Mobil Temassız Ödeme, Android ve NFC (Near Field Communication – Yakın Alan İletişimi) özelliği bulunan 5.0 ve üzeri sürümlü akıllı telefonlarda çalışmaktadır. Bu nedenle Android telefonunuzun ayarlar sekmesinden NFC özelliğini aktif hale getiriniz.
Kartınıza Mobil Temassız Ödeme özelliğini tanımlamak için;
Mobil temassız ödeme özelliği sadece Android işletim sistemine sahip (versiyon 5.0 ve üzeri sürümlü) NFC özelliği bulunan akıllı telefonlarda çalışabilmektedir. Cihazınızın NFC özelliğini ayarlar sekmesinden NFC menüsü aracılığı ile aktive edebilirsiniz.
NFC ile Ödeme
Cep telefonlarında banka kartı, kredi kartı gibi birden fazla kart saklanabilir; böylelikle ödeme sırasında cüzdanınızdan kart seçip kasiyere vermek yerine cep telefonu üzerinden isteğiniz kartı tuşlayıp temassız terminale yaklaştırarak ödeme yapabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
NFC teknolojisi yalnızca akıllı telefonlarda değil; temassız ödeme desteği bulunan kredi kartlarında da kullanılıyor. Bu yöntemde de tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi kredi kartınızı POS cihazına yaklaştırmanız yeterli oluyor.
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
Kartınızın temassız özelliği kapalı olarak teslim edilmiştir. ATM veya POS'tan ilk şifreli işlem sonrasında temassız özelliği açılacaktır. Kartınızın temassız özelliğini dilediğiniz anda telefon bankacılığıyla veya şubelerimize başvurarak açıp kapatabilirsiniz.
NFC özelliği ile Android işletim sistemli telefonlarınızı POS cihazına yaklaştırarak Sanal Kart bakiyeniz ile mobil ödeme yapabilirsiniz. Dilerseniz, Sanal Kartınızla internet alışverişlerinizde de ödeme yapabilirsiniz.
NFC teknolojisi; bir ödeme kartı ve ödeme terminali, iki elektronik cihaz, bir akıllı telefon ve bir tüketici ürünü arasında iletişime izin verebilir. Bu kablosuz iletişimi, sistemin her bir bileşenine gömülü olan NFC çipleri mümkün kılar.
Kartınızın ön yüzünde temassız dalga işaretini görüyorsanız, kartınız temassız özellik taşıyor demektir. Temassız kartınızı, temassız özellikli POS cihazlarına yaklaştırarak ödemenizi en hızlı şekilde, aynı kartlı alışveriş güvencesi ve garantisi ile yapabilirsiniz.
Ayarlar>Daha Fazla>NFC>NFC işlevini etkinleştir
Kullanmak istediğiniz aygıtın NFC işlevini destekleyip desteklemediğini kontrol edin. 3. NFC algılama alanının tarama aralığı içinde olup olmadığını kontrol edin. 4. Aygıtınızda koruyucu kılıf veya kapak varsa çıkarın ve NFC özelliğinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Kimlikle cep telefonu numarası doğrulama işlemi için güvendiğiniz bir kişiye ait NFC özelliği olan bir cihazı da (cep telefonu, tablet vb.) kullanabilirsiniz.
PayPOS Nasıl Çalışır? PayPOS'u NFC özelliği bulunan Android işletim sistemine sahip cihazlarına yükleyen Paynet üye iş yerleri, uygulamayı aktif hale getirip NFC özelliğini ayarlardan açtıktan sonra ödeme alabiliyor. Ödeme, tıpkı POS cihazlarında olduğu gibi kart yaklaştırıldığı anda gerçekleşiyor.
Temassız özelliği olan kredi kartları ile belirli bir tutara kadar POS'unuzun kart okuyucundan işlem yapmaya gerek kalmadan temassız özelliği olan kartları okuyucuya yaklaştırarak hızlı ödeme yapılmasını sağlayan POS Terminaline bağlı çalışan cihazlardır.
Bankkart'ın temassız özelliği ile hızlı ve güvenli alışveriş yapabilirsiniz.
Telefonunuzun bildirim ve NFC ayarları aktif olmalı ve “varsayılan ödeme aracı” olarak Maximum Mobil ya da İşCep seçili olmalıdır. Telefonun temassız ödemeler menüsünde seçili varsayılan ödeme aracı Ayarlar > Bağlantılar > NFC ve Temassız Ödemeler alanından değiştirebilmektedir.
Kimlik bilgilerini doğru girdiğinize emin olunuz. Taratma esnasında kimlik kartını ve cihazı hareket ettirmediğinize emin olunuz. İşlemi başlattığınız e-Devlet Kapısı hesap sahibinin kimlik kartı ile doğrulama yaptığınıza emin olunuz. Cihazların NFC algılama alanı marka ve modele bağlı olarak değişebilmektedir.
Örneğin Android telefonlarda, NFC özelliğini çalıştırmak için telefonun ''Ayarlar'' uygulamasındaki “Bağlı Cihazlar” sekmesine yer alan NFC anahtarını “Açık” konumuna getirmelisiniz.
İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yeni kimlik kartlarının dağıtımına yönelik olarak KIOSK'lar konuldu. Vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüklerine giderek bu cihazları kullanabilir. KIOSKlar üzerinden yeni kimlik kartınızın şifresini aktif hale getirebilir veya değiştirebilirsiniz.
Öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız ardından da “Bağlantı Tercihleri” ya da “Diğer Bağlantılar” seçeneklerinden birine dokunmalısınız. Sahip olduğunuz marka ya da modele göre karşınıza bu iki seçenekten biri çıkacaktır. Bu menü içerisinden “NFC” kısmına giderek NFC özelliğini açabilirsiniz.
Akıllı Kartlar: Kredi kartları ve kimlik gibi akıllı kartlarda da NFC teknolojisi kullanılıyor. Bu kartlar, özellikle hızlı ve güvenli işlemler yapmak için kullanılıyor. Ayrıca güvenlikli alanlarda kullanılan kartlı kapı veya turnike sistemleri de NFC yardımıyla çalışıyor.
Android cihazlar için ayarlar menüsünden telefonunuzun NFC özelliğini aktif hale getirin. Kimliğinizin doğrulanması için çipli T.C. Kimlik Kartınızı ekranın sizi yönlendirdiği şekilde okutun. Müşteri İletişim Merkezimize bağlanarak görüntülü görüşmenizi başlatarak online banka hesabı açma işleminizi tamamlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri