e-Devlet Kapısı hesabınıza giriş yaparken şifre adımına ek bir güvenlik adımı eklenerek hesap güvenliğinin artırıldığı giriş yöntemidir.
İki aşamalı doğrulama nedir? İki aşamalı doğrulama, Microsoft hesabınızda başkaları tarafından oturum açılmasını zorlaştırarak hesabınızı korumanıza yardımcı olur. İki farklı kimlik biçimi kullanır: Parolanız ve bir iletişim yöntemi (güvenlik bilgileri olarak da bilinir).
Web uygulamasından iki aşamalı olarak giriş yaparken de yine doğrulama kodu almadan kayıtlı cihazınıza gelen bildirimi yanıtlayarak giriş yapabilirsiniz. Kayıtlı cihaz özelliğini kullanabilmeniz için uygulama marketlerinden güncel mobil uygulamayı indirmeniz gerekmektedir.
e-Devlet Kapısı hesabınıza giriş yaptıktan sonra iki aşamalı giriş özelliğini; İnternet tarayıcısı kullanıyorsanız Güvenlik ve Ayarlar > İki Aşamalı Giriş İşlemleri sayfasındaki İki Aşamalı Giriş alanında “Pasif” seçeneğini işaretledikten sonra “Ayarları Kaydet” düğmesine tıklayarak kapatabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
e-Devlet; T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile girilebilen, vatandaşlara kamu dairelerindeki birçok hizmeti elektronik ortama taşıyarak ayağına getiren web tabanlı bir sistemdir. e-Devlet giriş yaparak nakil, TOKİ başvuru, MHRS, ikametgah, askerlik, SGK hizmet dökümü gibi önemli hizmetlere ulaşmanız mümkün.
Ek bir güvenlik katmanıyla bilgisayar korsanlarının hesabınıza erişmesini engelleyin. Oturum açarken 2 Adımlı Doğrulama'yı kullanmak kişisel bilgilerinizin gizli ve güvende kalmasına yardımcı olur.
Ek olarak mobil uygulamalarımız vasıtası ile anlık bildirim yapılabilmektedir. e-Devlet Kapısı ticari içerikli e-posta veya SMS göndermemektedir, kullanıcıların iletişim bilgilerini üçüncü parti kişi veya kurumlar ile paylaşmamaktadır.
15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mavi kartlılar (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesinde belirtilen yabancı ülke vatandaşları), Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarınca verilmiş yabancı kimlik numarasına sahip yabancılar şifre alabilirler.
Dijital ortamda 7 binin üzerinde işlemin gerçekleştirilmesine imkan veren e-Devlet'te kullanıcılar için iki aşamalı doğrulama adımı bu yıl zorunlu hale getiriliyor.
Kimliğinizi ikinci bir adımla doğrulama
2 Adımlı Doğrulama'yı etkinleştirdikten sonra, oturum açarken işlemi yapan kişinin siz olduğunuzu doğrulamak için ikinci bir adımı tamamlamanız gerekir. Google, hesabınızın korunmasına yardımcı olmak için belirli bir ikinci adımı tamamlamanızı ister.
Herhangi bir 2 Adımlı Doğrulama yöntemine izin vermek yerine, kullanıcıların kısa mesaj veya sesli arama yoluyla 2 Adımlı Doğrulama kodlarını alma seçeneğini devre dışı bırakabilir ya da güvenlik anahtarı kullanmalarını zorunlu kılabilirsiniz. Yeni politikaya uymayan kullanıcıların hesapları kilitlenir.
e-Devlet Kapısı hesabınıza giriş yaparken şifre adımına ek bir güvenlik adımı eklenerek hesap güvenliğinin artırıldığı giriş yöntemidir.
Uygulamaya e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yaptıysanız;
Ekranında tarif edildiği şekilde çipli kimlik kartınızı telefonunuza temas ettirerek bekleyiniz, Telefon numarasına gelen doğrulama kodunu ekrandaki ilgili alana girerek devam ediniz, Kimlikle telefon numarası doğrulama işleminiz tamamlanmış olacaktır.
KYC nedir? Müşterinizi Tanıyın (KYC), bir kişi üzerinde kimlik doğrulama kontrolü yapma sürecidir. KYC doğrulaması esas olarak finans sektöründe dolandırıcılık faaliyetlerini, kara para aklamayı ve terör finansmanını önlemek için zorunlu bir adım olarak kullanılır.
'' Eşine ait e-Devlet hesabına izinsiz giriş yapmak kişilik haklarının ihlali niteliğinde olup manevi tazminat gerektirir.''
Kullanıcı “Eski Şifremle Devam Etmek İstiyorum” seçeneğini tıklarsa, aynı şifresiyle devam edebilir. Kullanıcı şifresini 3 defa hatalı girerse sistem karşısına güvenlik resmi (captcha) çıkarır. Eğer hatalı giriş sayısı 10'u geçerse sistem kullanıcının şifresini 1 saat kullanılmaz hale getirir.
E-Devlet portalı üzerinden vatandaşlar SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, miras sorgulama, IMEI sorgulama ve KYK başvurusu gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyor. E-Devlet'e giriş yapmak için e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu | www.türkiye.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Şifrenizi Kimseyle Paylaşmayınız
Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere hiç kimse sizden kişisel bilgi istemez, şifrenizi sormaz, şifrenizi göremez ve adınıza şifre değişikliği yapamaz.
e-Devlet şifreniz başka bir kişiye geçerse, o kişi tüm e-Devlet işlemlerini sizin adınıza gerçekleştirebilir. Bildiğiniz gibi e-Devlet sisteminin kimlik doğrulama işlemi sadece şifredir. Parolanızı girmek aslında kimliğinizi doğrular.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Bu durum genellikle başka bir kullanıcı kayıt işlemi sırasında kendi numarasını girmeye çalışırken yanlışlıkla sizin numaranızı yazdığında veya bazen de başka bir kişi hesabınızı ele geçirmeye çalıştığında ortaya çıkar.
İki faktörlü kimlik doğrulama, X hesabınız için ek bir güvenlik katmanıdır. Giriş yapmak için yalnızca şifre girmek yerine, bir kod girebilir veya bir güvenlik anahtarı kullanabilirsiniz. Bu ek aşama, hesabınıza yalnızca sizin erişebileceğinizden emin olmanızı sağlar.
Birden fazla cihaz veya hesap üzerinden doğrulama yapılması ile çalışır. Örneğin, bilgisayarınızdan e-posta adresinize giriş yapmak için İki Faktörlü Kimlik Doğrulama yöntemini seçtiniz. E-posta adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra, servis sağlayıcı sizin telefonunuza bir doğrulama kodu gönderecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri