Elif (ا), Arap alfabesinin birinci harfi. İbranice muadili alef harfidir. Ebced hesabındaki değeri 1'dir. Kamerî harflerdendir.
Arapça kökenli olan Elif, zarif ve naif kız anlamlarına gelmektedir. Uzun ince zarif kız, alışmış – alışkın, dost ve tanıdık anlamlarına da gelmektedir. Elif ismi Arap alfabesinin ilk harfi olduğundan dolayı ve Kuran-ı Kerim'in 2. suresi olan Bakara Suresinin ilk kelimesi olarak Kuran-ı Kerim'de yer almaktadır.
İbranice Alef, Yunanca Alfa ve Latince A Fenike alfabesinden gelmiştir ve Proto-Kenan Alfabesinde ʾalp "öküz" anlamına gelmektedir.
“Elif” harfi insanın, haksızlığa, zülme ve yanlışa karşı duruşunu temsil ettiğine ianılır. Hayatı boyunca fiziki olarak “Elif” olarak yaşar, ihtiyarladıkça tekrar “Vav” gibi iki büklüm olur.
Hemze, ses, isim ve şekil olarak bağımsız bir harf olmasına rağmen elif harfi ile bağı hiç kopm am ıştır.
İlgili 42 soru bulundu
Akatça alpu "sığır, öküz". Fenike ve Arami alfabesinin ilk harfi, sığır başı simgesinden türemiştir.
Elif ismi, Arap alfabesindeki ilk harfin adıdır. Bu isim, harfin ince ve uzun şeklinden dolayı uzun boya benzetilir. Ve uzun boylu, zarif kız anlamında kullanılır. Aynı zamanda dostluk anlamını da içermektedir.
Elif ismini çocuğa vermekte bir sakınca yoktur. Elif, Arap alfabesinin birinci harfidir. Bazı Arap dilcileri elif isminin vav, ya ve hemze harfleriyle ülfet etmesi, yani onlarla değişip kaynaşması sebebiyle “vahşet"in (sertlik ve kabalık) zıddı olan “ülfet” (uyumluluk) masdarından türediği görüşündedirler.
Elif (ا), Arap alfabesinin birinci harfi. İbranice muadili alef harfidir. Ebced hesabındaki değeri 1'dir. Kamerî harflerdendir.
Elif, genellikle kadınlara verilen bir addır. Arap alfabesinin ilk harfi Elif'ten gelmektedir ve aynı harfin şekli gibi ince anlamındadır.
Bütün harfleri elifte görmek bütün varlıkları “ahad”da (Allah) görmeye benzer; çünkü elif harflerin evveli olduğu gibi Allah da mahlûkattan evveldir; bu sebeple elif Allah'ın ezeliyetini de ifade eder.
Elif isminin karakter özellikleri
Hayal gücü çok gelişmiştir. Özellikle müzik alanında çok başarılıdır. Duygusal dünyası çok geniştir ve empati yeteneği gelişmiştir. Bu sebeple, çok sevilen ve popüler olan biridir.
Elif harfi, Allah'ın birliği anlamına gelmektedir... Vav harfi ise anne karnında cenin pozisyonundaki bir kulu ve secdeye varan edepli bir kul anlamına gelir... Bu iki harf ve anlam beraber kullanılır. Bu da “elif gibi dik durmayı da vav gibi secde etmeyi de bilen insan” için beraber vardır...
Elif harfinin işareti olan şu çizgi, bu hatta, yani uzunluğa işaret etmektedir. Eğer bu uzunluk dahi kesilse, nihayette zerre kalır ki; ona da nokta denilir. İşte elifin çizgisiyle işaret edilen o uzunluk, şu noktalar hükmünde olan zerrelerden mürekkebdir. Çünkü elif, ülfetten alınmadır.
Elif ve Nur ismi Kur'an- ı Kerim'de ayrı olarak yer alan isimlerdir. Elif Nur isminin anlamı “uzun boylu nur yüzlü kız, ilk ışık, ilk nur, ışık saçan uzun boylu kız, ışığı ve aydınlığı seven” kelimeleriyle ifade edilir. Elife, Arapça kökenli isimlerdendir.
Elif ismini taşıyan kişilerin şanslı rengi beyazdır. Masumiyet, temizlik ve adaleti temsil eden beyaz rengi Arap alfabesinin ilk harfi olan Elif ile ilişkilendirilir. Diklik ve doğruluk ile ilişkilendirilen Elif harfinin bir diğer sembolü de adalettir.
1. Arap alfabesindeki ilk harfin ismi.
Elif tek demek, ondan başka yok demek. O her şeyin içindedir ama hiç bir şeyde gözükmez. Hiç bir şey onsuz başlamaz.
Arapça kökenli bir isim olan Elif isminde Türkiye'de 514.594 kişi vardır. Anlamı zarif ve uzun boylu kız olan Elif ismi Kur'an'da sık sık geçmektedir ve bu nedenle de ülkemizde kız bebekleri için sık sık tercih edilmektedir.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Elif ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Arap alfabesinin ve Türklerin İslâmiyet'i kabullerinden 1928 harf inkılâbına kadar 9 – 10 asır boyunca kullanmış oldukları alfabenin ilk harfi ve bu harfin adı.
ELİF-İ MAKSÛRE (Kısa Elif)
Osmanlıca yer alan Arapça bir kuraldır. Arapça asıllı kelimelerde kelime sonunda bulunan bazı “ی” ye'ler “ı veya i” sesi değil “a” sesi verir. Bu a, kısa bir a sesidir. Bu şekilde ye yazıldığı halde “a” sesi veren ye'lere elif-i maksûre denir.
Yazıldığı hâlde okunmayan harfler ( ا ل )
Bu Elif-Lam takısındaki Lâm ( ل ) harfi cezimliyse Lâm okunur. Lâm'dan sonraki harf şeddeliyse Lam harfi okunmaz. Kısaca sadece üzerinde hareke veya cezim olan harf okunur.
Elif ( ): harekesiz bir önceki harfin harekesi üstün ise, o harfi bir elif diyecek kadar uzatarak okutur. Harf kalın ise “a” sesiyle, ince ise “e-a” arası bir sesle uzatarak okutur. 2.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri