Açık Kapı projesi ile vatandaşın valiliklere olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Uygulama sayesinde vatandaşlar, 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan valilik bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına iletebilmektedir.
Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur. Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz.
Açık kapı projesi vatandaşın direk olarak valiliklerle iletişime geçebilmesini sağlamaktadır. Bu proje ile vatandaşlar valiliklere tüm talep ve isteklerini dile getirebilmektedir. Proje sayesinde hızlı bir şekilde sorunlara çözüm sağlanması amaçlanmaktadır. Farklı birçok kanaldan açık kapı başvurusu yapılabilmektedir.
Vatandaş talepleri, geliştirilen Açık Kapı Mobil uygulaması ile yapılabilmektedir. Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilir, yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.
Bakanlık, sosyal medya üzerinden yayılan 'Sigortalı veya sigortasız olmasına bakılmaksızın, yetişkinlere 400 TL çocuklara da 100 TL yardım yapılacaktır.
İlgili 18 soru bulundu
Açık Kapı Nedir? İçişleri Bakanlığınca 180 günlük eylem planı kapsamında devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılmasını sağlamak amacıyla oluşturulan sistemdir.
Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere verilen bayram ikramiyesi gibi, dini bayramlar öncesinden üniversiteli öğrencilere 1.000 TL bayram harçlığı verileceği ve başvuruları başladığı sosyal medya platformu üzerinden duyurulmuştu.
Başvuru Sorgula
Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.
Başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden ya da SYDV'ler aracılığı ile gerçekleştirmek mümkün. Başvuru esnasında sizden istenen başvuru formunu doğru bilgilerle ve eksiksiz şekilde doldurmanız da gerekmektedir.
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
7 iş günü içerisinde talep sonuçlandırılmaktadır.
İhtiyaç sahipleri, Açık Kapı Yardım başvurusunu tamamladıktan sonra, ister e-devlet üzerinden başvuru sorgulama sekmesiyle, isterse acikkapi.gov.tr sitesinde bulunan 'Başvuru sorgulama' sayfası ile başvuru sonuçlarını kontrol edebilir.
Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.
Valilik / Kaymakamlıkların giriş katında bulunan Açık Kapı Birimlerine bizzat giderek, www.acikkapi.gov.tr adresinden veya mobil cihazlara yüklenebilen Açık Kapı Uygulamasından başvuru yapılabilir.
Bayram harçlığı alınması için Deniz Feneri'ne resmi olarak müracaat edilmesi gerekmektedir. Telefon, faks, şube gibi farklı kanallar aracılığı ile başvuru yapacak olan ailelerin durumu incelenerek bayram harçlığı alması sağlanmaktadır.
Bakanlığımız e-başvuru sistemi vatandaşlarımıza başvurusu ile ilgili belgeleri sistem üzerinden elektronik ortamda da gönderme imkânı sunan son derece önemli hizmettir. Bakanlığımızca e- başvuru ya da açık kapı uygulamamız üzerinden bayram harçlığı ödemesi yapılması kesinlikle söz konusu değildir.
Bayram ikramiyeleri, emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenmektedir.
Bayram harçlığı nasıl ve ne zaman verilecek noktasında dini bayramların takip edilmesi gerekmektedir. Deniz Feneri tarafından projenin başlatılması ile birlikte gelenek haline gelen bayram harçlığı, Kurban Bayramı'nda ve Ramazan Bayramı'nda ihtiyaç sahibi öksüz ve yetimlere verilmektedir.
Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla artan nakit ihtiyacına yönelik çözümler sunan Bakanlık, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere Ramazan Bayramı yardımı sağlayacak. PTT'den 2500 TL ödenecek. İşte detaylar... Ayrıca asgari ücretli ve emeklilere de özel Bayram harçlığı verilecek ve ödemeler PTT üzerinden yapılacak.
Öncelikle ihtiyaç sahibi ev hanımının e-devlet aracılığıyla başvuru formunu gerekli ve uygun şekilde doldurması gerekiyor. Böylece ev hanımlarına 1000 lira bayram ikramiyesi için başvuru süreci tamamlanmış olur. Ödemeler ise Kurban Bayramı öncesi en geç arife günü PTT'den alınacak.
6 Mayıs'ta sonuçlandı ve toplantıda, açık kapıda 1000 TL nakdi yardım verilmesine karar verildiği bildirildi.
[1] Gereğinde, bir konuya yeniden dönebilme imkânı bırakmak, kesip atmamak.
1) (a) (SSK) bendi kapsamında gelir/aylık alanların 2023/Nisan ödeme döneminde ödenecek gelir/aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri: - Ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanlara 14/04/2023, - Ödeme günü 21, 22, 23 olanlara 15/04/2023, - Ödeme günü 24, 25, 26 olanlara 16/04/2023.
BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMESİ HAKKINDA DUYURUMUZ
Ramazan ve Kurban bayramında 1.000'er TL. tutarındabayram ikramiyesi ödenir.” yapılmıştır. SGK tarafında yapılacak ödemeler Hazine tarafından karşılanacaktır.
İkramiyeler direkt olarak bankaya emekli olan kişinin emekli maaşını aldığı hesabına yatırılmaktadır. Bayram İkramiyesi Kimlere Verilir? En başında da belirttiğimiz gibi bayram ikramiyeleri emeklilere, malulen emekli olanlara, dul ve yetim aylığı alanlara verilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri