E-Nabız'da tahlil sonucunuzu göremiyorsanız bu durumun iki sebebi olabilir: Sayfadaki tarih aralığı değerlerini boş bırakmış ya da yanlış girmiş olabilirsiniz. Tahlillerinizin bulunduğu sayfadaki tarih aralığını, tahlil yaptırdığınız günü kapsayacak şekilde güncelleyerek tekrar sorgulama yapmayı deneyin.
Kan tahlilleri en geç 2 iş günü içinde sonuçlanır. Detaylı kan tahlillerinin sonuç süresi bir haftayı bulabilir. İdrar örneği alınarak yapılan idrar tahlilleri genel olarak aynı günde ya da ertesi gün sonuçlanır.
- İdrar tahlilleri genel olarak aynı gün ya da ertesi gün içerisinde sonuç verir. - Kan tahlil sonuçları en geç iki iş günü içinde sisteme düşerken daha detaylı bir analiz istenmesi durumunda bu süre bir haftayı hatta bazen birkaç haftayı bulabilir.
Bütün üniversite ve devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde, özel hastanelerde hastalara uygulanan bütün tahlil ve tetkikler e-nabız sistemi üzerinden görünebilir.
Gizleme işlemi yalnızca kendi profiliniz için geçerli olur; gizlenen veriler ilgili sağlık tesisinin veya Bakanlığın sunucularından silinmez. Gizlenen verilerin profilinizde yeniden görüntülenmesi için size en yakın İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmanız gerekir.
İlgili 44 soru bulundu
e-Nabız'dan tahlil sonuçlarını öğrenmek isteyenler T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekranın alt kısmında yer alan "Akıllı Asistan" bölümünden "Tahlillerim" butonuna tıklayarak geçmiş ve güncel tahlilleri görüntüleyebiliyor.
Aynı zamanda KVKK'nın 6'ıncı maddesi kapsamında sağlığa ilişkin veriler, kişinin açık rızası olmadan işlenebilir. Öte yandan, e-Nabız kullananlar tarafından gizlenen bilgiler "e-Nabız Hekim" ekranında şifreli olarak görüntülenir. Doktorun bu bilgileri görüntüleyebilmesi için ekranda bir tıklama yapılması gerekmektedir.
Patoloji sonuçları işlemin yapıldığı hastaneye başvurmadan E-Nabız sistemi üzerinden de takip edilebilir ve öğrenilebilir. Patoloji sonucunu öğrenmek için sistem tarafından istenilen bilgiler girilerek T.C Kimlik Numarası üzerinden patoloji sonuçlarına ulaşılabilir.
T.C.
Kimlik No ve E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmalısınız. Bilgilerinizi girdikten sonra açılan e-Devlet sayfanızda bulunan arama motoruna "Tahlillerim" yazmalısınız. Ve açılan sayfaları takip ederek tahlil sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz.
Aile hekimi tarafından sağlık ocağında ya da hastanede yapılan tüm tahlillerin sonuçları çıktığı anda e-Nabız ekranında görünür. Ancak testlerin türüne, tetkikin türüne, tahlil sebebine göre sonuçların çıkma aralığı değişiklik gösterebilir.
Referans dışı terimi değer aralığının bulunamaması anlamına gelmektedir. Kan tahlili yaptıran kişiler bazı değerleri için referans dışı detayını görmektedir. Bu durum ölçülen değeri normal dışında olduğunu gösteren ya da ölçülemeyen anlamlarını taşımaktadır.
MHRS Tahlil Sonucu Sorgulama İşlemi Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde giriş yaptıktan sonra, hangi hastanede tahlil yaptırdıysanız o hastaneyi seçerek, hastanenin ilgili tahlil sonuçları sayfasında size verilmiş olan randevu sonuç bilgileriniz ile sisteme tekrar giriş yaparak tahlil sonucunuzu öğrenebilirsiniz.
E nabızda veriler silinemez , ancak kaynağında veriiyi giren tarafından silinebilir.
İlgili bölümler tarafından bu raporlar değerlendirilir. Ortalama olarak on gün içerisinde hastalar sonuçlara ulaşabilir. Sonuçlar çıktıktan sonra hemen E-Nabız uygulamasına düşmeyebilir. Böyle durumlarda hastaların birkaç gün beklemesi gerekebilir.
Tahlil sonuçları genellikle 1-2 gün içerisinde çıkabiliyor. Bazı özel testler ise daha uzun sürede neticelenebiliyor. Özel hastanelerde ise yoğunlukla ilgili olarak sonuçlar aynı gün de çıkabiliyor. Hastanelerde ise genelde ertesi gün tahlil sonuçları çıkabiliyor.
Sağlık Ocağı yani Aile Sağlık Merkezleri'nde alınan tahliller bir gün sonra internet ortamında açıklanıyor.
Kan verdiniz ve sistemde kan sonuçlarınızın karşısında değer dışı referans yazıyor ve bu kırmızı kutucuk içinde yer alıyorsa burada olması gereken değerin dışında bir değer olduğunu sizlere belirtmektedir.
e-Nabız' a giriş yaptığınızda, Anasayfada sol tarafta profil fotoğrafının altında yer alan “Düzenle” butonuna tıkladığınızda Şekil6'daki ekran açılacaktır. Bu menüden hem şifre değişikliği yapabilir hem de tüm profil bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.
Sağlık ocağında yaptırılan kan tahlili ertesi gün alınabilir. Ancak bunun için kan örneği vermeye saat 12.00'dan önce bir saatte gidilmelidir. Genellikle sağlık ocaklarında ve devlet hastanelerinde öğleden önce kan alımı yapılmakta. Özel hastanelerde yapılan kan tahlilleri en geç iki gün içinde sonuçlanır.
Kan kanserleri hariç olmak üzere, kan testleri kanser olup olmadığınız ya da bazı diğer kanser dışı rahatsızlıkların bulunup bulunmadığını kesin şekilde söyleyemez, ancak vücudunuzun içerisinde neler olup bittiği hakkında doktorunuza ipucu verebilir.
Başlıca yöntemler; kan testleri, görüntüleme yöntemleri (MRI, bilgisayarlı tomografi vb.) ve biyopsi işlemi ile alınan parçaların patolojik açıdan incelenmesidir. Kanserler, türlerine bağlı olarak farklı mikroskobik yapılara ve yayılma hızına sahiptir. Bu yüzden her kanser türünde farklı tedavi yolları izlenir.
E-nabız patoloji sonucunu öğrenmek isteyen kişiler ilk olarak sisteme giriş yapmaktadır. Kimlik numarası ve şifre yardımı ile sisteme kayıt yapılarak giriş işlemi gerçekleşmektedir. Giriş işleminin ardından site içerisinde yer alan tahlil sonuçları bölümünden yapılan tüm tahlillerin sonuçlarına erişim sağlanmaktadır.
Hesabınızı kapattığınızda e-Nabız sisteminde bulunan bütün sağlık verileriniz silinecek ve bir daha bu verilere erişim sağlanamayacaktır. Hesabınızı yeniden açtığınızda, açtığınız tarihten itibaren ziyaret etmiş olduğunuz sağlık tesislerinden gelen sağlık verilerinize erişim sağlanacaktır.
Mevcut durumda vatandaşlar E-NABIZ sistemine girdiklerinde ziyaretlerim sekmesinden ilgili hastane ziyaretini seçip profilimde gözükmesin tuşuna basarak hastalıklarına ilişkin, tanı tedavi ve ilaç bilgisini kaldırabilir.
Sağlık tedavisi sorgulamak için ilk olarak E devlet girişi yapmanız gerekmektedir. E Devlet girişi yaptıktan sonra ise Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü altında yer alan tedavi bilgileri sorgulama bağlantısına tıklamanız yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri