İki aşamalı giriş özelliğini açarken girmeniz istenen doğrulama kodu, kimlikle doğrulanmış cep telefonu numaranıza SMS ile gönderilir. Öncelikle doğrulama kodu girişi ekranında görüntülenen cep telefonu numaranızın güncel olup olmadığından emin olunuz.
Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Mobil Onay” isimli işlem menüsünden onay vererek, Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Karekod ile Giriş” isimli işlem menüsünden işleme ait karekodu okutarak giriş yapabilirsiniz.
Şifreyi Nereden/ Nasıl Alabilirim? Şifreyi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, Türksat Kablo Ofislerinden yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı'na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.
E-imza, mobil imza veya çipli kimlik kartı ile giriş yapıp telefon numaranızı SMS ile doğrulayarak telefon numaranızı kimlikle doğrulanmış telefon numarası haline getirebilirsiniz.
E-devlet sisteminden e-posta doğrulama şifresi gelmemesi, internet bağlantınıza ve e-posta adresinizin güncelliğine bağlıdır. Bu kapsamda e-posta adresiniz güncel değilse ya da internet bağlantınız yoksa, gönderilen doğrulama mesajını alamazsınız.
İlgili 34 soru bulundu
Öncelikle doğrulama kodu girişi ekranında görüntülenen cep telefonu numaranızın güncel olup olmadığından emin olunuz. Ekranda gösterilen süre içerisinde doğrulama kodu girilmediği takdirde “Tekrar Gönder” düğmesi açılacaktır. SMS gelmemesi durumunda bu düğmeye tıklayıp tekrar SMS talebinde bulunabilirsiniz.
E-Posta Doğrulama Kodu Nereye Gelir? Doğrulama kodu üye olurken vermiş olduğunuz maile gelecektir. Bunun için vermiş olduğunuz maile giriş yaparak gelen kutunuzu kontrol etmeniz gerekir. Onay için gelen mailde bazen size bir kod verilir ve bu kodu üyelik ekranıza girmeniz istenilir.
Cep telefonu ve e-posta adresinin altında yer alan cep telefonu ve e-posta doğrulaya tıklanır. Cep telefonuna ve e-postaya gelen doğrulama kodları kutucuklara yazılır ve "doğrula" ya tıklanır.
Hala SMS gelmiyorsa telefonunuzla ilgili aşağıdaki kontrolleri yapınız. Telefonunuzda SMS almayı engelleyici bir program olup olmadığını kontrol ediniz. Telefonunuzda şebekenin olduğuna emin olunuz. Operatörünüz ile iletişime geçerek hattınızın SMS ayarlarını kontrol ettiriniz.
e-Devlet Kapısı hesabınıza giriş yaptıktan sonra iki aşamalı giriş özelliğini; İnternet tarayıcısı kullanıyorsanız Güvenlik ve Ayarlar > İki Aşamalı Giriş İşlemleri sayfasındaki İki Aşamalı Giriş alanında “Pasif” seçeneğini işaretledikten sonra “Ayarları Kaydet” düğmesine tıklayarak kapatabilirsiniz.
Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
Kimlikle doğrulanmış telefon numarası, sisteme tanımlanan telefon numarasının kişiye ait olduğuna dair doğrulamanın kullanıcının kimliğiyle yapılması işlemidir. Kimlikle doğrulanmış telefon numarası iki aşamalı giriş yöntemiyle e-Devlet Kapısı'na girişlerde kullanılmaktadır.
SORGULAMA NASIL YAPILIR? Bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama motoruna “takasbank” yazmalısınız. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
Bu durum genellikle başka bir kullanıcı kayıt işlemi sırasında kendi numarasını girmeye çalışırken yanlışlıkla sizin numaranızı yazdığında veya bazen de başka bir kişi hesabınızı ele geçirmeye çalıştığında ortaya çıkar.
Kimliğinizi doğrulamaya yardımcı olmak için oturum açma ekranına doğrulama kodunu girin. Önemli: Doğrulama kodlarınızı hiçbir zaman başkalarına vermeyin. Daha önce sağladığınız numaraya 6 haneli bir kod gönderilebilir.
Telefon numarası doğrulama kodları, hesabın kişiye özel olduğunu kanıtlamak için kullanılan kodlardır. Yollayacağımız her kutunun doğru kişiye ulaşmasını teyit etmemize yardımcı olur.
Doğrulama Kodu (Verification Code); çoğu zaman kişilerin kimliklerinin doğrulanması, robot ya da otomatik program olmadıklarının ispatlanması için kullanılan bir güvenlik duvarıdır. Kullanıcıların hesaplarına giriş yapmadan önce doğrulama işlemini gerçekleştirmeleri gerekir.
İki faktörlü kimlik doğrulama ya da iki adımlı kimlik doğrulama; hesabınıza, uygulamanıza veya hizmetinize normal oturum açma yönteminizin yanı sıra ikinci bir koruma katmanı eklemektir. Çoğu durumda, cep telefonu numaranıza SMS ile bir kod göndermeyi içerir.
e-Devlet; T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile girilebilen, vatandaşlara kamu dairelerindeki birçok hizmeti elektronik ortama taşıyarak ayağına getiren web tabanlı bir sistemdir. e-Devlet giriş yaparak nakil, TOKİ başvuru, MHRS, ikametgah, askerlik, SGK hizmet dökümü gibi önemli hizmetlere ulaşmanız mümkün.
iPhone'unuzda Ayarlar > [adınız] > Giriş Yapma ve Güvenlik bölümüne gidin. İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Aç'a dokunun, sonra Sürdür'e dokunun. Güvenilir bir telefon numarası (doğrulama kodlarını almak için kullanacağınız numara) girin, sonra İleri'ye dokunun. Doğrulama kodu, güvenilir telefon numaranıza gönderilir.
Yanlışlıkla bir hesap doğrulama e-postası aldıysanız, başka bir kullanıcı kendi e-posta hesabını kurtarmaya çalışırken istemeden sizin e-posta adresinizi girmiş olabilir. İsteği siz başlatmadıysanız herhangi bir işlem yapmanız gerekmez. Doğrulama e-postasını göz ardı edebilirsiniz.
Mobil Onay Kodu, Dijital Bankacılık Kanallarında kullanacağınız güvenlik uygulamamız olup, banka sistemimizde kayıtlı cep telefonunuza kısa mesaj ya da “İşCep üzerinden Anlık Mesaj gönderimi” şeklinde iletilen Tek Kullanımlık Şifre'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri