Eğitim kurumlarından eğitim sonunda alınan sertifikalar e-Devlet üzerinden görüntülenir ancak e-Devlet hiçbir sertifika için onay veren bir mekanizma değildir. Dolayısıyla e-Devlet onaylı sertifika diye bir şeyden söz etmek mümkün değildir.
E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz. Çünkü bu sertifika doğrudan YÖK'e bağlı üniversiteler ile anlaşmaları olan eğitim kurumları tarafından verilir.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Elektronik İmza: e-Devlet sertifikası, dijital imza yetenekleri sağlar. Bu, kullanıcıların elektronik ortamda belge imzalayabilmesini ve diğer dijital işlemleri güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmesini sağlar.
EETAC ONAYLI SERTİFİKA
Sertifikalar üniversite onaylı olup, E-Devlet üzerinden sorgulanabilir, görüntülenebilir, indirilebilir. Bazı kamu kuruluşları KPSS puanı yanında atama için talep eder. Yurt içinde ve dışında, özel sektörde ve kamuda kullanılabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Ancak Europass sertifika ekleri Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) kontrolünde ve Avrupa Parlemantosu ve Konseyi tarafından tanınmış bir kurumdur. Europass sertifika ekleri size bu sertifikanın Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu söyler.
e-Devlet Kapısı'nın kullanılabilirlik ve erişilebilirlik açısından yeterliliği, ilk defa 12.03.2014 tarihinde Türk Standardları Enstitüsü Bilişim Teknolojileri Komisyonu tarafından onaylanmış ve e-Devlet Kapısı ISO 9241-151 ve ISO/IEC 40500 sertifikalarını almaya hak kazanmıştır.
e-Devlet üzerinden sertifikaların doğruluğu sorgulanabilir, ayrıca sertifika veren eğitim kurumunun internet sitesinde sertifika sorgulama yapılabilir ya da fiziksel sertifika talep edilebilir.
MEB onaylı olmayan belgeler sertifika değeri taşımamaktadır. Ayrıca sertifika alabilmek için Milli Eğitim tarafından düzenlenen sınavda başarılı olmak gerekmektedir. Sınav sonucu da başarı notu olarak sertifika üzerinde yer almaktadır.
MEB Onaylı sertifikalar, sertifikaların MEB tarafından onaylanmasıdır. Üniversite onaylı Sertifikalar ise YÖK'e bağlı üniversiteler tarafından onaylanmasıdır. Alınan sertifikalar ile ilgili alanda eğitimci olunabilir, kazanç sağlanabilir.
MEB onaylı sertifika programına kayıt olmak için ilgili kurumun başvuru sürecini takip etmeniz gerekmektedir. Programı başarıyla tamamladıktan sonra sertifika için ilgili kuruma başvurmanız gerekmektedir. Sertifikanızı doğrulamak için ise MEB'in resmi web sitesi üzerindeki sertifika doğrulama sistemi kullanılabilir.
e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. Açılan sayfadaki arama kutucuğuna “sertifika sorgulama” ifadesi yazılır. Altta çıkan seçeneklerden kişinin eğitim aldığı kuruma uygun olan seçilir. Açılan sayfada “barkodlu belge” butonuna basılarak sertifika görüntülenir.
Bilginin fazlası hiçbir zaman zarar olmadığı gibi, birçok faydayı da beraberinde getirir. İnternet ortamında çeşitli eğitim programlarına yönelik alınan sertifikaların zaman-mekân kısıtlaması yoktur. Bireyin istediği her an eğitimlere ulaşım sağlayarak, başarı elde edebilmesi mümkün hale gelir.
PDF sertifikalar özel kurumlarda geçerlidir.
Sertifikanın alındığı eğitim kurumu, e-Devlet ile entegreli çalışıyor ise eğitimden aldığınız sertifikalar e-Devlet sorgulamasına açık olacaktır.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
MEB onaylı ve üniversite onaylı sertifika arasında kişinin uzman olmasını etkileyecek herhangi bir fark yoktur. Her iki sertifika ile kişi bilgi ve becerilerini kanıtlayabilir ancak MEB onaylı sertifika Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanırken üniversite onaylı sertifika üniversiteler tarafından onaylanır.
MEB onaylı sertifikaları sayesinde eğitim ve kariyer alanında birçok başarıyı aynı anda elde etmek mümkündür. Aynı zamanda Novarge, Uluslararası Akreditasyon Sistemi ile çözüm ortaklığına sahiptir. Bu sayede yurt içi ve yurt dışında geçerli bir başarıya olanak sağlar.
E-sertifika, belge olarak kullanmak için fiziki olarak talep edebilir ya da sertifika kodu ile eğitim alınan siteden sertifika sorgulama yapılabilir. E-sertifika, dijital sertifika olarak kullanılabileceği gibi basılı belge olarak da kullanılabilir.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Üniversiteler tarafından onaylanmış sertifikalar, bireyin aldığı eğitimi temellendirmesinin yanı sıra birçok meslek kapısının da açılmasına olanak sağlar. Eğitim merkezlerinin sunduğu üniversite onaylı sertifikalar, meslek alanında geçerlilik ve güvenilirlik problemlerine maruz kalmaz.
Artık vatandaşlarımız, bu belge ve sertifikaları e-Devlet kapsından alabilecekler. Bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlayan Bilgi İşlem ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüklerimize teşekkür ediyorum." dedi. Millî Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme kapsamında halk eğitimi merkezlerinde sürekli kurslar düzenliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri