Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
İlgili 19 soru bulundu
Uzun süreli uçak yolculuklarında veya yemek yedikten sonra uçaktan inmeden dişlerinizi fırçalamak isteyebilirsiniz. Bunun için yanınıza diş fırçanızı ve macununuzu almaktan çekinmeyin. Sadece 100 mililitre sıvı kısıtlaması burada da geçerli. Yani macunun boyutlarının 100 mililitreden küçük olmasına dikkat edin yeter.
Akıllı bagajların kabin bagajı olarak taşınması
Lityum iyon bataryalar, cihaz içinde olması şartı ile kabin ve kayıtlı bagajda 100 Wh'e kadar taşınabilir. 100 Wh-160 Wh arası kapasiteli max. 2 adet yedek batarya sadece el bagajında ve ambalajlı olarak taşınabilir.
7. Kraliyet mücevherlerinizi çıkarın. Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Özellikle yasaklanmadığı süre, katı, sıvı ve yarı sıvı besinler uçakta taşınabilir. Salça, yoğurt, bal, pekmez, reçel, sos gibi ürünler yarı sıvı olarak kabul edilir. Bu yiyecekler uygun şekilde paketlenirse ve uygun boyutlarda olursa uçak bagajında taşınabilir.
Uluslararası kurallara göre artık 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren tüm uçuşlarda el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli poşet içerisinde her biri en fazla 100 ml.'lik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.
4- Şampuan ve spreyler
El bagajınızda 100 mililitreden büyük şampuan ve sprey gibi ürünler varsa, bavulunuzu en baştan uçak altı bagaja vermenizde yarar var. Aksi halde güvenlik kontrolünden geçerken bunlarla vedalaşmanız gerekebilir.
Şarj Aleti Uçağa Alınır mı? 160 watt altında bulunan şarj aletleri uçağa alınmaktadır.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
Para ve mücevherler. Nakit para, altın, gümüş gibi değerli takılarınız ve gözlük, saat gibi önemli aksesuarlarınız her an elinizin altında, el bagajınızda olsun.
Kendi ölçünüzde, sıkmayan bir sütyen takmanız, omuzlarınızın ve sırtınızın ağrımasını önler, uçak koltuğunda daha rahat oturmanızı sağlar. Sütyenlerin metal aparatları da havalimanında güvenliğin engeline takılabilir. Bralet giyinmek en doğru seçim olacaktır.
Etek, şort gibi oturma konforunuzu olumsuz etkileyebilecek kıyafetlerden kaçının. 👚üst giyimde yine rahat edebileceğiniz bol kıyafetleri tercih edin. Uçaklar genelde soğuk olduğundan kat kat giyinmek ideal olacaktır.
100 ml'den daha küçük boyutlarda olan deodorant ve parfümleri kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Diğer yolcuların konforu açısından deodorant ve parfümlerinizi koku sızdırmayacak şekilde taşımanızı öneririz.
Sigara içmek için kişinin yanında bulundurduğu eşyalar. Yolcular, yanlarında küçük bir çakmak veya emniyet kibriti bulundurabilirler. (Lütfen bunların sayısından bağımsız olarak check-in sırasında teslim edilemeyeceğini unutmayın.)
Sadece 100 mililitre sıvı, jel ve aerosol getirilmesine izin veren düzenleme, 2006 yılında İngiliz polisinin Birleşik Krallık'tan ABD ve Kanada'ya seyahat eden yedi uçakta sıvı patlayıcıları patlatmaya yönelik bir terör planını ortaya çıkarmasından sonra yürürlüğe girdi.
Sırt Çantası Kabin Bagajı Sayılır Mı? Kabin bagajı valiz olabileceği gibi sırt çantası da olabilir. Bagajın şekli veya ürün yapısı çoğu durumda önemli değildir. Burada kabin bagajı için temel şartlar ağırlık, ölçü ve içeriktir. 8 kilogramı geçmeyen ve ölçü limitlerine uygun sırt çantaları kabin bagajı sayılır.
Kabin bagajı
Aynı çanta içinde olmak koşuluyla ikinci bir laptop ya da tablet bilgisayarı kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Koltuğun altına sığabilmesi için çantanızı aşırı doldurmamaya dikkat etmenizi öneririz.
Uçakta ıslak mendil alınabilir mi? Alkol içermiyorlarsa uçakta sıradan ıslak mendil torbaları alınabilir. Genellikle, konserve mendiller de alınabilir, ancak içlerinde çok fazla nem varsa, kontrol edilirler. Sıvı 100ml'yi aşarsa, iade edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri