Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Zencefil ve limon çayı gribe en iyi gelen bitkisel yöntemlerden biridir. Aynı zamanda tarçın, nane, limon, zencefil, kuşburnu çayları da evde kolaylıkla yapılan tedavi edici çaylar arasındadır. Kış aylarında düzenli olarak bu çayları tüketen kişilerin bağışıklık sistemi güçlenmektedir.
Influenza virüslerinin burun, boğaz veya akciğerlere yerleşmesi sonucu grip meydana gelir ve grip semptomları ani bir şekilde kendini gösterir. İnsanların büyük bir bölümü gribi genellikle 7-10 gün içinde sorunsuz bir şekilde atlatır.
Soğuk algınlığından muzdaripseniz bu saatleri sıcak bir bitki çayı içerek değerlendirebilirsiniz. Bitki çayı soğuk algınlığında artış gösteren mukus salgısını azaltarak hastanın rahatlamasına yardımcı olur. Eğer sıcak bitki çayı içemiyorsanız alternatif olarak portakal suyu içebilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Birçok vakada bireyler bir hafta veya 10 gün içinde soğuk algınlığından kurtulur. Sigara içen bireylerde ise belirti ve semptomlar daha uzun süre devam edebilir. Bir hafta veya on gün içerisinde belirti ve semptomların düzelmemesi durumunda birey doktora başvurmalıdır.
"Eğer üşüyorsanız ve vücut ısınızı yükseltmeniz gerekiyorsa, banyo yapmak veya duş almak bunu yapmanın etkili bir yoludur" dedi. Duştaki buhar sadece sizi ısıtmakla kalmaz, aynı zamanda mukusu incelterek tıkalı sinüslerinizi de temizler. Bu da, tıkalı burnunuzun daha kolay akmasını sağlar.
Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Tedavi süreci hastanın sağlık geçmişine bağlı olarak değişiklik gösterse de çoğu yaz gribi vakası herhangi bir tedavi gerektirmeden geçer. Yeterli beslenme ve dinlenme ile bir hafta içerisinde kişi yaz gribinin tüm semptomlarından kurtulabilir.
Yüksek ateş ve vücut ağrısı gibi belirtiler 3 ile 5 gün içinde kendiliğinden kaybolur. Ancak yorgunluk ve öksürük gibi belirtiler ise 2 hafta ve daha uzun süre devam edebilir. Grip genellikle 2 ile 3 günlük bir kuluçka dönemi sonrasında ortaya çıkar.
Grip, boğaz ağrısının en önemli nedenlerindendir. Ek olarak, öksürük, hapşırma ve burun tıkanıklığı da söz konusudur. Parol, içeriğindeki "Parasetamol" maddesinden dolayı, grip semptomlarını (orta şiddetli ağrılar, yüksek ateş ve boğaz ağrısı) büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olur.
Grip için en iyi ilaç hangisi? Grip ilaçları grip (influenza) virusuna ve onun alt tiplerine karşı etkili antiviral ilaçlardır. Yalnızca influenza virusuna etkilidirler. Ülkemizde bulunan ilaç "oseltamivir"dir.
Alerji ve soğuk algınlığına bağlı burun akıntısını durdurmak için sıcak bir duş alabilir, evin havasını nemlendirmek için buhar makinesi kullanabilir ya da burun ve çevresine sıcak tatbiki yapabilirsiniz. Burun akıntısına tıkanıklık da eşlik ediyorsa tuzlu su çözeltileri hazırlayarak burnunuzu temizleyebilirsiniz.
Limon, bağışıklık sistemini güçlendiren antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip doğal bir antioksidandır. Soğuk algınlığı veya gripten korunmak için doğal tedavi yöntemidir. Boğaz ağrısı ve öksürüğe karşı etkilidir.
Ateş, genellikle 3-5 gün sürer. Yorgunluk ve halsizlik daha uzun sürebilmesine rağmen sağlıklı kimselerde grip semptomları yaklaşık bir hafta sürer.
SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ
Bir çay bardağı su hazırlayın. Daha sonra bir miktar bal ile soğan suyunu bir kaba koyarak karıştırın. Hazırladığınız suyu karışımın içinde döküp tekrar karıştırın. Günde iki kere bu karışımı için.
İlaç harici, iyi beslenme yaparak hastalıktan hızlı bir şekilde kurtulması mümkündür. İlave olarak vitamin toplayarak gribin ortadan kaldırılması mümkün olabilir. Özellikle grip olan kişilerin gün boyunca çok fazla su tüketmesi, hastalığın tedavi sürecini hızlandıracaktır.
Gripte terlemek ateş düşmesine yardımcı olur. Ancak terledikten sonra ılık duş almakta ve pamuklu ince kıyafetler tercih etmekte fayda var. Terli terli oturmak ya da terin üzerinizde kuruması vücut ısımızı negatif etkiliyor, hastalığın şiddetlenmesine neden oluyor.
Nezle ile grip arasındaki en büyük fark gripte burun akıntısı ve hapşırma olmamasıdır. Ayrıca gripte yüksek ateş olağan bir bulgu ilken nezlede nadir olur baş ağrısı eklem ve kas ağrıları gripte olabilir nezlede beklenmez. Nezle gribe göre daha hafif atlatılan bir hastalıktır.
Zencefil çayı
Adeta bir şifa deposu olan zencefil, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici mucizevi bitkilerden biri. Zencefil çayını hazırlamak için taze kök zencefilden dilimlenmiş olarak demliğe koyun ve sıcak su ilave ederek 5 dakika demleyin. Vitaminli zencefil çayı hazırlamak işte bu kadar kolay!
Çocuk hastayken sokağa çıkarılmaz!
Hasta çocuk ateşi yoksa, keyifi yerindeyse ve halsiz değilse dışarı çıkarılabilir. Hatta hasta çocuğu dışarı çıkarmak iyi bir fikir, çünkü serin ve nemli havada sinüsleri ve burnu açılır. Temiz hava, hasta bebek ve çocuk için daha iyi olur.
Bağışıklığı Olumlu Etkileyebilir
Yapılan bir araştırmaya göre her gün 30 ila 45 dakika arasında yürüyüş yapanların, hareketsiz yaşam sürenlere oranla grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara daha az yakalandıkları saptanmış durumda.
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanımız grip tedavisinde serum ve antibiyotiğin etkili olmayacağını belirterek uyardı. “Selenyum, demir ve çinko gibi elementler vücudun direncini ayakta tutar. Bunların yanı sıra her gün bir bardak ekinezya çayı içmek bağışıklık sistemini düzenlemede etkilidir" dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri