[2] Fransızcada eğer e harfi sonda ise genellikle okunmaz, ancak eğer e harfinde aksan varsa (é, è) okunur.
Fransızca alfabesinde ayrı bir harf olarak yer almaktansa, ê harfi, e'nin bir varyasyonu olarak yer alır. E'nin /ə/ yerine /ɛ/ olarak telaffuz edilmesini sağlar. È ile aynı sesi çıkarmakla birlikte eskiden var olan bir ünsüzün silindiğini belirtir.
Ë, Arnavut Alfabesi'nin 8. harfidir ve [ə] sesini temsil eder. Türkçedeki I harfine yakındır.
Örneğin, è için Ctrl + ' tuşlarına basıp serbest bırakın ve sonra e yazın. SHIFT tuşunu içeren bir tuş bileşimi kullanarak küçük harfli bir karakter yazmak için, CTRL+SHIFT+simge tuşlarını aynı anda basılı tutun ve ardından harfi yazmadan önce bırakın.
Èè, harfi Katalan, Fransız, İtalyan ve İskoçça alfabelerinde kullanılır.
İlgili 22 soru bulundu
: E, İ, Y, AE, OE harflerinden önce gelirse «S» gibi okunur.
Et işaretinin kısa yol tuşu alt gr ve Q tuşlarına birlikte basılması ile yapılmaktadır. Ayrıca Ctrl, alt ve Q tuşlarına birlikte basarak da et işareti yapılmaktadır.
Ø; Norveççe, Danca, Faroece alfabelerinde ve Uluslararası Fonetik Alfabe'de bulunan bir harf. Türkçedeki "ö" sesine denktir. Œ harfinin zamanla kaynamasıyla oluşmuştur. IPA'da [ø] sembolü yarı kapalı ön yuvarlak ünlüyü gösterir.
Əə (veya bazen Эə, Şva veya Ters E) Latin alfabesine eklenmiş bir harftir.
Ä veya ä, çoğunlukla Kuzeybatı Avrupa dillerinde yaygınlık gösteren bir harftir. Almanca, Lüksemburgca, Fince, İsveççe, Slovakça, Türkmence, Gagavuzca, Aymaraca ve Estonca'da kullanılır ve bazılarında /æ/, bazılarında /ɛ/ sesini gösterir.
Boşnak alfabesi, Boşnakça için kullanılan Latin abecesi temelli alfabedir.
Kürt alfabeleri, Kürt dillerinin yazılması için kullanılan yazı sistemleridir. Günümüzde çoğunlukla kullanılan iki sistem vardır (Bedirhan alfabesi ve Sorani alfabesi). Türkiye'deki Kürtler tarafından kullanılan şekli 1932 yılında, Celadet Ali Bedirhan tarafından Latin alfabesinden uyarlanmıştır.
Kürtçe, genellikle Hin-Avrupa dil ailesinden bir dil olarak değerlendirilir. Ancak Kürtlerin dil değiştirdikleri ve ilk dillerinin başka olduğu birçok araştırmacı tarafından dile getirilmektedir. Kürtçenin karma bir dil olduğu söz varlığında ve gramer yapısında kendini göstermektedir.
Û, Türkçede Arapça, Kürtçe ve Farsça kökenli sözcüklerin telaffuzunu düzeltmek için kullanılan harftir.
Çap, kısaca “R” (veya 2r) ile gösterilir. AB bir çaptır. Yarıçap: Merkez ile çember üzerinde alınan noktaları birleştiren doğru parçasıdır. Yarıçap, kısaca “r ile gösterilir.
Öö, Türk alfabesinin on dokuzuncu harfidir. Türkçenin dışında Almanca, Macarca, Fince, İsveççe, İzlandaca, Azerice, Türkmence, Moğolca, Estonca, Tatarca gibi dillerde kullanılır.
- Klavyede alt tuşu ile birlikte sırasıyla 1 5 7 tuşlarına basılarak çap işareti elde edilmektedir.
Ekran klavyesinde, istediğiniz karakterle ilgili klavyede bulunan bir harfi, rakamı veya sembolü basılı tutun. Örneğin é girmek istiyorsanız e tuşunu basılı tutun.
Türkçe Q klavyede â yazabilmek için " ⇧ Shift , 3 ve A " tuşlarına birlikte basılır.
e (ö) diye okunur.
Fransızca evet sözcüğünün yazılışı “oui”, okunuşu ise “Vıy” olarak bilinmektedir. Günlük konuşma dilini daha nazik kullananlar için ise; evet anlamı taşıyan “Oui” “ui” “Vıy” olarak okunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri