Pil araştırmacıları ve mühendisleri, “Hızlı şarj batarya ömrünü kısaltır mı?” sorusuna, “Bataryanın veya şarj aletinin elektronik aksamında herhangi bir sorun olmadığı sürece, yüksek amperli şarj aleti kullanmanın telefona ya da bataryaya herhangi bir zararı olmaz.” şeklinde yanıt veriyor.
Dolayısı ile evet, hızlı şarj batarya sağlığının daha hızlı düşmesine neden olur ancak bataryanızı hızlı şarj etmeseniz dâhi bataryanız bir süre sonra yıpranacaktır çünkü bataryalar ideal şekilde kullansanız bile zamanla bozulur.
Pil doldukça şarjın dolma hızı yavaşlar. Böylelikle hızlı şarjda bataryaya zarar vermemiş olur. Telefonlarda bataryanın zarar görmesi yüksek ısıyla alakalı bir durumdur. Şarj belirli sınıra ulaşınca bataryanın zarar görmemesi için şarjın hızı direkt düşer.
Hızlı şarj edilen piller daha çabuk bitiyor! Yayınlanan raporlara göre hızlı şarj edilen, yani 2A veya üzeri şarj cihazları kullanılarak şarj edilen cihazların pili daha çabuk bitiyor! Yani kullanıcı, cihazını daha hızlı şarj edebiliyorken diğer yandan aslında daha kısa bir kullanım ömrü kazanmış oluyor.
Eğer mümkünse şarjını daima şarj kablosu ve şarj adaptörü ile prizden yap. Çünkü adaptör telefonunun daha yüksek güçle şarj olmasını sağlar.
İlgili 26 soru bulundu
Hızlı şarj adaptörü 18W, 30W, 45W, 55W ve 120W seçenekleri ile cihaz türlerine göre çeşitlilik gösterir. Elektronik cihazınızın performansını artıran üstün özelliklere sahip olan bu ürünleri tercih edebilirsiniz.
25 W süper hızlı şarj modu. USB C Fast Charge adaptörü, cep telefonları ve tabletler için 25 W PPS adaptif hızlı şarj sağlar, küçük bir şarj adaptörü tüm şarj sorunlarını çözer. Sadece 63 dakikada %100 tam şarj Galaxy S21 Ultra için.
Hızlı Şarj İstasyonlarında Şarj Dolum Süresi. Elektrikli araba şarj süreleri, şarj istasyonlarında kullanılan akım tipine göre değişiklik gösteriyor. Hızlı şarj istasyonu olarak bilinen istasyonlarda doğru akım kullanılıyor. DC tip istasyon ile bataryayı yüzde 80 şarj etmek ortalama 30 ila 40 dakika sürüyor.
Pil araştırmacıları ve mühendisleri, “Hızlı şarj batarya ömrünü kısaltır mı?” sorusuna, “Bataryanın veya şarj aletinin elektronik aksamında herhangi bir sorun olmadığı sürece, yüksek amperli şarj aleti kullanmanın telefona ya da bataryaya herhangi bir zararı olmaz.” şeklinde yanıt veriyor.
Bir Weibo gönderisinde Redmi, Note 12 Pro+'ın 300W'lık inanılmaz bir hızla şarj edildiğini ve beş dakikadan daha kısa sürede tamamen şarj olduğunu gösterdi. Bu sayede dünyanın şimdiye kadarki en hızlı şarj olan telefonu olduğunu duyurdu.
Bunun belli başlı sebepleri vardır. Konum bildirimi, Wifi durumu, titreşim durumu, uygulamalar, pil ömrü, ekran parlaklığı gibi sebepler telefonun şarjını hızlı bir şekilde bitmesine sebep olur. Eğer telefonu kesintisiz bir şekilde kullanmak istiyorsanız düzenli olarak şarj etmeniz gerekmektedir.
Pil koruma işlevi açıksa (varsayılan: kapalı), pilin %85'ine kadar şarj edilmesini sınırlar.
sorun olmaz. daha yavaş şarj olur.
Eğer şarj aleti orjinalse bir sıkıntı olmaz. O şarj aletleri bağlandıkları cihazla iletişim kurarak o cihazın destekleyeceği kadar akım veriyorlar. Orjinal şarj aletlerinde cihazın desteklediği maksimum akımdan fazla akım verme durumu pek görülmez çünkü üreticiler bunun için önlem alıyorlar.
Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
5000 mAh kapasitesinde bir bataryası bulunan 'Oppo Realme 5i'; tek şarjda 49 saat konuşma, 32 saat müzik dinleme ve 19 saat video izleme deneyimi sunmayı vadediyor. Ters şarj özelliği de bulunan telefonda kullanıcılar, diğer cihazlarını da şarj edebiliyor. Bu sayede cihaz, şarj istasyonu gibi kullanılabiliyor.
Şarj döngüleri, bir pilin ömrünü en çok etkileyen şeydir. Sürekli şarj etme ve boşaltma döngüsü pilin sağlığını yavaş yavaş bozar . Bunu daha da kötüleştiren şey, telefonunuzun döngüye sık sık yüzde 0'dan başlamasıdır. Telefonunuzu mümkün olduğunca yüzde 20-80 arasında şarjlı tutmak en iyisidir.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Yapılan araştırmalara göre pili en çok tüketen uygulamalar arasında birinci sırada Facebook yer alıyor. Facebook'u kullandığınız süre boyunca telefonun batarya ömrü oldukça hızlı azalıyor.
Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor. Her ne kadar akıllı telefonların günlük kullanımda tam şarjı önerilmese de ayda bir kez tamamı boşalmış bir bataryanın yüzde 100'e kadar şarj edilmesi, faydalı olarak görülüyor.
Apple 20W adaptör modeli, yüksek güçte olmasıyla cihazların hızlı şekilde şarj edilmesini sağlar.
Apple 20 W USB-C Güç Adaptörü ile aygıtınızı evde, ofiste veya yolda hızlı ve verimli bir şekilde şarj edebiliyorsunuz.
Samsung için 25W Çıkış Gücü
Ugreen 25W PD Hızlı şarj cihazı Samsung Galaxy S20 gibi akıllı telefonları 30 dakikada %58 seviyesine kadar şarj edebilir. Bu sayede zamandan tasarruf etmenizi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri