Elektrik elektronik mühendisliği mezunları, gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında çalışabilir. Araştırma şirketlerinde araştırma ve geliştirme mühendisi olarak çalışabilir. Elektrik mühendisli firmalarında çalışabilir. Bu şirketlerde proje mühendisi ya da şantiye mühendisi olarak görev alabilir.
Elektrik mühendisleri, elektrik motorları, radar ve navigasyon sistemleri, iletişim sistemleri veya elektrik üretim ekipmanı gibi elektrikli ekipmanların tasarımını geliştirir, test eder ve denetler. Elektrik mühendisleri ayrıca otomobil ve uçakların elektrik sistemlerini de tasarlar.
Elektronik Teknolojisi 2 yıllık ne iş yapar sorusu için öncelikle mezunların elektronik teknikeri ve elektronik teknolojisi teknikeri unvanını kazandıkları belirtilebilir. Elektronik teknikeri, her türlü elektronik cihazın üretiminde görev alır. Ayrıca bu elektronik ürünlerin ilgili satış departmanlarında çalışabilir.
Elektronik teknikeri, çeşitli elektronik sistemleri veya cihazları test etmek ve onarmakla sorumludur. Elektronik malzeme üretim şirketleri, bilgisayar firmaları, telekomünikasyon şirketleri, kamu kurumları ve elektrik mühendisliği firmalarında istihdam edilebilir.
Bu bölümden mezun olanlar; hizmet, sanayi ve enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalarda tekniker olarak çalışabilir. Endüstriyel ürünlerin imal edildiği fabrikaların verdiği iş ilanlarına başvuru gerçekleştirilebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Elektrik Elektronik Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır? Elektrik Elektronik Mühendisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Elektrik Elektronik Mühendisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 39.900 TL civarındadır.
1) Nerelerde staj yapılabilir? Staj elektrik ve/yeya elektronik alet tasarımı/üretimi yapan, atölyesi veya laboratuvarı olan organizasyonlarda veya elektronik, iletişim veya kontrol ile ilgili yazılım şirketlerinde yapılabilir. Staj yapılan yerde en az bir Elektrik-Elektronik mühendisinin çalışması gerekmektedir.
Elektronik teknolojisi mezunları, özel sektörde elektronik cihaz ve bileşen üretimi yapan fabrikalarda görev alabilirler. Bu fabrikalarda, cihazların montajı, bakımı ve onarımı konularında çalışabilirler. Ayrıca elektronik cihazların satışını yapan mağazalar ve teknik servislerde de iş bulma imkanına sahiptirler.
05 Ağustos 2021 günü yayınlanan YÖK İstatistiklerine göre Elektrik, Elektronik mühendisliği programlarından 2019-2020 öğretim yılında mezun olanlar sayılarına ilk bakışta şöyledir. 2019-2020 öğretim yılında 9.578 Erkek, 2.153 Kadın olmak üzere toplam 11.731 öğrenci mezun olmuşlardır.
eleman.net verilerine göre, Elektrik Mühendisi 2023 yılında ortalama 28.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Elektrik Mühendisi , Ocak 2023 yılında ortalama 22.880 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 14.036 TL maaş alıyordu.
Elektrik elektronik teknisyeni olmak için dört yıllık eğitim veren meslek liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojileri bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır.
Açıklamaya göre, işsizlik oranı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinin hayli üzerinde. TÜİK'e göre mühendislerin işsizlik oranı yüzde 10,3'ken EMO'ya göre bu oran yüzde 31,2, yani TÜİK'in üç katı. Son beş yılda mezun olan mühendislerin işsizlik oranı ise yüzde 36,3.
Kamu sektöründe, elektrik elektronik mühendisleri özellikle enerji üretim ve dağıtım şirketlerinde, devlet planlama teşkilatlarında ve ilgili bakanlıklarda görev alabilirler.
İlave olarak, elektrik elektronik mühendisliğinde de yazılıma yönelebilir ve bu alanlarda tecrübe edinerek iş hayatına yazılım alanında devam edebilirsin.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü toplam 152 adet üniversitede bulunmaktadır.
Elektrik ve elektronik bölümünde öğrenciler, elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı, üretimi, kurulumu ve bakımı ile ilgili olarak çeşitli dersler alırlar. Bu dersler arasında elektrik devreleri, elektronik devreleri, elektronik sistemlerin tasarımı ve programlama gibi konular yer alır.
Buna göre asgari ücret brüt 13.414 TL, net 11.402 TL olarak uygulanmaya başlamıştır. Bu nedenle de stajyer maaşı da güncellenmiştir. Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir.
Bu staj, en erken dördüncü yarıyıl (ikinci sınıf) sonunda yapılır ve süresi 24 iş günüdür.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Lisans öğrencilerinin, mezun olabilmeleri için her biri yirmi (20) iş günü ve 3 AKTS olmak üzere 2 ayrı (toplam 40 iş günü) staj çalışması yapmaları zorunludur.
2 yıllık deneyimli mühendis: 25.000 TL. 5 yıllık deneyimli mühendis: 30.000 TL. 10 yıllık deneyimli mühendis: 35.000 TL. 20 yıllık deneyimli mühendis: 45.000 TL.
İYTE EHM kadınlar için uygun bir bölüm mü? Elbette uygun! İYTE bünyesindeki diğer tüm disiplinlerde olduğu gibi İYTE EHM'nin kadın mezunları sektörün önde gelen mühendisleri olarak çalışmakta ve her biri kendi alanlarında fark yaratmaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri