Cilde kendini yenileme gücünü verdiği için kaplıca suyunun kaşıntıya iyi geldiğini söylemek mümkün. Özellikle kükürt oranı yüksek kaplıca suları derinin kendisini yenileme özelliğini artırarak kaşıntının üstesinden gelinmesinde önemli bir rol oynuyor.
İlgili 25 soru bulundu
Bir kişi sıcak bir duş aldığında, sabun ve su cildin yağlarını yok edecektir. Bu, cildin gergin ve kaşıntılı hissetmesine neden olabilir. Aşırı durumlarda, cilt çatlayabilir veya kanayabilir. Duş aldıktan sonra cildi kaşındırmamanın en iyi yolu, havluyu çıkardıktan hemen sonra nemlendirici sürmektir.
Sivrisinek ısırığı aşırı şişme oluşumu ve kaşıntı, üzerine uygulanacak özel jeller sayesinde daha hızlı bir biçimde iyileştirilir. Kaşıntının olduğu bölgeye parfüm, kolonya gibi alkol içerikli maddelerin temas etmemesi, sivrisinek ısırıklarının lekeye dönüşmemesi bakımından önemlidir.
Nemlendirici kremler veya losyonlar tercih ettiğiniz zaman da bu durumdan kısa zamanda kurtulabilirsiniz. Özellikle cildinizi duştan sonra nemlendirmeniz hem kızarıklığı hem de kaşıntıyı büyük ölçüde azaltacak! Sıcak su kullanmaktan kaçınmak da kuruluğu ve kuruluğa bağlı olan kaşıntıyı geçiriyor.
Kaşıntı İçin Topikal Steroidler
Topikal steroidler kaşıntı önleyici krem için en iyi seçimdir. Çeşitli güç ve formüllerde bulunurlar ve reçetesiz olarak hidrokortizon krem olarak da satın alınabilir. Genel olarak, merhemler ve kremler en güçlü topikal steroidler iken, jeller ve spreyler en zayıfıdır.
Kuru cilt yani kserozis, egzama (Atopik dermatit, sedef hastalığı, uyuz, parazitler, yanıklar, yara izleri, böcek ısırıkları ve kurdeşen gibi cilt koşulları kaşıntıya neden olabilir.
Alerjik kaşıntıya ne iyi gelir Saraçoğlu tarafından masaya yatırılan bir soru olmuştur ve yulaf samanını önermektedir. Yulaf samanını suda 5 dakika kaynatın. Ilımış yulaf samanı suyunu 12 saat boyunca kaşıntılı bölgelere pamukla uygulayarak kullanabilirsiniz.
Vücudun tümünde veya herhangi bir yerinde çoğunlukla yanma ve batma, ısırılma veya böcek geziyormuş hissi uyandıran hoş olmayan bir durumdur. Kaşıntı, çoğu kez cildi ovalayarak veya çizerek rahatlama arzusunu uyandıran hoş olmayan bir durumdur. Kaşıntı uzun süre devam ettiğinde uyku, endişe ve depresyona yol açabilir .
Bacaklarda kaşıntı genel olarak tehlikeli bir semptom değildir. Yaygın olarak kuru cilt ve olumsuz hava koşullarından kaynaklanabilir. Egzama, sedef hastalığı, uyuz, suçiçeği, folikülit ve böcek ısırıkları bacaklarda döküntü, kaşıntı ve kabarma oluşturabilir.
Apış arasında çeşitli mantar, bakteri, virüs türü mikrobik hastalıkların yanı sıra egzama, sedef, liken ve ilaç alerjilerine bağlı kaşıntılar oluşabilir. Bunların her birinin kendine özgü tedavileri mevcuttur. Tedavi süreleri genelde 2-6 haftadır. Nadiren birkaç ayı bulabilir.
Atopik dermatit, ürtiker ve psoriasis gibi dermatolojik problemler tanı almadan önce geceleri ortaya çıkan sebepsiz kaşıntı nedenleri arasında değerlendirilir. Uyuz ya da bit ısırıkları, demir eksikliği anemisi, şizofreni, huzursuz bacak sendromu ve gebelik, gece kaşıntısı oluşabilecek diğer durumlar arasında yer alır.
Vücutta kaşıntı ve kabarcıklar, deri hastalıklarının yanı sıra böcek sokması, stres, alerji, parazit, mantar, kansızlık, diyabet, kanser, kan hastalıkları ve ilaç yan etkileri gibi geniş bir yelpazede bulunan rahatsızlıklardan kaynaklanabilir.
Diflukortolon valerat; derinin iltihabi ve alerjik durumlarında iltihabı önler ve kaşıntı, yanma, sızı gibi şikayetleri giderir.
Kaşıntı, kızarıklık ve pul pul dökülme gibi şikayetleri giderilmesine destek olur.
Ama genellikle topikal denilen bölgeye kasık mantarı için kremi (apış arası mantar kremi ; oldukça geniş yer tutan ve kullanılan tıbbi ve kozmetik amacıyla üretilen bir krem çeşididir. Mantar kremi, ayak mantarı, kasık mantarı ve diğer vücut bölgeleri için üretilmektedir.), losyon, pudra kullanılması ile giderilebilir.
Ayak kaşıntısının en büyük nedeni terleme ve cilt kuruması olsa da ciddi mantar oluşumu, egzama, sedef, karaciğer problemleri, sinirsel sorunlar, alerji ve çeşitli ilaçlar da kaşıntıya neden olabilmektedir.
Kaşıntıyı azaltmak için antiseptik talk pudrası kullan. O bölgedeki tahrişi artırabilecek dar giysilerden kaçın.
Hayır, kolonya veya kolonyalı mendil gibi ürünler kaşıntıya iyi gelmez, tam tersi kaşıntının ilerlemesine cildin tahriş olmasına yol açabilir.
Alerjik kaşıntı tedavisi; Tedavide altta yatan bir hastalık varsa tedavi edilir, kaşıntı yapabilecek ilaçlar alternatifi ile değiştirilir, bir gıda alerjisi varsa o gıda kesilir. Antihistamin dediğimiz kaşıntı giderici ilaçlar ve cilt nemlendiricileri verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri