Tohum Cenneti | Ejder Meyvesi (Pitaya) Tohumu | 20 TL.
Pitaya ejder meyvesi fidanı - 241,13 TL.
Ejder Meyvesi verimi
Çeşitliliğe, çevre koşullarına ve yetiştirme uygulamalarına ve bitkinin yaşına bağlı olarak tek bir asma 20-35 kg arasında üretim yapabilir. Sonuç olarak, hektar başına ortalama verim (ekim mesafelerine de bağlı olarak), 16.000 ila 27.000 kg (dönüm başına 14275-24090 lb) arasında değişebilir.
Becos Pitahaya (Ejder Meyvesi) 1 kg (4 Adet) Kırmızı Aydıncık-Mersin Fiyatı - Trendyol.
Tohumdan dikilen bir ejder meyvesinin 3-4 yıldan önce meyve vermesi beklenemez. Diğer yandan dal olarak yapılan dikimlerde ejder meyvesinin yetişme süresi 2-3 yıl gibi bir zaman almaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
Ejder Meyvesi Fidanı Ne Zaman ve Hangi Ayda Dikilir? Ejder meyvesi, ilkbahar döneminde Şubat, Mart ve Nisan aylarında dikilmesi gereken ejder meyvesinin fidanları ise, yaz dönemine kadar, 3-5 yavru fidan verir.
Fidanın yaşı, boyu, çeşidi ve genel sağlık durumu ve dikim zamanına bağlı olarak 1 ila 1 buçuk yıl içerisinde meyve vermektedir.
Bazı kırmızı çeşitler ise 12-16 ay sonra dikim zamanına ve çeşidine göre ilk meyve alınabilmektedir. İlk meyve döneminde bir dönüm bir yerden 1.000 adet civarında meyve alınırken ikinci yılında 4 farklı hasat döneminde toplamda 3.000 – 4.000 adet civarında meyve alınabilmektedir.
-Tohumun çimlenme süresi 14-28 gündür.
Hatta artık marketlerde satılır hale geldi. Üretim alanından alınan verimin yüksek olması, yetiştiriciliğinin kolay, raf ömrünün uzun olması, meyvenin besin değerlerinin zenginliği ve piyasada yüksek fiyatla alıcısının bulunması, ejder meyvesi yetiştiriciliğini cazip hale getiriyor.
Dikim şekline göre dekara 1.000–1.600 adet fidan dikimi yapılabilir. Dikimde farklı türlere ait çeşitlerle bahçe kurulması, meyve tutumunu ve iriliğini arttırmaktadır.
Bursa. Bursa'nın Kestel ilçesinde 2018 yılında 1,5 dönüme sera kuran çiftçi Özhan Öztürk, halk arasında "ejder meyvesi" olarak bilinen Güney Amerika orijinli üründen yılda yaklaşık 80 bin lira kazanıyor.
Ejder meyvesi ağacı için toprak seçimi çok önemlidir. Bu ağaç bir kaktüs türü olduğu için iyi drenajlı bir kumlu toprak tercih edilmelidir. Islak ve kirli toprakları sevmeyen ejder meyvesi, suyu geçiren ve gevşek yapılı toprakları çok sever.
Türkiye'de ilk olarak 2014 yılında ekimi yapılan ejder meyvesi çiftçinin alternatif ürünleri arasına girdi. Bir dönüm araziden 30-40 bin lira kazandıran meyve, işçiliği az, getirisi yüksek olduğu için üretim açısından yoğun talep görüyor.
69,90 TL Ejder Meyvesi - Pitaya (300-400 Gr) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler Ejder Meyvesi - Pitaya.
Meyve beyaz cinslerde daha iri olur, 300gr üzerindekiler ticari olarak değerlendirilebilir. 1kg gelen meyve aldık ama ortalaması 400gr civarındadır. Kırmızıda ise 200gr üzerindekiler ticari olarak değerlendirilir, ortalaması da 250gr civarındadır.
Ejder meyvesi tropikal bir meyve olduğu için, Akdeniz iklimini sever. Bu yüzden ülkemizde en çok Mersin ve çevresinde yetiştirilir. Evinizde ejder meyvesi yetiştirmek için, kuru, sıcak ve güneş alan bölgeleri tercih edin.
Yapılan araştırmalar, toprak gübrelerine ilave olarak yapılan yapraktan gübrelemelerle, ürünlerde %12-25 arası verim artışı sağlandığını göstermektedir. Kumlu topraklarda, yaprak gübrelerinin, toprak gübrelerine oranla 20 kat daha etkili olduğu bilinmektedir.
Sıcaklık: Ejder meyvesi tropikal bir meyve olduğu için her iklim koşulunda yetiştirilmesi uygun değildir. Tam da bu yüzden ülkemizde Mersin ve çevresi başta olmak üzere Akdeniz ikliminin yaşandığı alanlarda yetiştirilir.
İster inanın ister inanmayın, ejderha meyvesi saksıda gayet iyi büyüyebilir. Saksıda yetiştirecekseniz en az 45-60 cm çapında ve en az 30cm derinlikte olmasına dikkat edin. Bunlar tırmanıcı bitkiler olduğundan saksınıza bir tırmanma çubuğu dikmeniz büyümesini kolaylaştıracaktır.
Uzak Doğu ve Orta Amerika gibi tropikal iklimin hüküm sürdüğü bölgelerde yaz – kış sıcaklık farkı ile gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farklılıkları çok düşük olduğu ve yine bu bölgelerde kış dönemi minumum 20 – 22 derecelere kadar indiği için açık ta tarlada yetiştirilebilmektedir.
Üç farklı çeşidi bulunan ejder meyvesi kabukları soyularak türetilebilir. Dış yüzeyi pembe içi beyaz ya da kırmızı olan çeşitlerinin yanı sıra sarı ejder meyvesi de bulunur. Bu çeşitler lezzet açısından farklıdır. Dış kısmı pembe ve iç kısmı beyaz olan türü ejder meyvesi fidanları arasında en yaygın olanıdır.
Ejder meyvesi bitkisi kaktüsgillerden olduğu için çok sık sulamaya ihtiyaç duymaz. yalnızca toprağı tamamıyla kuruduğunda sulama yapılması yeterlidir. Sulama esnasında bitkinin doğrudan toprağını hedef almaya dikkat edilmelidir. Bitkinin gövdesine suyun gelmemesi önemlidir.
“Ejder meyvesi bebeklere ne zaman verilir?” sorusu da merak edilen konular arasında. 12.ayında olan bebeğinizi ejder meyvesinin lezzetiyle tanıştırabilirsiniz.
Ejder meyvelerinin uygun toprağı, milli ve kumlu topraklardır. Kum ve mil oranının yüksek olduğu topraklar ejder meyveleri için en uygun dikim alanını oluşturur. Oldukça lezzetli meyvelere sahip olan ejder meyveleri çekirdekleri, yeterli nem ve suyla buluştuklarında birkaç haftada filizlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri