Özel karakterler Kullanıcı adlarında "ve" işareti (&), eşittir (=), alt çizgi (_), apostrof ('), kısa çizgi (-), artı (+), virgül (,), köşeli ayraç (<,>) veya art arda birden fazla nokta (.) olamaz. Kullanıcı adları alfanümerik olmayan karakterlerle başlayabilir veya bitebilir [nokta işareti (.)
İnternete bağlı tüm bilgisayarlar, aynı işletim sistemlerini kullanmadıkları için Türkçe karakterleri okuyamayabilir. Bu nedenle elektronik posta yazarken mümkün mertebe Türkçe karakterler (ç,Ç,s,S,ğ,Ğ,i,İ,ö,Ö,ü,Ü) kullanmayın.
Yeni bir E-posta oluştururken, E-posta hesabında Türkçe karakter kullanmayınız hatası alabilirsiniz. Bu hatanın sebebi e-posta hesaplarının Türkçe karakter desteklememesidir. İngilizcede büyük İ harfi yoktur. Aynı zamanda küçük ı harfi de yoktur.
Örneğin; [email protected] bir çoğu kişinin kullandığı popüler bir Google hizmetidir. Bu servis sağlayıcısının uzantısını taşıyan e-postaya iyi bir örnektir. [email protected] da kendi alan adınızı içeren e-postaya bir örnektir.
Türkçe Karakterli Domain Nedir? Uluslarası karakterli alan adları (IDN), kimi dillere özel harf ve karakterlerden (ASCII olmayan) en az bir adet içeren alan adlarıdır. Türkçe için bu karakterler “ı,ğ,ü,ş,ö,ç” şeklindedir.
İlgili 35 soru bulundu
Desteklenen karakter kümesinde Türk alfabesinde yer alan ¨ ö,ç,ş,ı,ğ,ü ¨ harfleri dahil olmadığından dolayı, tescil edilen isimlerde harflerin noktasız halleri yani o,s,c,g ve u kullanılıyordu.
Göndereceğiniz e-postada Türkçe karakter kullanmak istiyorsanız söz konusu menülerdeki ayarları ISO-8859-9 (Türkçe ISO olarak da tanımlanır) ya da UTF-8 seçmeniz yeterlidir.
Örnek bir e-posta adresi iki bölümden oluşur. Arasına @ işareti koyulur. @ işareti “et” şeklinde okunur. @ işareti bütün e-postalarda olmak zorundadır. E-posta adreslerinde tüm harfler küçük harfle yazılır.
Türk alfabesinde 29 adet harf bulunmaktadır. Bunlardan sekizi ünlü, (A, E, I, İ, O, Ö, U, Ü), geri kalanı ise ünsüzdür.
Örneğin insan, hem dürüst, hem yalancı olamaz. Benimsenen değerlerle davranışlar arasında uygunluk varsa kişi karakter sahibidir. Halk arasında “özü sözü bir”, “sözü sazına uygun”, “sözünün eri” gibi deyimler, karakter sahibi insanın özellikleridir.
E-posta adresleri büyük/küçük harfe duyarlı değildir çünkü ortalama bir e-posta sistemi büyük ve küçük harfleri aynı şekilde değerlendirir. E-posta sunucuları ve yazılımları adresi büyük ya da küçük harflerle yazmanıza aldırmaz. Aynı adres olarak kabul ederler.
E-posta formatı geçersiz uyarısı alındığında; bunun çözümü olan bir problem olduğunu unutulmamalı, eksik ya da hatalı bir adres girilmediğinden emin olunmalı. Bazı siteler, mesela @yahoo.com ile biten e-posta adreslerini desteklemiyor bu yüzden o sitede giriş yapılmak istenen adres geçersiz olarak sayılıyor.
O halde e posta nasıl alınır? sorunuzu da detaylı olarak cevaplayalım; Günümüzde en popüler e-posta servisleri arasında Gmail, Outlook ve Yandex bulunuyor. Bu servislerin ana sayfalarına girerek 'hesap oluştur' seçeneğine tıklarsanız birkaç dakika içerisinde kendi e-posta adresinizi ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz.
Gmail. Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından tercih edilen Gmail, en iyi e-posta uygulamaları arasında yer alıyor. 15 GB'a kadar depolama alanı ve gelen kutunuz için yüksek düzeyde güvenlik sunar. Hizmetin dünya genelinde 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı vardır.
* Posta pulu zarfın sağ üst köşesinde, * Gönderici adresi ve posta kodu zarfın sol üst köşesinde, * Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır.
E-posta adresi, çoğunlukla, kişinin kullanıcı numarası ve kullandığı sistemin internet/bitnet vb adresinden oluşur. [email protected] , [email protected], [email protected], örnek e-mail adresleridir. Dikkat edilirse adres, @ işareti ile ayrılmış iki kısımdan oluşur.
Birisi size e-posta gönderirken adresinize yanlışlıkla nokta eklerse söz konusu e-posta yine de size teslim edilir. Örneğin, e-posta adresiniz [email protected] ise adresinizin tüm noktalı sürümlerine sahipsiniz demektir: mehmet.
Hitap kişiye özel ise; “Sayın” kelimesinden sonra soyadı yazılır.
Türkçe'de yer alan ''ç,ö,ğ,ü,ı,ş" gibi harflerin bulunduğu domainler tam performans gösteremez. Türkçe domainler global olmadığı için yazılan sistemlere tam uyumlu olarak çalışmamaktadır. Bu şekilde bir domain sahibi olduktan sonra form gönderme ve alma işlemlerinde oldukça fazla sorun yaşayacaksınız.
Gmail uygulamasını açın. Sol üst köşedeki menü simgesine dokunun > Ayarlar >Hesap ekle'> Exchange ve Microsoft 365. Önemli: Takvim/kişiler değil yalnızca e-postayı eşitlemeyi istemediğiniz sürece "Outlook, Hotmail ve Live" öğesini SEÇMEYİN. Tam e-posta adresinizi girin ve Sonraki öğesine dokunun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri