EĞERSAY FORMÜLÜ Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
İstatistiksel işlevlerden biri olan EĞERSAY işlevini, bir ölçüte uyan hücre sayısını bulmak için kullanın; örneğin, bir müşteri listesinde bir şehrin kaç kez geçtiğini bulmak için kullanabilirsiniz. En basit haliyle, EĞERSAY şunu belirtir: =EĞERSAY(Nereye bakmak istiyorsunuz?, Ne aramak istiyorsunuz?)
Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
Bir hücre aralığında belirli bir değerin kaç kez göründüğünü saymak için EĞERSAY işlevini kullanın . EĞERSAY işlevi, önemli bir istisna dışında EĞERSAY işlevine benzer : ÇOKEĞERSAY , birden çok aralıktaki hücrelere ölçüt uygulamanıza olanak tanır ve tüm ölçütlerin karşılanma sayısını sayar.
Excel'de ÇOKEĞERSAY Formülü, birden fazla şarta uyan değerlerin sayısını bulmak için kullanılır. =ÇOKEĞERSAY(ölçüt_aralığı1; ölçüt1; [ölçüt_aralığı2; ölçüt2];…) şeklindedir.
İlgili 30 soru bulundu
Excel TOPLA (SUM) Formülü:
Excel'de en çok kullanılan Toplama formülü, herhangi bir şart olmadan toplam almak için kullanılan TOPLA Formülü'dür. TOPLA formülü seçmiş olduğunuz bir aralıktaki sayısal verileri direk olarak toplar.
EĞERS işlevi, bir veya daha fazla koşulun karşılanıp karşılanmadığını denetler ve ilk TRUE koşuluna karşılık gelen bir değer döndürür. ÇOKEĞER, birden fazla iç içe EĞER deyiminin yerine kullanılabilir ve birden fazla koşul ile okuması çok daha kolaydır.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
BAĞ_DEĞ_SAY , bir kereden fazla görünenler dahil olmak üzere, bir veri kümesindeki tüm sayısal değerleri sayar. Benzersiz değerleri saymak için COUNTUNIQUE işlevini kullanın. BAĞ_DEĞ_SAY yalnızca sayısal değerleri sayar, metin değerleri göz ardı edilir.
Bir koşul doğru olduğunda belirli bir değerin ve yanlış olduğunda başka bir değerin döndürülmesi için, mantıksal işlevlerden biri olan EĞER işlevini kullanın. Örneğin: =EĞER(A2>B2,"Bütçeyi Aşıyor","Tamam") =EĞER(A2=B2,B4-A4,"")
Bu puan aralığına göre öğrencilerin harf notları belirlenecektir. Harf notlarını bulmak için iç içe kullanacağımız Eğer formülü sayısı 9'dur. 9 farklı harf notu bilgisi olduğu için 9 kez Eğer formülü kullanılacaktır.
Excel en çok 64 farklı EĞER işlevini iç içe kullanmanıza izin verse de, bunu yapmanız pek önerilmez. Neden? Birden çok EĞER deyimini doğru oluşturmak için, çok kapsamlı düşünmek ve mantığının sonuna kadar her koşulda doğru hesaplama yapabileceğinden emin olmak gerekir.
Yüzdeler, tutar / toplam = yüzde denklemi kullanılarak hesaplanır. Örneğin, bir hücrede =10/100formülü varsa, bu hesaplamanın sonucu 0,1 olur. Daha sonra 0,1'i yüzde olarak biçimlendirin, sayı %10 olarak doğru görüntülenir. Yüzde hesaplama hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz.
KAÇINCI Fonksiyonu, aradığınız bir değerin, aradığınız aralıkta, kaçıncı sırada olduğunu bulmak için kullanılır. =KAÇINCI(aranan_değer;aranan_dizi;eşleştir_tür) şeklindedir. Bulmak istediğiniz değerdir. Bulmak istediğiniz değerin aranacağı aralıktır.
Bir hücre aralığındaki boş hücrelerin sayısını saymak için İstatistiksel işlevlerden biri olan BOŞLUK BOŞLUK IŞLEVINI kullanın.
Bir hücre aralığında veya dizisinde yer alan sayı alanındaki girdilerin sayısını elde etmek için BAĞ_DEĞ_SAY işlevini kullanın. Örneğin, A1:A20 aralığında kaç tane sayı olduğunu bulmak için şu formülü girebilirsiniz: =BAĞ_DEĞ_SAY(A1:A20). Bu örnekte, aralıktaki hücrelerden beşi sayı içeriyorsa, sonuç5 olur.
🤙 emoji anlamı: Beni ara işareti - Bu el emojisi, “beni ara”, “yakında görüşelim” “rahat ol” gibi anlamlarda kullanılır.
Merhaba! "<3" , emoji ifadesi olarak kullanılan bir semboldür ve genellikle "sevgi" veya "sevgi gösterisi" anlamına gelir. Bu sembol, kalp şeklini andıran iki paralel çizgi ve üç sayısından oluşur ve genellikle chat odalarında, sosyal medya platformlarında veya diğer elektronik iletişim araçlarında kullanılır.
Başka tabanların üssünü hesaplamak için, üs alma işlecini (^) kullanın. ÜS işlevi sayının doğal logaritması olan LN işlevinin tersidir.
Eğer Fonksiyonunu kullanırken, ilk hücrenin şarta uygun olup, olmadığına bakmadan ilk hücreden başlamak gerekir. Eğer işlevinde Temsilci İsmi, Ürün İsmi, Firma İsmi gibi sayısal olmayan ifadeler yazdırmanız gerekirse bu tür metinsel ifadeler tırnak işareti içinde yazılmalıdır.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
ÇOKEĞERSAY işlevi birden çok aralıktaki hücrelere ölçütler uygular ve tüm ölçütlerin kaç kez karşılandığını sayar. Bu video, İleri düzey EĞER işlevleri adlı eğitim kursunun bir bölümüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri