Sarımsak, zerdeçal, kekik, zencefil, elma, ananas, muz, domates, üzüm, çilek, kiraz, kızılcık, bal, yeşil çay, çuha çiçeği çayı, soya, fasulye, kayısı, portakal, böğürtlen, erik, hindiba gibi baharat, sebze ve meyvelerden elde edilen besinler damar tıkanıklığı tedavisinde aşama kaydetmenizi sağlar.
Zerdeçal, damar temizliğinde en etkili baharatlardan biridir. Ayrıca damar sertliğini önler ve yağ depolanmasını engeller. Kuşkonmaz, damarlardaki baskıyı azaltır ve bu sayede kan akışını hızlandırır. Ayrıca damar tıkanıklığı ve enflamasyona da iyi gelir.
Tıkanan damarları açar, damar sertliklerini ve hipertansiyonu engeller. Her çeşit romatizmal ağrıları geçirir. Kireçlenmeyi engelleyerek eklem yüzeylerinin yenilenmesini sağlar.
İlgili 21 soru bulundu
Maydanoz sarımsak ve limon kalbe büyük faydası olduğu bilimsel bir şekilde kanıtlanmıştır. Kalp damarlarını açar, kalbi ve kalbi besleyen damarların tıkanmasını engeller. Plak oluşumlarını ve kalbin yağ bağlamasının önüne de yine hazırlanan kür ile geçilebilir. Kan dolaşımının hızlandırılmasına da yardımcı olur.
Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir.
Turşunun mayalanma sürecinde üretilen laktik asit, tansiyonu düşürür ve kan dolaşımını teşvik ederek damar açıcı etki gösterir. Buna ilave olarak şeker hastaları (diyabetliler) için de faydalı bir besin maddesi olarak bilinir.
Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.
Sarımsak; damarların genişlemesini sağlar, kanın akıcılığını artırır, dolaşımı hızlandırır, damar içi pıhtılaşmaları engeller ve kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olacak damar tıkanıklıklarını önler. Ayrıca, kalbi besleyen koroner damarları genişletir, kalp kasını güçlendirir.
Marul, roka, pazı, lahana, ıspanak gibi yapraklı yeşillikler, ateroskleroza karşı korunmaya yardımcı olabilir. Bu besinler, kan damarı işlevini iyileştirmeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek iyi bir diyet nitrat kaynağıdır. Kakao ve bitter çikolata, damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olabilir.
“Bu kireçlenme iki tane tedavi yönteminden herhangi biriyle çözüme kavuşuyor. Birincisi rotablator dediğimiz elmas uçlu vurgulu yöntemle ikincisi shock wave dediğimiz şok dalgaları verilerek oradaki kireçlenmenin yumuşatılması, kırılması ve damarın rahatlaması şeklinde oluyor.
Yürüyüş, Düzenli Egzersiz ve Damar Tıkanıklığı
Yürüyüş, damar tıkanıklığının önlenmesi veya azaltılması için etkili bir egzersiz olarak kabul edilir. Yürüyüş, kalp sağlığını korur ve kalp krizi veya inme riskini azaltır.
İşte çeşitli gıdalarda bulunan ''Flavonoidler'' adı verilen antioksidanlar, LDL kolesterolün oksidasyonunu da azaltarak kalp damar sağlığını koruyucu etki gösterebilirler. Çay ve kahve de flavonoid açısından zengindir. Bu nedenle kalp damar sağlığına yararlıdırlar, tabi ki aşırı tüketmemek kaydı ile.
Ceviz suyu tüketilmesi kötü kolesterolün düzenlenmesinde etkilidir. Damar sağlığına faydalı: Ceviz suyu damar sağlığına iyi geliyor. Düzenli ceviz suyu tüketilmesi kalp, damar ve dolaşım sistemine faydalı. Damarların tıkanmasına engel olarak kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
Örneğin beyin damarı tıkanmışsa kol ve bacaklarda kuvvet kaybı, hissizlik, uyuşma, konuşma sorunları gibi belirtiler görülürken; koroner arter hastalığı olarak bilinen kalp damarlarında tıkanıklık göğüs ağrısı, sol kolda ağrı, uyuşukluk gibi şikâyetlere neden olur.
Kolesterolü düşürür. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.
Hamza Duygu, hergün düzenli aspirin kullanan bu kişilerde 10 yıl içinde, kalp krizi ve beyin damar tıkanıklığı riskinin %20'nin üzerinde bir azalma sağladığını söyledi.
Su içilmesi kanın akışkanlığını arttırarak damar tıkanıklığı ve buna bağlı sorunlara yakalanma ihtimalini azaltır. Ayrıca kalp hastalığı ve tansiyon gibi kronik hastalığı bulunanlarda, vücudun sıvı dengesi çok büyük önem taşımaktadır.
İştah açıcıdır. Sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. Damar sertliğini ve sertliğini önleyici etkisi vardır.
Şifa kaynağı olarak kullanılan limonun faydaları saymakla bitmiyor. Limonun vücutta direnci artırdığını söyleyen uzmanlar, limonun faydalarının önemsenmesi gerektiğini belirtiyor. C vitamini deposu limon, kalbe iyi geliyor.
Sarımsak, zerdeçal, kekik, zencefil, elma, ananas, muz, domates, üzüm, çilek, kiraz, kızılcık, bal, yeşil çay, çuha çiçeği çayı, soya, fasulye, kayısı, portakal, böğürtlen, erik, hindiba gibi baharat, sebze ve meyvelerden elde edilen besinler damar tıkanıklığı tedavisinde aşama kaydetmenizi sağlar.
Zeytinyağı vücudumuzdaki Ana damarlarımızda ve kılcal damarlarımızda kireçlenmeyi de önlemektedir. Bu nedenle de damar sertliğini de önlemektedir. Ayrıca dolaşımdaki kanda kolesterol (yağımsı madde) ve lipit parçacıklarının-taneciklerinin oluşmasını da önlemektedir.
Sebze-meyve ağırlıklı, az et, çok balık tüketen Akdeniz tipi beslenme tarzı ve düzenli egzersiz sayesinde damar sağlığı korunabilir. Katı yağı bırakıp daha fazla zeytinyağı, farklı sebze-meyvelerin bol tüketimi, bol bol balık, fındık ve ceviz gibi gıdaları yemek gereklidir.
Sirkenin kan pıhtısına karşı kanı sulandırıcı özelliği ile bilinmesinin yanı sıra bununla tamamen zıt olarak aşırı kanamayı engelleyici özelliği de bulunur. -Aşırı adet kanaması veya hemoroit kanamalarına karşı yemeklerden önce ılık ballı suya bir tatlı kaşığı sirke ekleyip içilmesi tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri