcısı yardımıyla var olan kirleri yumuşatabilirsiniz. Daha sonra güçlü bir temizleyici ile bu kirleri yok edebilirsiniz.
kireç lekesi inatçı bir lekedir ve her yerde olduğu gibi camlarda da kireç lekesi ile karşılaşmak mümkün olur. Bu nedenle camda kireç lekesi ile karşılaşılması halinde limonlu ya da sirkeli su ile temizlemek en etkili yöntemlerdir. Temiz bir sünger ya da bez kullanarak kireci temizleyebilirsiniz.
Porçöz ile duşakabin temizliği
Fayans, banyo ve cam yüzey temizliklerinde 1 litre suya 100 ml (1 çay bardağı) Porçöz Pas ve Kireç Çözücü ekleyip seyrelttikten sonra uygulayın.
Sirke ve su karışımı: Kurumuş kireç lekesini çıkarmak için öncelikle sirke ve su karışımı kullanabilirsiniz. Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin.
Karbonat ve sirke kullanarak bir macun hazırla.
Macunu cama uygulayıp lekelere nüfuz etmesini bekle. Bir fırça, havlu ya da sünger yardımıyla hafifçe ov. Camdaki macunu su kullanarak temizle.
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Fayans, banyo ve cam yüzey temizliklerinde 1 litre suya 100 ml (1 çay bardağı) Porçöz Pas ve Kireç Çözücü ekleyip seyrelttikten sonra uygulayın. Cam ve benzeri yüzeylerdeki tadilat ve hafriyat kalıntılarını temizlemek için Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü doğrudan uygulayabilirsiniz.
Camların iç kısmını nemli bir bezle, camların dışını ise ılık suyun içerisine batırdığınız ve fazla sudan arındırdığınız bir fırça ile silerek tozlardan kurtulabilirsiniz. Bu aşamadan sonra cam temizleyici ürünlerinizi kullanarak camları silmeye başlayabilirsiniz.
Karbonat ile temizlik:En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
Bir bardak beyaz sirke ile bir bardak suyu karıştırın. Aynı yöntemle duşakabine püskürtün ve temiz bir bezle silin. Karbonatlı su karışımı da, su ve pas lekelerine iyi gelir.
Cam temizleme suyuna birkaç damla elde yıkama bulaşık deterjanı ya da bulaşık makinesi parlatıcı ilave edilmesi temizlenen camların ışıl ışıl parlamasını sağlar.
Musluğun taşlaşmış kireçten arındırılması için kullanılabilecek çeşitli ürünler bulunuyor. Karbonat, limon, bulaşık makinesi parlatıcısı, un, beyaz sirke, diş macunu, balon ve sirke kullanılarak musluk yüzeyindeki kireç sökülebiliyor.
Sirke ve su: Yarım ölçek su ve yarım ölçek beyaz sirke karışımı, doğal bir temizlik çözeltisi olarak kullanılabilir. Bu karışım, özellikle kireç ve sabun kalıntılarının temizlenmesinde etkilidir. Bir sprey şişesine doldurulup duşakabin yüzeylerine sıkılarak, bir sünger veya bez ile silinebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri