Çevrimiçi alışveriş yaptığınızda, banka veya kredi kartı bilgileri, iletişim bilgileri ve adres gibi hassas bilgileri satıcılarla paylaşmış olursunuz. Bilgisayar korsanları bir e-ticaret web sitesine yetkisiz erişim elde ederse bir veri ihlali durumunda bilgilerinizin açığa çıkma riski vardır.
E-ticaret riskleri arasında bulunanlardan biri de sosyal sorunlar yani sitenin yeterince fonksiyonel olmaması ve ön plana çıkamaması sorunudur. Eğer siteniz yeterince ön plana çıkmazsa alıcının gözüne de çarpmaz. Dolayısıyla istediğiniz satış oranlarını yakalayamayabilir ve iflasa kadar giden bir yola girebilirsiniz.
Aslına bakıldığında internetten alışveriş yapmak ile fiziksel bir mağazadan alışveriş yapmak arasında herhangi bir fark bulunmuyor. Çünkü e-ticaret firmaları hem müşterilerinin güvenli alışveriş deneyimi yaşayabilmesi hem de marka itibarlarını korumak için e-ticaret sitelerindeki güvenlik önlemlerini arttırıyor.
E-Ticaretin Satıcılar Açısından Dezavantajları
Yüz yüze satış olanaklarında olduğu gibi ikna yöntemleri sağlamamaktadır. Müşterilerin ürünü görmesi ve dokunması gibi imkanlar bulunmaz. Müşteriler, güvenlik ve gizlilik konusunda endişe yaşayabilir. Herkes tarafından bilinmeyen ürünlere karşı güven sorunu yaşanır.
İlgili 43 soru bulundu
E-ticaret Uzmanı, işletmelerin çevrimiçi satış hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur. Satış stratejileri oluşturma ve uygulama, marka bilinirliği artırma, müşteri deneyimini iyileştirme. Dijital pazarlama, sosyal medya stratejileri, SEO, Google AdWords ve Analytics.
Elektronik ticaret, hizmet ve ürünlerin tüketiciler ile online kanallar vasıtasıyla bir araya getirildiği ticaret türüne verilen isimdir. Geleneksel ticaret yöntemlerinin yerini alan e-ticaret; satış, ödeme, dağıtım, reklam ve iletişim gibi tüm faktörlerin internet vasıtasıyla gerçekleştirildiği bir sistemi tanımlar.
Soruya net bir cevap gerekirse e-ticaret göründüğü kadar kolay bir iş değildir. Genel manada normal ticaret ne kadar zorsa e-ticaretinde kendine göre farklı farklı zorlukları bulunuyor. Tabii ki her sorunun bir çözümü olduğu gibi e-ticaretin içerisinde bulunan sorunlarında çözümleri bulunuyor.
Koşullar sağlandığı zaman şirket kurmadan da internet üzerinden satış yapabilir hatta vergi muafiyeti ve indiriminden faydalanabilirsiniz. Şirket sahibi olarak ya da olmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız devletten vergi mükellefiyeti ya da vergi muafiyeti belgelerini resmi olarak temin etmeniz gerekir.
E-ticaret için fiziksel bir ofise ihtiyaç duyulmasa da ticaret faaliyetlerinin yürütülmesi için bir şirkete ihtiyaç vardır. İnternet üzerinden satış yapılması durumunda Gelir Vergisi Kanunu ticaret kazançları hükümleri kapsamında vergi talep edilmesi gerekir. Bu nedenle e-ticarette de şirket kurmak zorunlu tutulmuştur.
Evet, e ticaret sektöründe başarı basamaklarını bir bir tırmanmak mümkün. Günümüzde pek çok işletme sadece e ticaret faaliyetleri ile kazanç sağlamaktadır. Ancak bunu da her işte olduğu gibi uygulanması gereken disiplini uygulayarak başarıyorlar.
E-ticarette en yoğun kullanılan ödeme aracı kredi kartıdır.
Başlangıç için minimum gerekli sermaye halka açık şirketler için 50.000 TL, halka açık olmayanlar için 100.000 TL'dir. Anonim şirketin payları borsada işlem görebilir. Şirkette pay sahibi olanlar, şirkete yalnızca sahip oldukları pay kadar sorumlu olurlar.
2021 yılında ülkemizde e-ticaret hacmi %69 artarak 381,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Sipariş adetleri ise yüzde 46 artarak 2 milyar 297 milyon adetten 3 milyar 347 milyon adede yükseldi. E-ticaretin genel ticarete oranı 2021 yılında %17,7 olarak gerçekleşti.
E-ticaret Şirketi Kuruluş Maliyeti
Yaklaşık olarak belirtecek olursak bir şahıs şirketi kurmanın maliyeti, 400 TL'dir. Limited şirket kurmanın yaklaşık maliyeti, 1.800TL civarındadır. Anonim şirket kurmanın yaklaşık maliyeti ise sermaye blokajını saymazsak 2.500 TL civarındadır.
Vergi Levhası İçin Gerekli Ücretler
Gerekli belgelerin ücretlerinin toplamı ortalama olarak 625 TL'yi bulmaktadır. Bu ücretler içerisinde imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaleti 150 TL, defter bedeli 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi giderler yer almaktadır.
Günden güne daha büyük paya sahip olan e-ticaret alanında birkaç gereklilik yer almaktadır. Vergi muafiyetinin olması, faaliyetlerin devamı için vergi levhasının olması ve mükellef olmak gerekir.
Bu yüzden eğer 2020 yılında Stoksuz E-Ticaret iş modelini devam ettirmek istiyorsan müşterilerine öncelik vermelisin. →Özetleyecek olursak Stoksuz E-Ticaret hala kârlı bir iş modeli ve herhangi bir kişi onu akıllıca kullanarak büyük kazançlar elde edebilir.
E-ticaret uzmanı, e-ticaret web siteleri üzerinden; servis ve ürünlerin pazarlanması, stok yönetim kontrollerinin sağlanması, marka bilinirliğinin arttırılması ve dijital pazarlamanın yapılması işlemlerini yürütür.
Evden e-ticaret yapmak, büyük sermaye gerektirmeyen, işlerinizi evinizde bilgisayarınızdan yürütebileceğiniz, normal bir işletmeden çok farklı olmayan ancak giderler bakımından daha ekonomik olan bir iş koludur.
Tedarikçileri bulmak için en iyi platformlar
Aliexpress veya alibabayı deneyebilirsiniz. Bu platformlar hepsiburada veya n11'in çalışmasına benzer şekilde çalışır. Satmak istediğiniz ürünlerin türünü arayın. Stiline veya fiyatına göre filtreleme fırsatına sahip olun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri