Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 32.500 TL ile 75.000 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük E-Ticaret Kategori Yöneticisi maaşı 27.100 TL iken, en yüksek ise 85.000 TL'dir.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 42.500 TL ile 47.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük E-ticaret Müdürü maaşı 36.500 TL iken, en yüksek ise 112.500 TL'dir.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, E-ticaret Sorumlusu maaş beklentisi aylık ortalama 28.400 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 25.600 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, E-ticaret Yöneticisi maaş beklentisi aylık ortalama 37.700 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 32.500 TL ile 55.000 TL arasında değişmektedir.
E-ticaret yöneticisi, firmanın marka değerine uyumlu dijital pazarlama stratejilerini geliştiren kişidir. Dijital pazarlama teknikleri ile sorumlu olduğu firmaya uygun bir süreç geliştirir ve firmanın web sitesi üzerindeki tüm işlemleri gerçekleştirir.
İlgili 29 soru bulundu
E-Ticaret Uzmanı, 2024 yılında en düşük 22.800 TL alırken, en yüksek 42.700 TL maaş alıyor.
E-Ticaret Kategori Yöneticisi Ne Demek? E-ticaret kategori yöneticisi, tüketici ilgisini en üst düzeye çıkarmak için ürün kategorilerinin fiyatlandırılmasından ve genel tanıtımından sorumludur. Alıcı davranışını değiştirecek ve satışların artmasını sağlayacak kategori analizleri gerçekleştirir.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 22.500 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük E-ticaret Uzmanı maaşı 22.500 TL iken, en yüksek ise 75.000 TL'dir.
E-ticaret ve Pazarlama bölümü mezunları elektronik ortamda satış gerçekleştiren firmalarda içerik yöneticisi olarak da görev alabilirler. E-ticaret ve pazarlama alanında bir kariyer hedefleyenler Kariyer.net'te yer alan iş ilanlarını inceleyerek kendilerine uygun seçenekleri bulabilirler.
Soruya net bir cevap gerekirse e-ticaret göründüğü kadar kolay bir iş değildir. Genel manada normal ticaret ne kadar zorsa e-ticaretinde kendine göre farklı farklı zorlukları bulunuyor. Tabii ki her sorunun bir çözümü olduğu gibi e-ticaretin içerisinde bulunan sorunlarında çözümleri bulunuyor.
Görevleri arasında web sitesi yönetimi, SEO, SEM, içerik pazarlaması, sosyal medya kampanyaları ve müşteri ilişkileri yönetimi bulunur. E-ticaret uzmanı olmak için genellikle dijital pazarlama, işletme veya iletişim alanında lisans veya yüksek lisans derecesine sahip olmak ve çeşitli sertifikalar almak gereklidir.
İyi bir e-ticaret danışmanı olmak için üniversitelerin E-ticaret ve Pazarlama Bölümü, İşletme Bölümü, İktisat Bölümü, Pazarlama Bölümü gibi alanlarından mezun olmak gerekir. Ayrıca Dijital Pazarlama Eğitimi alan kişiler bu alanda avantajlıdır. E-ticaret alanında fark yaratmak için İngilizce Eğitimi almak da önemlidir.
Bir e-ticaret kategori yöneticisi olmanın kesin bir yolu yoktur ve bu alandaki becerileri geliştirmek için kişinin farklı eğitimlerle kendini geliştirmesi mümkündür. E-ticaret kategori yöneticilerinden talep edilenler genellikle şu şekildedir: İşletme, pazarlama veya benzer bir alanda lisans eğitimi.
E-ticaret direktörü, firmaya ait olan e-ticaret sitesinin yönetimi, geliştirilmesi ve kontrol edilmesi gibi görevlerden sorumlu olan kişidir. Online bir alışveriş sistemi olduğu için de sürekli müşteri odaklı bir çalışma sergiler. Bilişim departmanı ile de koordinasyonlu olarak iletişim halindedir.
eleman.net verilerine göre, Pazarlama Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 24.000 TL maaş alıyor. Pazarlama Uzmanı, 2024 yılında en düşük 19.100 TL alırken, en yüksek 34.100 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Pazarlama Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 16.900 TL maaş alıyordu.
Evet, e ticaret sektöründe başarı basamaklarını bir bir tırmanmak mümkün. Günümüzde pek çok işletme sadece e ticaret faaliyetleri ile kazanç sağlamaktadır. Ancak bunu da her işte olduğu gibi uygulanması gereken disiplini uygulayarak başarıyorlar.
E-ticaret ne kadar karlı? Heyecanlı girişimciler ve büyüyen işletmeler için e-ticaret, işinizin tek odak noktası olarak veya ek bir satış kanalı olarak uyarlamak üzere çok karlı bir model olabilir. Trendler, e-ticaret sektörünün yıldan yıla büyümeye devam ettiğini gösteriyor.
Çevrimiçi alışveriş yaptığınızda, banka veya kredi kartı bilgileri, iletişim bilgileri ve adres gibi hassas bilgileri satıcılarla paylaşmış olursunuz. Bilgisayar korsanları bir e-ticaret web sitesine yetkisiz erişim elde ederse bir veri ihlali durumunda bilgilerinizin açığa çıkma riski vardır.
E-ticaret platformları, pazarlama, müşteri hizmetleri. E-ticaret uzmanları, çevrimiçi satış stratejileri ve bir web sitesinde dijital satışlar, dönüşümler gerçekleştirmek için kullanılan çeşitli platformlardaki uzman kişilere denir.
E ticaret işine nasıl girilir? İlk olarak e ticaret sitesi kurmak gerekir. Altyapı sağlayıcılarından anahtar teslim site yaptırılabilir. Sonrasında ürün tedariğini sağlamak, kargo firması ile anlaşma yapmak, ödeme altyapısını kurmak gibi operasyonel süreçleri tamamlamak gerekir.
E-ticarette en uygun şirket türünü seçebilmek için kazanç oranına ve büyüme durumuna dikkat etmek gerekir. Yıllık kazanç tutarının 53.000 TL kadar olması durumunda şahıs şirketi kurmak uygun olacaktır. Yıllık kazanç 100 bin civarında ise anonim ya da limited şirket kurmak avantajlıdır.
Girişimci Nasıl Olunur? Girişimci maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2024 yılı itibari ile 13 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Girişimci maaşları 65900 TL'dir. En düşük Girişimci maaşı 52700 TL iken, en yüksek Girişimci maaşı 129800 TL'dir.
Peki e-ticaret uzmanı nerede çalışır? Genellikle büyük şirketlerin e-ticaret departmanlarında, online mağazalarda, e-ticaret ajanslarında, danışmanlık şirketlerinde veya kendi işlerini yöneten dijital pazarlama uzmanları olarak çalışabilirler. Ayrıca, bazı şirketlerde uzaktan çalışma seçeneği de bulunabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri