El Bilek Bandajı spor ve fitness sırasında bileğe ısı vererek koruyucu olarak etkin koruma sağlar Ortopedik Spor Bileklik bileğinizin incinmesi, bükülmesi, ağır ağırlıklar kaldırma, bilek bükük halde yatma gibi sinirleri sıkıştıran ve tahriş eden hareketlerde bileğinize ekstra koruyucu destek sağlar.
Bilek Bandajı, bilek bölgesini desteklemek ve korumak amacıyla kullanılan özel bir tıbbi üründür. Genellikle sporcuların ve yaralanmaları olan kişilerin bileklerini güçlendirmek ve rahatlatmak için kullanılır.
El bilek ateli çift taraflı o bölgeyi sabitlemek için değerlendirilir. Masa başında bilgisayar ortamında çalışanların ağrılarını tedavi etmek için özel olarak tasarlanır. El ile kol arasındaki eklemi zorlayan durumlarda takılan ateller, o bölgenin zedelenmesini engeller.
El bilekliği günün tamamında kullanılmamalıdır yoksa eklemlerin tutukluğu artabilir. Kullanım amacına bağlı olarak bileklik istirahat veya çalışma zamanı takılır, diğer zamanlar çıkarılır.
Ortopedi bileklikler, bir eklem ya da uzvun yaralanabileceği durumlarda destek sağlama amacı ile tasarlanır. Kasları dinlendirmeye, eklemi korumaya ve sinir gibi dokuların sıkışmasını önlemeye yardımcı olan ürünler, ihtiyaç durumunda oldukça kullanışlı hale gelir.
İlgili 28 soru bulundu
Özellikle el kol uyuşması, sinir sıkışma egzersizleri ile önemli ölçüde azaltılabilir. Bilekte sinir sıkışması olan durumlarda ise egzersiz ile birlikte bilek korsesi de doktorlar tarafından önerilmektedir.
El bileği ve eli etkileyen çeşitli sorunlarda doktorunuz bileklik kullanmanızı önerebilir. Romatizmal hastalıklar, sinir sıkışması (karpal tünel sendromu), tendinitler, tendon yaralanmaları, el bileği zedelenmeleri, felç-inme gibi sorunlarda tedavinin bir parçası olarak el bilekliği kullanmak gerekebilir.
Bilek ağrısı karpal tünel sendromundan kaynaklanıyorsa sıcak ya da soğuk uygulamalar, bileklik kullanımı, ödem azaltıcı ya da ağrı kesici ilaçlar, lokal enjeksiyon ve fizik tedavi yöntemlerine başvurulabilir. Ağrının kireçlenmeden kaynaklandığı durumlarda fizik tedavi uygulamaları ve el bileği egzersizi uygulanabilir.
Cerrahi dışı konservatif tedavinin asıl amacı medyan sinir üzerinde tekrarlayan yaralanmaları bitirmek ya da azaltmaktır. Bu amaçla sinir üzerindeki baskıyı ortadan kaldırmak için bir bileklik ile bilek hareketleri kısıtlanabilir.
Kırığın kaynaması 4–8 hafta arasındadır. El bileği kırıkları eklem içi kırıklar olduğu için, bazı hastalarda hareket kısıtlığı, kireçlenme ve ara sıra kırık bölgesinde ağrı görülebilir.
El bilek ateli, hasar görmüş bileğin hareketsiz kalmasını sağlayarak bilek yapısında meydana gelen ağrıları azaltarak, hastanın iyileşme sürecinin hızlanmasında yardımcı olabilir.
Genel olarak ayak bileği kırıklarının iyileşme süresi 6-12 hafta arasında değişkenlik gösterir. Opere edilmeden alçı ya da atel ile tedavisi gerçekleştirilen kırıkların iyileşme süresi genellikle 6 haftalık bir zaman dilimini kapsar.
Sargı bezi, diğer adıyla bandaj, herhangi bir yaralanma olduğu takdirde yaraya konan pansuman bezini sarmaya ya da sargıyı desteklemeye yarar. Kırıklarda, bölgenin tespiti ve hareketsizliğini sağlamak için de kullanılır.
Ödem azaldığı için bandajın etkinliği azalır. Bu nedenle birkaç gün sonra ana bandaj ve kısa starch bandaj tekrar sarılır. 7 günde bir bandaj değiştirilmektedir.
Ameliyatsız tedavi ile tedavi edilen alt ekstremite varisli hastalar uzun süre her gün elastik bandaj kullanmalıdır; derin ven trombozu olan hastalar, kısıtlı aktivite döneminde veya aktiviteye başladıktan sonra en az 3 ay, hatta ömür boyu elastik bandaj kullanmalıdır.
Sinirin sıkıştığı bölgede rahatlaması ve iyileşmesinin hızlanması için fizik tedaviden yararlanılır. En çok kullanılan fizik tedavi araçlarının başında su tedavisi, ultrason, parafin, lazer ve manyetik alan tedavileri sayılabilir.
Sinir sıkışmasının tedavisi, hastanın durumuna ve soruna göre kişiye özel olarak planlamalıdır. Sıkışmanın görüldüğü bölge belirlendikten sonra ağırının seyrine göre atel, bant kullanımı ile sıkışmanın olduğu bölgenin dinlendirilmesi gerekebilir. Fizik tedavi süreci ve verilecek ilaçlar hastayı rahatlatmaktadır.
Bir doku tüneli olan kübital tünelden dirseğin içine geçer. Bu noktada sinir deri üzerinden hissedilebilir. Dirseğin iç kısmı bir noktaya vurulduğunda hissedilen elektrik çarpma hissi bu sinirle ilgilidir. Ulnar sinir tuzak nöropatisi koldaki ulnar sinir sıkıştığında meydana gelir.
En sık ağrı nedenleri; zorlanma, travmaya bağlı oluşan kırık - çıkıklar ve incinmeler, romatizmal hastalıklar (eklem iltihaplanmaları), çeşitli kistler, küçük el bileği kemiklerine özgü özel hastalıklar, kireçlenme, sinir ve tendon sıkışmaları olarak sayılabilir.
El bileği burkulmalarında ağrı semptomunu belirgindir. Ağrı dışında hassasiyet, morarma, şişlik ve yaralanan bölgede ısı artışının meydana gelebileceği için dikkatli olunması gerekir.
El bileği kırık, çıkık ya da bağ yaralanmaları ilk önce ağrı olarak kendini gösterir. Şişmeler ve morarmada olabilecek belirtiler olarak sayabiliriz. Bu gibi rahatsızlıklarda el ve bilekte hareket kısıtlığı, güçsüzlük hissederiz.
Sinir sıkışması bitkisel tedavi yöntemleri arasında kerevizi deneyenler de bulunmaktadır. Kereviz sinir ağrılarının iyileşmesinde yardım eder. Havuç suyu ile beraber yarım bardak kereviz suyu içilmesi sinir sıkışmasına iyi gelir. Kereviz suyunun patates suyu ile beraber içilmesi de siyatik sinir ağrılarını hafifletir.
İyileşme Süresi
El ve el bileğindeki kuvvetin normale dönmesi birkaç ay sürebilir, özellikle ağır vakalarda sinir sıkışması semptomları ameliyattan sonra tamamen geçmeyebilir. Ameliyatın türüne bağlı olarak genellikle ameliyattan sonra eklem üzerinde baskı yapmamak için birkaç hafta atel giyilmesi gerekir.
Boyundan çıkıp, kola ve önkol orta kısmından el bileğine, buradan elin ilk üç parmağına kadar gelen median sinirin el bileğinde içinden geçmiş olduğu bağ dokusundan yapılmış tünelde (Karpal Tünel) sıkışması sonucu ortaya çıkan hastalıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri