Kahverengi ve ela göz rengine sahip olanların yeşil tonlarında lensler kullanması tavsiye ediliyor. Koyu kahverengi gözlere sahip olanların ise lacivert tonlarında lensler tercih etmesi öneriliyor.
Ela ve elaya dönük koyu göz rengine sahipseniz bal rengi lensler doğru bir tercih olacaktır. Lensler oldukça doğal bir görünüm sağlayacak ve istediğiniz bal tonunu yakalamanız da mümkün olacaktır. Bu renkler dışında da tercihleriniz olabilir. Gözlerinizin daha parlak ya da daha koyu görünmesini dileyebilirsiniz.
Ela göz: Kehribar ile yeşil veya mavi ile yeşil ya da mavi ile kehribar çaprazlamalarından doğan melezdir. İrisin merkezine doğru renk yeşile veya kehribara döner, dışı mavi veya yeşil olabilir. Ayrıca her çeşit ela gözde mavi ve yeşil gibi az pigment barındırır.
Göz rengi yaşla birlikte değişebilir. Bu, Kafkas nüfusunun yüzde 10 ila 15'inde (genellikle açık göz rengine sahiptirler) gerçekleşir. Mesela, bir zamanlar kahverengi olan gözlerin artık ela olması ya da ela gözlerin yaşlandıkça koyulaşması gibi.
Kontakt lens için göz doktorundan kontakt lens muayenesi randevusu alınarak, gerekli muayene yaptırılmalıdır. Bu muayenede göz topografisi denilen kornea topografisi çekilir ve korneanın eğimleri hesaplanır. Bunun sonucunda kişiye uygun bir kontkt lens tespit edilir.
İlgili 27 soru bulundu
Kontakt lensi kimler kullanamaz ? Kronik enfeksiyonu olanlar ve ilaç kullanmak zorunda olanlar, gözünde tekrarlayan kornea tahrişi olanlar, göz kapağı bozukluğu olanlar, kuru göz hastaları, bazı göz tansiyonu operasyonu geçirenler ve el becerisi yeterli olmayan kişiler kontakt lens kullanamaz.
Kahverengi ve ela göz rengine sahip olanların yeşil tonlarında lensler kullanması tavsiye ediliyor. Koyu kahverengi gözlere sahip olanların ise lacivert tonlarında lensler tercih etmesi öneriliyor. Ayrıca açık kahverengi tonlarında gözlere sahipseniz gri tonları tercih ederek farklı bir görünüme sahip olabilirsiniz.
Kadınlarda en çekici göz rengine gelince, sonuçlar çok farklıydı. Ela gözler, yüzde 20,19 ile en popüler olarak listenin başında yer aldı. Menekşe rengi yüzde 19,88 ile ikinci sırada yer aldı.
Yaşamın ilk birkaç yılında, iriste daha fazla melanin birikerek mavi gözlerin yeşile, elaya veya kahverengiye dönmesine neden olabilir. Gözleri maviden kahverengiye dönen bebeklerde önemli miktarda melanin gelişir. Yeşil gözlü veya ela gözlü olanlarda ise biraz daha az melanin gelişir.
Dünyanın yaklaşık% 5'inin ela gözleri var. Ela gözler ışığın geliş açısına, rengine ve kuvvetine göre bakır ile yeşil arasında değişen çok renkli bir görünüme neden olabilir. Yeşil gözler: Dünya nüfusunun yalnızca% 2'sinin yeşil renkli gözlere sahip olduğu tahmin edilmektedir.
8. Ela gözler genellikle kahverengi gözlerle karıştırılır.
Ela gözlü insanlar orta derecede melanine sahiptir ve insanların yaklaşık %5'i bu göz rengine sahiptir. Tüm ırklarda doğal olarak görülmesine rağmen, ela gözler en çok Orta Doğu, Brezilya, İspanyol veya Kuzey Afrika kökenlilerde görülür.
- Mor, mürdüm ve eflatun tonları, ela gözlerin yeşil tarafını belirgin olarak vurgular. Bu renk farların koyu tonları gözlerinizi yeşil gibi gösterebilir. Nars Duo Eyeshadow ikili farlardan Indes Galantes (Metal Grisi/Mat Mürdüm) rengi size çok yakışacaktır.
Ela Göz: Ciddiyet, sabır, sadakat ve gizli öfkeyi barındırır.
Koyu kahve göz rengine sahip kişiler için parlak mavi tonları. Siyaha yakın gözler için göz renginin saklanması adına mavi tonlu lens kullanımı lacivert renk oluşumuna neden olabilir. Kahverengi ve elaya yakın göz rengine sahip kişilerde mavi lensler daha belirgin duracaktır.
Açık kestane renginde gözü olan. Gözlerinin güzelliğine hayran bırakan.
Ela Göz Rengi
Dünya nüfusunun yaklaşık % 5-8'inin ela renkli gözlere sahiptir.
Kahverengi gözlerin faydaları
Kahverengi gözlü insanlar, belirli hastalıklara karşı daha az savunmasızdır. Örneğin, kahverengi gözlü insanların açık renkli gözleri olan insanlara kıyasla yaşa bağlı makula dejenerasyonu geçirme ihtimalleri daha düşük görünmektedir.
Göz (çeşm, dîde, 'ayn): Genellikle kara, siyah, elâ renklerde olan göz en çok nergise ve bademe benzetilmiş.
Göz rengi de bebeğin anne ve babasından aldığı gen çiftine bağlıdır. Kahverengi göz rengi yeşil ve mavi gibi açık renk göz renklerine göre baskın, açık renk göz geni ise çekiniktir. Yani bebegin annesinden açık renk babasından koyu renk geni aldığı durumda göz rengi koyu olacaktır.
Yeşilden daha az yaygın olan başka bir renk olduğu ortaya çıktı. Eskiden mavinin bir tonu olarak görülüyordu ama artık ayrı bir göz rengi olarak belirlendi ve bu değişiklik nedeniyle gri, en nadir göz rengi olarak listenin başında yer alıyor.
Çocuğun göz rengini belirleyen gen için anneden kahverengi göz alleli ve babadan mavi göz alleli alınabilir. Bu durumda baskın olan allel, gene etki ederek çocuğun o göz renginde doğmasını sağlar.
Her iki tarafın gözleri mavi ise bebeğin göz rengi %99 mavi, %1 yeşil olur. Kahverengi ve mavi gözlü anne ve babadan doğacak bebeğin göz rengi %50 kahverengi, %50 oranında mavi olabilir. Ebeveynlerin göz rengi kahverengi ise bebeklerde göz rengi % 75 kahverengi, %6,25 mavi ve % 18,75 oranında yeşil olabilir.
Birçok kişiye yakışan ve bir hayli rağbet gören yeşil renkli lens özellikle kızıllara çok yakışıyor ve ayrı bir hava katıyor. Aynı zamanda yeşil renkli lens kumral olan insanlara da bir hayli yakışıyor ve çekici görünüyor. Yeşilin birçok tonu olduğu gibi yeşil renkli lens de birçok tona sahiptir.
Şeffaf lenslerin göz renginizin üzerinde en ufak bir etkisi olmamaktadır. Göz renginizi orijinal bir şekilde yansıtmaktadır. Numara lensler arasında en çok tercih edilen şeffaf lens olmaktadır. Lens almak istiyorsanız ve göz renginizi değiştirmesin doğal bir lens olsun istiyorsanız şeffaf lens tercih edebilirsiniz.
Hareli lens tercih ettiğiniz de göz yapınız olduğundan daha büyük görünecektir. Haresiz lensler ise göz rengini kaplayarak göz renginizin daha net ve yoğun görünmesine yardımcı olur. Koyu göz rengine sahip kişiler belirgin göz rengi için haresiz renkli lens tercih ederek renk skalasından dilediği rengi tercih edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri