Ek sürücü; aracı kiralayan kişi dışında aracı kullanacak biri veya birileri var ise satın alınmak zorundadır. Bir araç için en fazla 5 adet ek sürücü tanımlanabilir. Araç gruplarında belirlenmiş olan yaş ve ehliyet yılı koşulları dâhilinde kiralama yapılabilmektedir.
Kiralık araç sözleşmelerinde aracı kullanması için kiralama işlemini yapan kişinin yanı sıra bir kişinin daha ismi yazılabiliyor. Aracı kullanması için ismi yazılan diğer kişi ek sürücü olarak adlandırılıyor.
İkinci sürücü aracı bırakabilir mi? Evet, araç kiralama sözleşmesinde “ismi, sürücü/ek sürücü” olarak geçen müşterilerimiz, aracı kiralama sonrası teslim edebilir. Mil puan ile araç kiralanabiliyor mu?
Ek sürücü
Kiralanan herhangi bir araç birden fazla kişi tarafından kullanılabilir. İkinci ya da ek sürücünün kiralama öncesinde mutlaka bildirilmiş olması ve kiralama kontratına işlenmesi gerekir. Bu sayede ek sürücü de kasko sigortası kapsamına alınmış olur.
EK HİZMETLER
Aylık kiralamalarda ek sürücü hizmeti 765 TL'dir.
İlgili 26 soru bulundu
Kontrolde aracın kiralama şirketine ait olduğu anlaşılınca, trafik polislerince motorlu aracın sürücü belgesi olmayan kişi tarafından sürülmesine izin vermekten araç tescil plakasına istinaden trafik para cezası düzenlerler.
Kiralık aracı kendiniz teslim alıp, yine kendiniz teslim etmelisiniz. Eğer kiraladığınız aracı başkasının teslim etmesi gerekiyorsa bu durumda aracı kiralarken bu kişinin de ehliyetiyle birlikte sizinle aracı teslim almaya gelmesi ve ek sürücü olarak kiralık araç sözleşmesine imza atma zorunluluğu bulunur.
Ek sürücü kullanabilmek için, aracı kiralayan şahsa ilave edilecek ek sürücünün güncel sürücü belgesi ve kimlik bilgileri kiralama sözleşmesine bir ücret mukabilinde eklenmektedir. Ek sürücü kullanılacağı belirtilmemiş ve herhangi bir kaza meydana gelmişse, aracı kullanan kişiler ayrı ayrı ve birlikte sorumlu tutulur.
Ek sürücü; aracı kiralayan kişi dışında aracı kullanacak biri veya birileri var ise satın alınmak zorundadır. Bir araç için en fazla 5 adet ek sürücü tanımlanabilir. Araç gruplarında belirlenmiş olan yaş ve ehliyet yılı koşulları dâhilinde kiralama yapılabilmektedir.
Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen bir kişi kiralık aracı kullanırsa ne olur? Bu durumda, tüm rent a car sigortaları geçersiz hale gelir. Herhangi bir kaza durumunda tüm masraflar sözleşmeyi imzalayan kişiler tarafından ödenmek durumunda kalır.
Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilmesi ilave sürücü/sürücülere ait sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinin üzerinde gösterilmesi ve ek sürücü bedeli ödenmesi ile mümkündür.
Stajyer ehliyet ile araba kiralanabilir mi? Üzülerek cevaplıyoruz ki maalesef stajyer ehliyet sahibi kişi araç kiralayamaz. Kiralama rehberi sayfamızdan da detaylıca yazıp belirttiğimiz gibi oto kiralama için öncelikle 2 yıl ehliyet şartı koyulmaktadır. Bunun yanında 25 yaş altı kişiler de araç kiralayamaz.
OGS veren bankalar arasında Ziraat, Vakıf, Garanti ve İş Bankası bulunmaktadır. Tüm rent a car araçlarımızda HGS veya OGS yer almaktadır. Ücretli yollardan/köprülerden/tünellerden rahatça geçiş yapabilirsiniz.
1. Grup Sürücü, belirli araçların kullanım imkanı bulunan kişilere verilen belge veya sertifikadır. Kişilerin almış olduğu eğitimlere bağlı olarak sürücü belgesini almaya hak kazanmaktadır. Bunun için gerekli belgelerin aracı olan kurslara sunulması gerekmektedir.
Kiralık aracı kiracı haricinde başkası sürebilir mi? Kiralık araç, aracı kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilir fakat rezervasyon aşamasında Zizycar üzerinden belirttiğiniz ek sürücü haricinde başkası kullanamaz.
Araç kiralamak için tedarikçi firmanın uyguladığı kurallara göre minimum 1 yıllık ehliyet sahibi olmak gerekiyor. Bazı firmalarda bu süre 3 yıla kadar çıkabiliyor. 1 yıldan az süreli ehliyeti olanlar ya da hiç ehliyeti olmayanlar araç kiralama hizmetinden yararlanamaz.
Başkası adına araç kiralayabilirsiniz ancak aracı, kiralama sözleşmesinde ve teslimat belgesinde ismi geçen sürücü veya sürücüler kullanabilir. Bu nedenle aracı teslim alırken aracı kullanacak kişinin sözleşmeyi imzalaması gerekir.
Kiralık araçlarda kasko olmaması müşteriyi bağlayan bir durum değildir. Bu hükmü gerçekleştirmesi gereken araç kiralama şirketidir. Sizin hatanızdan kaynaklanan durumla karşılaşmadığınız müddetçe ve kasko şirketlerinin ödeme yükümlülüğü olan durumlarda bütün sorumluluk araç sahibine aittir.
Araba kiralamak için ehliyetiniz en az 2 yıllık olmalı. Ancak genel anlamda 2 yıllık ehliyet şartı aransa da bazı araç kiralama firmaları 1 yıllık ehliyete sahip olan sürücülere araç kiralama imkanı sunuyor. 1 ya da 2 yıllık ehliyete sahip olma şartı genelde ekonomik ve orta sınıf araçlar için geçerli oluyor.
Lütfen aracı teslim almadan önce size sunulan belgeyi okumayı unutmayınız. Ekonomi sınıf araçlar için: Minimum 2 yıllık ehliyet zorunludur. Orta sınıf araçlar için: Minimum 3 yıllık ehliyet zorunludur.
AVIS bünyesinde yapılacak tüm kiralamalarda, kiralama kimin adına yapılacak ise şahsına ait, üzerinde kiralama yapacak olan müşterimizin isim soy isminin yazdığı, kredi kartı talep edilmektedir. Kredi kartının dışında nakit, debit kart, sanal kart, ek kart, senet vb. ödeme şekilleri kabul edilmemektedir.
Lütfen aracı teslim almadan önce size sunulan belgeyi okumayı unutmayınız. Ekonomi Sınıf Araçlar için: Minimum 2 yıllık ehliyet zorunludur. Orta Sınıf Araçlar için: Minimum 3 yıllık ehliyet zorunludur.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder.
Kiralık araçla şehir dışına çıkmak yasak mı? Hangi ilden olursa olsun araç kiralama hizmetlerinden bilgi vermeniz halinde il dışına çıkabilirsiniz.
Kiralık araç trafik cezası makbuzu emniyet tarafından araç kiralama firmasına tebliğ edilir. Bu tebliğde kesilen cezanın ve saati de yer almaktadır. Araç kiralama firması bu bilgiler ışığında araçları o tarih ve saatte kim tarafından kiralandığını tespit eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri