Bu, motorun tam verimle çalışmaması ve yakıtın tam olarak yanmamasından kaynaklanır. Sonuç: Egzozdan gelen çiğ yakıt kokusu, genellikle motorun düzgün yanma gerçekleştirememesinden kaynaklanır. Bu, ateşleme, yakıt dağıtımı veya hava alımı ile ilgili sorunlar nedeniyle olabilir.
Diğer taraftan benzinli araçlarda katalitik konvertör, dizel araçlarda ise partikül filtresi bulunur. Egzozdan atılan gazlar bu donanımlara girerek filtrelenir. Egzoz gazı içerisinde çiğ yakıt bulunması durumunda çiğ yakıt burada bir miktar yanabilir ve bu nedenle de yakıt kokusu egzozdan hissedilebilir.
Eğer ki silindirler içerisinde ihmal edilebilir düzeyin üzerinde yakıt kalması durumda ise bu gazlar ile birlikte dışarı atılır. Sonuç olarak egzozdan gazlarla beraber yanmamış yani çiğ yakıt çıkışı da meydana gelir.
Yeteri kadar hava olmadığı durumlarda ateşlenen yakıtın tamamı yanmaz ve bunun sonucunda verimsizlik ortaya çıkar. Bu durumda yanmamış karışım egzoz gazlarıyla birlikte atmosfere salınır. Egzozdan çıkan bu karışım ise çiğ yakıt olarak adlandırılır.
Soğuk motorda benzin kokusu olması normaldir çünkü araç en ideal çalışma ısısına ulaşmak için maksimum rolanti devrinde kapalı döngüde çalışır yakıt haritası dışında hareket eder ısınınca püskürtme normal seviyeye çekilir,soğuk motorda terleme ile birleşen yakıt daha fazla kokar.
İlgili 42 soru bulundu
Benzin dökülen alana tuz dökmek ve daha sonrasında ise bu tuzladığınız alana limon uygulamak oldukça etkili bir diğer yöntem olarak görülmektedir. Burada hem lekenin kalıcı olması önlenir hem de araçta oluşacak kötü kokunun önüne geçilmesi sağlanır.
Aracın içinde yakıt kokusunu oluşturabilecek 2 seçenek var diyebiliriz. Bunlardan biri yanmış yakıt kokusu yani emisyondur. Sebebi ise egzoz manifoldundaki kaçaklar ve egzoz sitemindeki patlaklardır.2 ci sebep ise yakıt sistemi kaçakları ve yakıt deposu hava tahliyelerinin zamanla tıkanmasıdır.
çiğ benzin kokusu geliyor motorun egzozundan yanmadan atılıyor gibi geliyor... Uzun süre çalıştıktan sonra geliyorsa koku ilk olaral bujiyi kontrol edin . Motorunuz ne bilmiyorum , bujide sıkıntı yoksa karbüratörle ilgili olabilir. Ama ilk çalıştırmada koku gelip sonra kayboluyorsa çok takma.
Aracınızın egzozu beyaz duman çıkarıyorsa motorun silindir kapak contasından kaynaklı bir arıza söz konusu olabilir. Contanın yanmış, bozulmuş ya da yanlış takılmış olması ihtimalleri, silindir kapağı ile motor bloğu su kanallarının birleşim yerlerinden su sızıntısı yaşanmasına neden oluyor.
Sürüş esnasında egzozdan sadece buhar çıkar. Ancak araç park edildiğinde su buharı yoğuşarak sıvı hale geçer. Yoğuşma sonucunda egzozun su atması son derece normaldir ve araçta herhangi bir probleme işaret etmez.
Mazot dökülen bölgeye ilk aşamada tuz dökülmeli ardından tuzun üstüne limon suyu sıkılarak o bölge iyice ovalanmalıdır. Ardından durulandığında araçtaki mazot lekesinin de mazot kokusunun da giderildiği görülecektir.
3Beyaz Duman
Araçtan çıkan beyaz duman, kalın ve yoğunsa önemli arıza işaretleri arasında yer alır. Bu durumun pek çok nedeni olabilir. Düşük motor kompresyonu veya conta yanması, silindir kapağından yanma odasına su sızmasına neden olur. Sızan su yanarak beyaz dumanı oluşturur.
Conta yanık araba duman atar mı? Silindir contası yandığında egzos dumanında yoğunlaşma oluşur. Bu nedenle conta yanık araba yoğun duman atar.
Egzoz duman rengi, normalde şeffafa yakın veya çok çok hafif beyaz renk olmalıdır. Kışın soğuk havalarda beyaza yakın olsa da araç ısındıktan sonra yine çok hafif beyaz ya da şeffaf olmalıdır.
Makalede, benzin istasyonlarında, otomobil tamircilerinde, benzin ya da dizel yakıtların koku ve buharı bulunan işlerde en az 3 ay çalışan erkeklerde, meme kanseri görülme riskinin 2 kat arttığı belirtildi.
Sinirlerinizi hissizleştiren bu biyolojik süreç, beynin ödül yolu olarak da bilinen mezolimbik yolunu aktifleştiriyor. Yani sinirler, benzin kokusunu alınca mezolimbik sistem dopamin salgılıyor. Beyniniz size bunu beğendiğini ve bundan daha fazla istediğini söylüyor.
Başlıca sebepleri; Benzin pompası, kalitesiz yakıt, enjektörler , kalitesiz yağ filtresi kullanımı.
Asidik bir çözelti olan soda ve karbonat ikilisi, mazot lekesini temizlemek için kullanılan en güçlü yöntemlerden biridir. Mazotun yağ molekülleri, soda-karbonat karışımı ile parçalanarak yok olur. Soda ve karbonat yöntemi için mazot lekesi olan yüzeye yarım çay bardağı karbonat dökülür.
Benzin içerisinde buz çözücüler, yağlar, pas önleyici maddeler ve hidrokarbonlar olarak bilinen yüzlerce kimyasal bileşen bulunuyor. Bütan, pentan, izopentan ve BTEX'in bileşenleri: benzen, etilbenzen, tolüen ve ksilen. Tüm bu bileşenler arasında benzinin o gazlı kokusunun sorumlusu ise benzen.
Benzinden korkma ne bulaşır ne leke yapar.Benzin billur mavi,mazot sarıya kaçan yeşil ve yağ gibi akar.Kokusu mide bulandırır.10 numara yağ :) dönecekmiş.
Benzin lekesi su ile çitilenerek çıkmaz. Çeşitli leke çıkarıcı ürünler ile çıkarılamaz. Bu yüzden su buharı ile çözündüğünü bilmeyenler için çıkması imkansız bir leke olarak tarif edilmektedir. Sıcak suyun buharında hızlı ve sorunsuz bir şekilde çıkarılır.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin.
bimden 15 şişe sirke al. tanesi 1.5 lira. sirke çözücüdür pırıl pırıl yapar ve dezenfekte eder.dükkanımın tabanına döktüğüm 4 litre motor yağını 10 dakkada sirkeli suyla çıkardım eser kalmadı yağdan. 5 - 6 litre suyla karıştır bu sirkeleri bidonlara boşalt bir gün kalsın bu şekilde mazotu iyice çözsün.
Motor kendini yeteri kadar soğutmuyorsa ve aşırı ısınmadan dolayı motor hararet göstergesi sürekli veya düzensiz olarak yanıyorsa araç conta yakmış olabilir. Düşük yakıt verimliliği, kararsız rölanti, tekleme, gaz yememe ve stop etme gibi problemler conta yakmanın en hissedilir belirtileri arasında yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri