E-Fatura Görüntüleyici Kullanımı http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.htmladresinden E-Fatura Görüntüleme programı indirilir. Bilgisayara inen “EFaturaGoruntuleyici.jnlp” dosyasına tıklanarak E-Fatura görüntüleme programı açılır. “Aç” düğmesine tıklanarak bilgisayarda bulunan e-fatura XML'i açılır.
1- E-Fatura kök dizini içersinde bulunan GİB Gönderilen Faturalar açılır. 2- Açılan Listeleme ekranı üzerinde sağ tarafta bulunan "Disket" butonu ile faturalar kaydedilebilir. GİB Gönderilen Faturalar listeleme ekranı üzerinden birden fazla faturanın PDF formatında bilgisayarınıza kaydedilmesi sağlanır.
e-Fatura Görüntüleyici programını http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.html adresinden indirebilirsiniz. Programın kullanılabilmesi için bilgisayarınızda Java 1.8 101 ve üzeri sürümü olması gerekir.
Başlık Menüsünden “Transfer” / “e-Arşiv Fatura Transferi” menüsünü açınız. E-Arşiv GİB İndir Butonunu kullanarak; firmanın https://earsivportal.efatura.gov.tr/ sayfasından kestiği SATIŞ FATURALARI ya da firmaya gelen ALIŞ FATURALARINI indirebilir ve otomatik muhasebeleştirebilirsiniz.
Fatura Bazında Listeleme ekranında ya da Arşiv bölümünde faturanızı açtıktan sonra "Yazdır" butonuna basarak faturalarınızı yazdırabilirsiniz. - GİB Portal yöntemini kullanıyorsanız portalde yazdırabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.htmladresinden E-Fatura Görüntüleme programı indirilir. Bilgisayara inen “EFaturaGoruntuleyici.jnlp” dosyasına tıklanarak E-Fatura görüntüleme programı açılır. “Aç” düğmesine tıklanarak bilgisayarda bulunan e-fatura XML'i açılır. (dosya uzantısı “.zip” değil, “.xml” olmalıdır.)
Faturayı düzenleyen mükellefin e-Arşiv fatura düzenleme yetkisi olup olmadığı kontrol edilmelidir. e-Arşiv fatura düzenleme yetkisi bulunana mükellefler listesine 'ebelge.gib.gov.tr' adresinden ulaşılabilir.
İnternet tarayıcısına https://portal.efatura.gov.tr/efatura/egiris.jsp adresi yazılarak Gelir İdaresi Başkanlığı Portali' ne giriş yapılır. Gelen faturaların bulunduğu pencereyi açmak için İşlemler/Fatura İşlemleri/Gelen Kutusu butonuna tıklanır.
Kullanıcılar, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB e-Arşiv portal'e giriş yaptıktan sonra “Adıma Düzenlenen Belgeler” bölümünden çeşitli filtrelemeleri yaparak kendilerine düzenlenen e-Arşiv faturaların listesini görebilmektedir.
Elektronik faturaları görüntüleyebilmek için kullanılan bir diğer yöntem ise efatura.gov.tr adresi. Bu adres, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirilmiş ve kullanıma sunulmuş bir adrestir. Kullanıcılar bu adrese girdikten sonra, fatura görüntüleme kısmından elektronik faturalarını görüntüleyebilirler.
Düzenlediğiniz e-arşiv faturanın takibini yaparak elektronik ortama aktarılan belgenizi görüntülemek istediğinizde bunu e-Arşiv Fatura Görüntüleme Programı sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.
Acrobat Reader uygulaması
Bir PDF'yi kaydetmek için Dosya > Kaydet öğesini seçin veya PDF'nin alt kısmındaki Heads Up Display (HUD) araç çubuğunda Dosyayı Kaydet simgesini tıklatın. Farklı Kaydet iletişim kutusu görüntülenir. PDF'yi kaydetmek istediğiniz konumu seçin ve ardından Kaydet öğesini tıklatın.
Gönderilen veya alınan E-Faturaların arşivlenebilmesi için Gönderilenler ya da Gelen Kutusu bölümleri altındaki Zarf Bazında Listeleme ögesine girilerek arşivlenmek istenen faturalar seçilmelidir. Daha sonra ise Arşive Kaldır butonuna tıklayarak arşivleme işlemini tamamlayabilirsiniz.
E-fatura başvurusu, efatura.gov.tr adresi üzerinden yapılır. Mükellef firma, kendisine gönderilen linkteki alanlara gerekli bilgileri doldurur. Bilgiler doldurulduktan sonra, özel entegratör tarafından bilgiler kontrol edilir. Eğer bir sorun yoksa, özel entegratör mükellef firmaya aktivasyon linki gönderir.
E-Faturanın geçerli formatı XML'dir. Geçerli olması için bir şart da Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) üzerinden başarıyla geçmiş olmasıdır. E-Faturanın GİB üzerinden başarıyla geçip geçmediğini ancak faturanın XML'i üzerinden sorgulanabilir. Bu sorgu da e-Fatura görüntüleyici programı ile yapılır.
GİB Portal Aracılığıyla: Gelir İdaresi Başkanlığı'nın e-arşiv fatura portal sistemi üzerinden fatura kesebilmek mümkündür. Bu sistem üzerinden kullanıcı bilgileriyle giriş yapılır ve ardından e-arşiv faturada bulunması gerekli olan alanların doldurulmasıyla, sistemde otomatik olarak belge oluşturulur.
PDF'ler: Dosyayı sağ tıklayıp Bağlantıyı Farklı Kaydet'i seçin. Web sayfaları: Sağ üstte Diğer simgesi. Diğer Araçlar. Sayfayı Farklı Kaydet'i tıklayın.
Popüler tarayıcılardan olan Chrome'da internet sayfasını PDF'ye dönüştürmek için öncelikle sayfayı açın. Daha sonra Menü kısmına tıklayın ve Yazdır seçeneğini seçin. Yazdır seçeneği sonrasında açılacak ekranda Değiştir butonuna tıklayın ve buradan yazdırmak yerine PDF olarak kaydet seçeneğini seçin.
6. Nasıl elektronik fatura gönderip alabilirim? www.efatura.gov.tr internet adresindeki e-Fatura Portalı aracılığıyla ücretsiz e-Fatura hazırlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri