Sınav alanına elektronik cihaz sokmanıza izin verilmiyor. Bu sebeple yanınızda cep telefonu, tablet ya da farklı dijital cihazlar götürmemeye dikkat etmelisiniz. Yanınızda karalama kağıdı, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, telsiz, çağrı cihazı, cep telefonu, radyo vb. araçlar varsa salon başkanına teslim ediniz.
Cep telefonu ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.
Sınava girerken yanınızda kurstan alacağınız sınava giriş belgesi, nüfus cüzdanı, kurşun kalem ve silgi bulundurmalısınız. Sınava girerken yanımda cep telefonu bulundurabilir miyim? Hayır, sınav kuralları gereği teorik sınavda yanınızda cep telefonu bulundurmanız yasaktır.
Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu getirmeyiniz. Kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.
Merkezimizde yüz tanıma sistemi, 338 aday kapasiteli 4 adet sınav salonu, 1 adet engelli aday salonu, sinyal kesici, emanet dolapları, 360 derece açılı kamera sistemi ve otopark bulunmaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Sınav merkezinde eşyalarınızı emanet etmeniz mümkün. Yani telefonunuzu cüzdanınızı sınav yerine getirmemeye çalışmak gibi zorluklar çekmiyorsunuz.
ÖSYM adayların özel eşyalarını emanet almamaktadır. Bu nedenle sınav merkezlerinde ve okul binalarında emanetçi bulunmamaktadır. Ancak sınav binalarının yakınlarındaki büfe, bakkal, kırtasiye ve benzeri işletmeler adayların özel eşyalarını belli bir ücret karşılığında emanet almaktadır.
Ehliyet sınavında toplamda kaç doğru soru çözmem gerekiyor? Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.
Sınav alanına elektronik cihaz sokmanıza izin verilmiyor. Bu sebeple yanınızda cep telefonu, tablet ya da farklı dijital cihazlar götürmemeye dikkat etmelisiniz. Yanınızda karalama kağıdı, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, telsiz, çağrı cihazı, cep telefonu, radyo vb. araçlar varsa salon başkanına teslim ediniz.
ELEKTRONİK SINAVA GEÇİLDİ! Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama da bundan sonra ki ehliyet sınavlarının elektronik sınav olarak yapılacağı belirtildi. Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak.
25 Metre Geri Gelme Parkuruna yaklaşırken sağ sinyalimizi vererek hızımızı düşürür kaldırım ile sarı kesik çizgiyi ortaliyarak düz bir şekilde öndeki sarı çizgiye (Dubanın hizasına) kadar gidip dururuz.Daha sora direksiyonu sabit tutarak düz bir şekilde 25.m debriyaj ile yavaşça geri gideriz.
İlk olarak komisyon, ön kaputu açmanızı ister. Ardından, akünün yerini, motor yağını, cam silecek suyunun koyulma yeri gibi teknik sorular sorar. Sonra bagajı açmanızı ister. Bagajdaki ilk yardım çantası, kriko, stepne, yedek lastik gibi malzemeleri doğru bir şekilde söylemeniz gerekiyor.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Sınav girerken yanınızda Nüfus cüzdanınız ve Sınava giriş belgenizin olmaması halinde sınava alınmazsınız. Ehliyet sınavı giriş belgesini ancak bağlı olduğunuz sürücü kursunuzdan temin edebilirsiniz. Bu belge sınava girebilmek için kimliğinizle birlikte resmi belge olarak kullanılmaktadır.
Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Ders saatlik ücretlerini de ehliyet fiyatları sayfamızdan direksiyon eğitim için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini detaylı öğrenebilirsiniz. Ehliyet fiyatları için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir. Her soru 4 şıklıdır. E-Sınav testlerini sitemizinden ders çalış bölümünden çözebilirsiniz yada E-sınav testi tılayarak çözebilirsiniz.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
3. Sınava girecek adaylar sınav başladıktan sonra geç kalan adaylar sınav salonuna alınmazlar. uçlu kurşun kalemden başka kalem kullanmayınız.
Elektronik sınavda 12 İlk yardım, 23 Trafik, 9 Motor ve 6 Trafik adabı sorusu sorulmaktadır. Sınav toplam 50 sorudan oluşuyor. Sınav süresi 45 dakika sürmektedir. Normal teorik sınavlarda sınav süresi 60 dakikadır.
Ehliyetini 4 ay sonunda geri alabilmen için de psikoteknik değerlendirme raporuna tabi tutulursun. Söz konusu raporda ilgili kişinin ehliyetini geri alabileceği belirtilirse sürücü belgesi 4. ayın sonunda geri alınır. Bir yıl içinde 3. kez 100 ceza puanını doldurursan da sürücü belgene süresiz olarak el konulur.
Geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. 100 üzerinden 70 veya daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
Geçmiş dönemde çıkan sorular ile sınava çalışmak oldukça yararlıdır. Ancak bunun öncesinde konu anlatımlarının okunması ve derslere düzenli olarak katılım gösterilmesi gereklidir.
sorularının cevabını araştırıyor. İşte detaylar... KPSS'DE BOZUK PARA, KAĞIT PARA, ALYANS, GÖZLÜK ŞAPKA, KEMER YASAK MI? Bunların dışındaki eşyalar sınav salonlarına alınmayacaktır.
Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.
Şurada Paylaş! Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş),şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri